Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Γραφεία :   Λοχ. Ροντογιάννη                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
Τηλέφωνο :   2645021505                                
Blogoloigiatilefkada.blogspot.com                              για το κλείσιμο της ΕΡΤ            
Ε-mail :   kondra@hol.gr                                                      
                                   
       Η κυβέρνηση, με ένα ωμό πραξικόπημα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατάργησε το δικαίωμα όλων μας σε δημόσια, αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση. Κι όλα αυτά με την «ευγενική χορηγία» της Χρυσής Αυγής.
       Η ανακοίνωση, ως περιεχόμενο και ύφος, του «γκαιμπελίσκου» Κεδίκογλου σε συνδυασμό με την «μαφιόζικου» τύπου επιχείρηση των ΜΑΤ για να κατεβάσουν τους διακόπτες της ΕΡΤ, δείχνει ότι το μόνο που τους έχει απομείνει είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή.  
       Κλείνουν τα μοναδικές νόμιμες συχνότητες της χώρας. Έτσι η Ελλάδα είναι πια η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης.
       Φιμώνουν τη φωνή της Ελλάδας στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και σηκώνουν φράγμα σιωπής και απομόνωσης στον απόδημο Ελληνισμό με την κατάργηση των συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου.
       Η ΕΡΤ, μια κερδοφόρα επιχείρηση, είναι σαφές πια σε όλους ότι δεν κλείνει για τους παχυλούς μισθούς που οι ίδιοι ενέκριναν και τα ρουσφέτια που οι ίδιοι έκαναν (μέχρι και πριν 20 μέρες προσλάμβαναν ειδικούς συμβούλου και συνεργάτες). Άλλοι είναι οι στόχοι.
       Η φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η μετατροπή της σε νέου τύπου «χουντική ΥΕΝΕΔ», το κλείσιμο των δομών και των υπηρεσιών της, που έφερναν (ανεξάρτητα από προβλήματα) ικανοποιητικής ποιότητας ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό σε κάθε άκρη της χώρας, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία.
       Η ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης, παρά τους λεονταρισμούς των δυο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων, είναι τεράστιες.
         
                           Η Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»:

1. Καταδικάζει το θεσμικό πραξικόπημα και την κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά κυρίως ενάντια στο σύνολο του ελληνισμού.

2. Θεωρεί ότι οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτήρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ, αποτελούν κοινό κτήμα όλης της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, φίλους και διαπλεκόμενους με το σάπιο πολιτικό σύστημα.

3.  Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών που διεκδικούν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πηγή αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού. Ο αγώνας τους, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.

4.   Καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη βουλή.

       Η κυβερνητική βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί.
       Αν όχι τώρα, τότε πότε;
                                                                      
       Λευκάδα 13/6/2013                                  Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                    «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                                     Δρακονταειδής Κων/νος



Σημείωση: Λόγω του επείγοντος, η Κίνησή μας πρότεινε, από χθές, στον πρόεδρο του Δ.Σ. να γίνει, έκτακτη σύγκλιση του σώματος για να συζητηθεί το θέμα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ο πρόεδρος επέλεξε, η συζήτηση να γίνει στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 17/6/2013.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger