Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μεθοδευμένη συστηματική καμπάνια κατατρομοκράτησης των πολιτών-ψηφοφόρων για την επικείμενη πανηγυρική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που αν μη τι άλλο εκφράζει την ελπίδα αλλά και την πίστη ότι υπάρχει,  είναι εφικτός και βιώσιμος ένας άλλος δρόμος δικαιότερης διακυβέρνησης από αυτόν που προβάλλουν και επιβάλλουν σαν μονόδρομο οι «συντεχνίες» των
διεφθαρμένων πολιτικών, των τοκογλύφων τραπεζιτών, των τζογαδόρων χρηματιστών, των διαπλεκόμενων μεγαλοεκδοτών - καναλαρχών, των μιζαδόρων, των λαθρέμπορων, των τυχάρπαστων διαχειριστών του δημόσιου χρήματος, με τα «λαμόγια» και τις κουστωδίες των παρατρεχάμενων υποτακτικών τους.
Η προοπτική το εκλογικό σώμα να αντικαταστήσει τις καταστροφικές πολιτικές τους, να αποκαλυφθεί  το  παρασκήνιο των ποινικά κολάσιμων ενεργειών τους παράλληλα με το κλίμα εκλογικών ανατροπών σε Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Σλοβενία που διαμορφώνουν ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα και μέλλον για τους λαούς, δεν μπορεί παρά να έχει δημιουργήσει φόβο και τρόμο στους διαχειριστές που το μόνο που αντιτάσσουν είναι μια ανίερη τρομολαγνεία και τρομοκράτηση ως προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης  των ψηφοφόρων.
Η αναμενόμενη απόφαση του λαού μας να βάλει τέλος στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που έλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η Τρόικα, να αναστήσει  την χαμένη του αξιοπρέπεια, να απαιτήσει τον λογιστικό έλεγχο και την αναδιαπραγμάτευση του δυσβάσταχτου χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένοντας  η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχει θορυβήσει όλους αυτούς που βλέπουν τον λαό μας, τους φυσικούς πόρους, και τον κοινωνικό πλούτο της χώρας μας ως ξερολούκουμο στις ορέξεις τους.
Ο λογιστικός έλεγχος δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας. Σύμφωνα με το σημείο 9 του άρθρου 7 του κανονισμού  Νο 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013 που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά τις χώρες που υποβάλλονται σε ένα σχέδιο διαρθρωτικής προσαρμογής  δίνεται δυνατότητα στα κράτη που βρίσκονται σε καθεστώς διαρθρωτικής προσαρμογής να πραγματοποιήσουν πλήρη λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους προκειμένου να εξηγήσουν γιατί το χρέος αυξήθηκε υπερβολικά και να εντοπίσουν παρατυπίες. Ιδού το πλήρες κείμενο:  «Τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία»
Το ελληνικό χρέος που το 2009 πριν την έκρηξη της ελληνικής κρίσης και την επέμβαση της Τρόικας, αντιπροσώπευε το 113% του ΑΕΠ έφτασε το 175% του εθνικού πλούτου που παράγεται ετησίως και αποτελεί ένα αφόρητο βάρος για τον ελληνικό λαό.
 Ο λογιστικός έλεγχος θα αναδείξει μια τεράστια εξαπάτηση που συνδέεται με την σκοπιμότητα των πολιτικών που επιβλήθηκαν και αντιβαίνουν στο συμφέρον της Ελλάδας και του λαού μας. Ο λογιστικός έλεγχος πρέπει επίσης να εκτιμήσει κατά πόσο οι αυστηροί όροι που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τις πιστώσεις που της παραχωρήθηκαν, συνιστούν μια χαρακτηριστική παραβίαση μιας σειράς διεθνών συμβάσεων και συνθηκών  που οφείλουν να σέβονται  οι δημόσιες αρχές τόσο της πλευράς των πιστωτών όσο και εκείνης του δανειζόμενου, δηλαδή της Ελλάδας.
Ο καθηγητής νομικής  Andreas Fischer-Lescano, για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου της Βιέννης (έκθεση του «Human Rights in Times of Austerity Policy»,   που δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2014, και είναι διαθέσιμη στο  http://www.etui.org/content/downloa... )
απέδειξε  χωρίς καμιά αμφιβολία ότι τα προγράμματα της Τρόικας είναι παράνομα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Τα μέτρα που προβλέπονταν από τα προγράμματα προσαρμογής και τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα καθώς και οι συγκεκριμένες πολιτικές που αποτελούν τις άμεσες συνέπειές τους παραβιάζουν μια σειρά θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση, στη στέγαση, στη κοινωνική ασφάλιση, σε ένα δίκαιο μισθό αλλά και την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και τη συλλογική διαπραγμάτευση. Όλα αυτά τα δικαιώματα προστατεύονται από πολυάριθμα νομικά κείμενα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο όπως από τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ευρωπαϊκή κοινωνική Χάρτα, τις δυο Συμβάσεις του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Χάρτα του ΟΗΕ, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού,  τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) που έχουν καθεστώς γενικής αρχής του δικαίου (PGD). Ο κατάλογος των άρθρων που παραβιάστηκαν από τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, και που κατάρτισε με κάθε λεπτομέρεια ο καθηγητής Ficher-Lescano, είναι εντυπωσιακός και εμπλέκει τη νομική ευθύνη των οντοτήτων που συγκροτούν την Τρόικα ή που δημιουργήθηκαν από αυτήν (για παράδειγμα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).
Ο λογιστικός έλεγχος θα πρέπει να εξακριβώσει, όπως  το επιβάλλει ο προαναφερθείς Κανονισμός (ΕΕ) Νο 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013, αν το «πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής  σέβεται πλήρως το άρθρο 152 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το άρθρο 28 της χάρτας θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο λογιστικός έλεγχος πρέπει επίσης να εξακριβώσει κατά πόσο τηρείται το ακόλουθο εδάφιο του Κανονισμού:
«Οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης που καθορίζονται στο πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη να εξασφαλίζονται επαρκή μέσα για τις θεμελιώδεις πολιτικές, όπως είναι η εκπαίδευση και η δημόσια υγεία». Πρέπει επίσης να εξακριβωθεί κατά πόσο εφαρμόζεται η εξής θεμελιώδης αρχή του Κανονισμού: «Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ένωση πρέπει να λαμβάνει υπόψη κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή των πολιτικών και των δράσεων της, τις απαιτήσεις που συνδέονται με  την προαγωγή ενός υψηλού επιπέδου απασχόλησης, με την εξασφάλιση επαρκούς κοινωνικής προστασίας, με την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και με το δικαίωμα στην εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, στη κατάρτιση και στη προστασία της ανθρώπινης υγείας».
 Ο λογιστικός έλεγχος θα καταφέρει  να αναδείξει  ότι τα μέτρα που έχουν υπαγορεύσει οι πιστωτές συνιστούν προφανή πισωγυρίσματα της άσκησης των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και χαρακτηριστική παραβίαση μιας σειράς συμβάσεων και αν δύνεται η δυνατότητα να ταχτοποιηθούν σημαντικές παρατυπίες. Κατά συνέπεια, η επιτροπή που θα επωμιστεί να διεξαγάγει το λογιστικό έλεγχο θα μπορεί να εκφέρει τεκμηριωμένη  γνώμη για το κατά πόσο το χρέος που έχει συνάψει η Ελλάδα με την Τρόικα είναι νόμιμο, άνομο ή άκυρο.
Εμείς τι αντιτάσσουμε; Το μεταπολεμικό δυτικό μοντέλο, των  «αγορών » και της  «ανάπτυξης» που ευνοούν οι πολιτικές τους, οδηγεί σε κρίση γιατί είναι καταστροφικό των όρων της ίδιας της ζωής. Δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον, και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την ελπίδα στις κοινωνικές δυνάμεις να διεκδικήσουν την αντιστροφή των όρων μιας καταστροφικής πολιτικής για το λαό και τη χώρα. Δίνει την δυνατότητα σε όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες, τους ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης, του πολιτισμού και της πολιτικής που ανησυχούμε, που παρακολουθούμε, που θέλουμε να βγούμε από την κρίση και ξέρουμε να μοιραζόμαστε χωρίς σκοπιμότητες και ανταλλάγματα. Όλους εμάς που μακριά από αισθήματα πολιτικής και κοινωνικής ηττοπάθειας πρέπει να ξαναδούμε και τον εαυτό μας, την νοοτροπία μας και το ρόλο μας ως πολίτες όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στην μετά από αυτές καθημερινή μας δράση. Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουμε τον τόπο μας, αλλάζουμε τον κόσμο σαν επείγουσα παγκόσμια ανάγκη.
Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων η συνάντηση της αριστεράς και της οικολογίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού γιατί είναι σημαντική υπόθεση για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης. Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στο 2009, με παρούσες τις πολιτικές που αποτέλεσαν βασικές αιτίες της κρίσης, αλλά η αλλαγή παραδείγματος. Πρόκειται για στρατηγική συμμαχία και για μια συνεργασία που στόχο έχει να διευρύνει τη δυναμική μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα.
Συμπορευόμαστε προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το τέλος της λιτότητας, την ελάφρυνση και βιωσιμότητα του χρέους, τις μεταρρυθμίσεις για τον πράσινο μετασχηματισμό τις ελληνικής οικονομίας, την προστασία των κοινών αγαθών, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου, στην προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση βιώσιμων πολιτικών για την αλιεία, την  ευημερία για όλους.
Η ελπίδα έρχεται και η οικολογία είναι παρούσα.
ΜΙΧΑΛΗΣ  ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
Πρώτος Αντιρρησίας Συνείδησης (Αρνητής Στράτευσης)
Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Πρώην υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής των Ο.Π.
Εκπαιδευτικός











Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger