Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανοικτή επιστολή των ΑΝΕΛ Λευκάδας


Γενάρης 2015, λίγο προ της Κυριακής των εκλογών της 25ης του ιδίου μηνός.

Συντοπίτες /σσες , Συνέλληνες,
  Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, ο εκφοβισμός αυξάνει. Άραγε ποιοι φοβούνται;
 ΄Η ποιοι νομίζουν κάποιοι, ότι, κάποιους θα  φοβίσουν;

  Οι Έλληνες μπροστά στις κάλπες θα κληθούν ν αξιολογήσουν τα πολιτικά κόμματα, που θα προασπίσουν την Πατρίδα και τη Δημοκρατία της.
 Οι Έλληνες οδηγούνται στις κάλπες, μέσα από αναμόχλευση παθών που όλοι έχουμε ξεχάσει πλέον  , που δεν θέλουμε να ξαναβιώσουμε, παρά μόνο να τα θυμόμαστε για να μην οδηγηθούμε στα ίδια λάθη.
  Οι εκπρόσωποι της τωρινής ΝΔ, μας μιλάνε για το ότι: «δεν θα επιτρέψουν στην αριστερά να κυβερνήσει…» (Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου), ότι «δεν θα επιτρέψουν στην αριστερά, να πάρει πίσω αυτά που οι πρόγονοι μας κατάκτησαν με τα όπλα…» (Βορίδης), αναφερόμενος στον εμφύλιο, που τσάκισε την πατρίδα μας πριν 70 χρόνια κι επί 10ετίες είχε χωρίσει τους Έλληνες.
  Κι μιλάνε αυτοί που συστηματικά τα τελευταία χρόνια ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής και που αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία του καθενός μας μέσα από ατελείωτα φορολογικά βάρη. Ναι, και είναι εκείνοι που μας έλεγαν το περίφημο…θα έρθουν οι κομμουνιστές να σας πάρουν τα σπίτια. Ναι, θέλουν οι νεοΑΓΑΔΕΣ μας , να μας σφάζουν και να τους λέμε κι ευχαριστώ!!
  Όμως , πρέπει να τους θυμίσουμε , την Κυριακή , ότι ο λαός είναι εκείνος που επιτρέπει, το ποιος θα τον κυβερνήσει κι ότι η Πατρίδα μας δεν είναι τσιφλίκι κανενός, εντός κι εκτός συνόρων!
  Δηλαδή , θέλουν , ν αποφασίσουμε ως λαός, ν αξιολογήσουμε το ποιοι θα μας κυβερνήσουν, με όρους καταραμένου παρελθόντος, μέσα σ ένα αναπλαθόμενο εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Μας πάνε πίσω στην πιο καταραμένη στιγμή της ιστορίας μας, τότε που ο αδερφός έσφαζε τον αδερφό. Να γιατί καλλιεργήθηκε τόσο έντεχνα κι έντονα η θεωρία των 2 άκρων.
  Δηλαδή τι επιθυμούν κάποιοι κύκλοι, που παρείσφησαν στην λαϊκή δεξιά, κι έγιναν επικυρίαρχοι σ ένα δημοκρατικό κόμμα; Όπως σφάχτηκαν οι πατεράδες κι οι παππούδες μας κάποτε , να σφαχτούμε εμείς , τα παιδιά και τα εγγόνια μας σήμερα; Γιατί άραγε;
   Μας χειραγωγούν (νομίζουν) , στο ν’ αποφασίσουμε με όρους μιας 70ετίας πίσω. Με όρους παρελθόντος που ενώ ξεκίναγε  ενωμένο και νικηφόρο (Βελουχιώτης –Ζέρβας-Γοργοπόταμος), κατέληξε σε ηθική κι όχι μόνο ταπείνωση , για όλο το λαό , κι όχι μόνο για τους ηττημένους του ακολουθήσαντος  πατριδοκτόνου εμφυλίου.
  Σήμερα έχουμε, ακόμα έστω και αυτή τη κουτσουρεμένη αστική δημοκρατία μας. Μας ζητάνε εντέχνως να την ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ κι αυτή, λέγοντας μας τάχα την αλήθεια;   Μήπως άραγε δεν είναι η αλήθεια οι 7000 αυτοκτονίες; το 1,5 εκ άνεργοι; Οι 500.000 κλειστές επιχειρήσεις; Το 60% ανεργία των νέων; Οι 300.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα; Το χρέος του 175% του ΑΕΠ από το 115% προ μνημονίων; τα 200.000 νέα μορφωμένα παιδιά που μετανάστευσαν; η απώλεια της εθνική κυριαρχίας; η μείωση των αμοιβών; η υπερφορολόγηση; η μείωση των συντάξεων, η φτωχοποίηση 6000.000 Ελλήνων, οι οφειλές του καθένα στην εφορία ή τα ταμεία που θα έχουν σα συνεπεία τη κατάσχεση και το πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας; η για πρώτη φορά μετά Παγκόσμιο πόλεμο μείωση του Ελληνικού πληθυσμού;
Μα όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα συνιστούν απώλεια και της Δημοκρατίας! Μας φοβίζουν με παραπέρα οικονομικές απώλειες (σε πολλούς δεν έχει μείνει και τίποτα να χάσουν), με δήθεν grexit, πραγμάτωσαν την τμηματική φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού , έτσι που ο καθένας νόμισε , ότι δεν θα τον αγγίξει η κρίση, καλλιέργησαν τον κοινωνικό αυτοματισμό: κάθε εβδομάδα πρέπει να μισήσουμε κι από μια κοινωνική –εργασιακή ομάδα.

Λευκαδιτες/σσες,
Η κατάσταση είναι πλέον μία: 
Εμείς (ο λαός) έχουμε τη Δημοκρατία μας.
Αυτοί (μια μικρή μνημονιακή κομματική νομενκλατούρα) έχουν το…φόβο τους.

Το δίλημμα είναι πλέον ένα:
 Εμείς θα επιλέξουμε , αγαπητοί Συνέλληνες:
Θα φοβηθούμε Την Δημοκρατία μας ή  θα φοβηθούμε τον …φόβο τους;

Αν φοβηθούμε το δεύτερο ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του!
Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων κι ας επαναποδείξουμε, μεσα κι έξω από τη χώρα , ότι ο : Τράχηλος του Έλληνα. ζυγό δεν υπομένει…
Η αντίσταση στις άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και στις σκοτεινές δυνάμεις, θα είναι η απάντηση μας την Κυριακή 25-Γενάρη 2015.
 Στηρίζουμε ΑΝΕΛ και Πάνο Καμμένο, για να υπάρξει η εγγύηση ότι η πατρίδα θα σηκωθεί πάλι ΟΡΘΙΑ , ότι θα ξανακερδίσουμε την χαμένη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας , ότι θα σταματήσουμε την προσωπική κι εθνική κατάθλιψη.
Ενισχύουμε τους ΑΝΕΛ, για να μην ξαναμπούμε στη λογική των καταστροφικών αυτοδυναμιών. Για να σχηματίσουμε ένα νέο Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, με δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην λαίλαπα των μνημονίων. Για να στηρίξουμε το Έθνος- κράτος, για να κάνουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, μέσα στις νέες Γεωπολιτικές συνθήκες των νέων πόλων, που αναπτύχθηκαν στο πλανήτη.
 Οι ΑΝΕΛ υπήρξαμε , σταθεροί στις απόψεις μας,  με κάθε κόστος , προειδοποιήσαμε και μας λοιδόρησαν, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, δικαιωθήκαμε.
Έχουμε τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Μπορούμε ν ανατρέψουμε την πορεία προς την καταστροφή που σχεδίασαν για μας.
Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν.






Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger