Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

                                                         Δελτίο Τύπου


Η λογική ''πονάει χέρι κόβει χέρι'' δεν  μπορεί να είναι εφαρμόσιμη στα δημόσια κοινωνικά αγάθα . Η ΕΡΤ δεν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση.

Η επίθεση στη Δημόσια Τηλεόραση είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη ως δικτατορική πρακτική, τα ξένα κανάλια και οι εφημερίδες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα, ακόμη και το γερμανικό κανάλι μετέδωσε τις ειδήσεις του στην ελληνική γλώσσα.
Οι συχνότητες της ΕΡΤ αποτελούν πλέον ώριμο φρούτο στους επιχειρηματικούς κύκλους. Η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της και ο ελληνικός λαός απαξιώθηκαν εν μια νυχτί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Οι εργαζόμενοι απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες, η πολιτιστική και ενημερωτική δραστηριότητα της ΕΡΤ σταματά επι τριμήνω. Οι άμεσες επιπτώσεις στην ενημέρωση του ελληνισμού της διασποράς και των ακριτικών περιοχών ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε το αίτημα της τρόικας για 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014,  η αναδιοργάνωση του δημοσίου θα περιοριζόταν στο που θα βρεθούν οι υπάλληλοι για απόλυση. Η ΕΡΤ αποτέλεσε τελικά την έμπρακτη κατάλυση της δημοκρατικών διαδικασιών με απευθείας χτύπημα στην ενημέρωση,  με πρακτικές, από την ψήφιση των μνημονίων και μετά, που αποδεικνύουν το πολιτικό αδιέξοδο και την έλλειψη νομιμότητας της απόφασης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Η βελτίωση και εξυγίανση της ΕΡΤ αποτελεί καθήκον, όπως καθήκον αποτελεί και η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της και του πλούσιου αρχειακού της υλικού. Μοναδικοί υπέυθυνοι είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που χρησιμοποίηση την ΕΡΤ στο να βολεύουν ημετέρους και να εδραιώνουν το πελατειακό κράτος.

ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                                                                     Ο Συντονιστής 
           

                                                                                Μιχάλης Μαραγκάκης

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger