Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Άρθρο: του υπ. δημοτικού συμβούλου κ. Σπύρου Μικρώνη σχετικά με τον Τουρισμό


Λίγες μέρες πριν την τελική μέρα κρίσης διαπιστώνω ότι, για άλλη μια φορά, το μεγάλο στοίχημα που προβάλλεται από σχεδόν όλους τους υποψηφίους των Δημοτικών Εκλογών είναι η ανάπτυξη της Λευκάδας μέσω του Τουρισμού.


Υπηρετώντας τον συγκεκριμένο κλάδο από την πρώτη γραμμή πάνω από δεκαπέντε χρόνια, επιβεβαιώνω ότι η εν λόγω βιομηχανία όντως αποτελεί κινητήρια δύναμη κάθε οικονομίας. Λίγοι όμως μοιάζει να κατανοούν ότι ο Τουρισμός, αρχικά, απαιτεί τις ίδιες υποδομές με αυτές που όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι επιθυμούμε για την καθημερινότητά μας.

Η Λευκάδα της επόμενης μέρας των Δημοτικών Εκλογών του Μαίου, πιστεύω ότι εκεί ακριβώς πρεπει να εστιάσει – στην βελτίωση της υπάρχουσας και δημιουργία νέων υποδομών και δράσεων, που μαζί θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής, πρωτίστως στον κάτοικό της και κατ' επέκταση ως ποιοτικές υπηρεσίες στον επισκέπτη της. Η Λευκάδα καλείται να σπάσει έναν φαύλο κύκλο επιφανειακών ενεργειών και οικονομικών επενδύσεων χωρίς συνέχεια και απτό αποτέλεσμα, στο όνομα και μόνο, του Τουρισμού. Να δημιουργήσει τέτοιες υποδομές και να οργανώσει σχετικές δράσεις προς όφελος της καθημερινότητάς μας. Έτσι τονώνουμε και τον Τουρισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την οικονομία του Τόπου. Σε αυτήν την τοπική οικονομία περιλαμβάνονται και κλάδοι όπως η πρωτογενής αγροτική παραγωγή, η οποία δυστυχώς, ακόμη δεν έχει βρεί θέση στο συνολικό τουριστικό μας προιόν εώς σήμερα.

Η στροφή σε μια ολοκληρωμένη Τουριστική Ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους και ταυτότητα για τα Νησιά μας, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορεί τα επιτευθεί από στελέχη που γνωρίζουν τον Τουρισμό μόνον επιφανειακά.

Οι εκλογές της 18-Μαίου δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να τοποθετήσουμε τεχνοκράτες ικανούς για το σκοπό αυτό. Δυστυχώς μεταξύ αυτών, διαπιστώνει κανείς και υποψηφιότητες που δηλώνουν ιδιότητες που ποτέ δεν εξασκήθηκαν – πρέπει να απομονωθούν και να επιλέξουμε ανάλογα. Η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα χωρίς βάρη του παρελθόντος, χωρίς υποχρεώσεις προς τρίτους σε περίπτωση εκλογής τους και με αποδεδειγμένα αποτέλεσματα στον εώς τώρα βίο τους αποτελούν μονόδρομο για την Λευκάδα της επόμενης πενταετίας.


Μετά Τιμής,

Σπύρος Μικρώνης του Παναγιώτη
Τουριστικός Πράκτορας
και
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Λευκάδας

με τον συνδυασμο “Ανοίγουμε Πανία” υποψ. Δημάρχου Σπ. Μαργέλη
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger