Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων.
Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πηγαίνοντας πίσω ακόμα και από τις θολές προεκλογικές της δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών
νόμων, αλλά, ακολουθώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.  
Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε, «προτείνει» στα ασφαλιστικά ταμεία – μεταξύ άλλων ΝΠΔΔ – να θέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στη διαχείριση του κράτους, έτσι ώστε να φανεί «συνεπής η χώρα» στις δεσμεύσεις, να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της και να ισχυροποιηθεί η θέση της κυβέρνησης μπροστά στην «υπερήφανη εθνική διαπραγμάτευση».  
Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής μετέφερε τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αντίστοιχα έπραξε και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, χρήματα δηλαδή που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. 
Ακολούθως, στις 20 Απρίλη η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Οι παραπάνω υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.  
Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών; 
Τη στιγμή που στους Δήμους της περιοχής μας υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή απλήρωτοι, για πολλούς μήνες, εργαζόμενοι (στις προνοιακές δομές των κοινωφελών επιχειρήσεων Πρέβεζας και Ζηρού), που δεν υπάρχει βενζίνη για να κινηθούν τα αυτοκίνητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Πρέβεζα, ούτε τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς, που οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών σε απολυμένους εργαζόμενους του Δήμου Ζηρού, που σχολεία και παιδικοί σταθμοί λειτουργούν σε άθλιες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες, που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό σε όλους τους Δήμους του Νομού μας και η εντατικοποίηση της δουλειάς γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη, ανατρέπεται με τη συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο όποιος προγραμματισμός των Δήμων, ενώ υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος και για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στους Δήμους. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. 
Με την Π.Ν.Π. αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευση που συντελείται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων είναι μακριά και καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του ελληνικού λαού. 
Καταγγέλλουμε κατά πλειοψηφία αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει και καλούμε τα δημοτικά συμβούλια και των τριών Δήμων του Νομού μας να πάρουν αποφάσεις ότι δε θα εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δε θα καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. 
      Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γραμματέας 
     Μισηρλής Γεώργιος                                                                            Κατσάβαρου Ευαγγελία


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger