Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κατασκηνώσεις Πασά: Η καταστροφή συνεχίζεται…

Τις πρώην κατασκηνώσεις «στου Πασά», στη Νικιάνα Λευκάδας -κατ΄ άλλους αλλά και επίσημα στο Περιγιάλι-, τις επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο περίπου 

Έκτοτε συλλέγαμε στοιχεία για το ιστορικό τους, ρωτώντας εδώ κι εκεί. Δεν βρήκαμε ομολογουμένως αρκετά πράγματα, αλλά δεν το ψάξαμε κιόλας όσο θα έπρεπε.

Τα πέντε παλιά πέτρινα κτίσματα του συγκροτήματος είναι αμφιθεατρικά και συμμετρικά στημένα σε μια προνομιακή περιοχή με καταπληκτική θέα προς τα Ακαρνανικά βουνά, τη θάλασσα και τη νησίδα Σπάρτη των Τηλεβοεϊδών νήσων. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, δίπλα από την πανάρχαια ομώνυμη πηγή «στου Πασά». Με δυο πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, από τις καλύτερες στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού μας, στα πόδια τους. Πρόκειται για παραλληλόγραμμα στενόμακρα κτίρια απλής λαϊκής αρχιτεκτονικής με δίρριχτη κεραμοσκεπή και μεγάλα φωτεινά παράθυρα. Στη μέση του κάθε κτιρίου βρίσκεται η είσοδος, που το χωρίζει σε δυο σχετικά μεγάλους θαλάμους διαστάσεων 8Χ5 μ. περίπου ο καθένας. Υπάρχουν ακόμη κάποια άλλα μικρότερα, επίσης πέτρινα, κτίρια που λειτουργούσαν ως βοηθητικοί χώροι, μπάνια, τουαλέτες, μαγειρεία κ.λπ., ενώ ελάχιστες φαίνεται να είναι οι μεταγενέστερες προσθήκες σε κάνα δυο κτίσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger