Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

"Έφυγε" ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης.

“Έφυγε” σε ηλικία 65 ετών ο αντιναύαρχος Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης . Από τους πιο αγαπητούς αξιωματικούς στο Πολεμικό Ναυτικό ο Θωμάς Κατωπόδης υπήρξε ένα άξιο στέλεχος τουΠΝ και ένας εξαιρετικός Αρχηγός Στόλου στη διετία που υπηρέτησε σ΄ αυτή τη θέση.

Άνθρωπος εξωστρεφής που δεν φοβόταν να πει τη γνώμη του και να την υποστηρίξει.


Ο Θωμάς Π. Κατωπόδης διατέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, από το 2009, και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών Συλλόγων της Λευκάδας. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ.) το 1966, υπηρέτησε σε πλοία επιφανείας και υποβρύχια, σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις, πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, χρημάτισε καθηγητής στη Σ.Ν.Δ. και αποστρατεύθηκε το 2004 ως Αντιναύαρχος ε.α. με την απονομή παράλληλα του τίτλου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου.

Έχει γράψει πλήθος άρθρων, σε περιοδικά και εφημερίδες, ιστορικού και ναυτικού περιεχομένου. Το 2011 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με Έπαινο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών για το ιστορικό δίτομο, δίγλωσσο (ελληνικά/αγγλικά) έργο του «Τα Ελληνικά Υποβρύχια – Hellenic Submarines», Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος, Πειραιάς 2010, που είχε συγγράψει με τον επίσης Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α. Τιμόθεο Μασούρα.

Πηγή.http://www.meganisitimes.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger