Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Μιχάλης Γεωργίου
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας. Αφού διαβάστηκαν ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο που αφορούσαν την εξέλιξη σχετικά με την πορεία των ΤΕΙ και την απόφαση να παραμείνουν τα 7 από τα 8 τμήματα του ΤΕΙ Λευκάδας και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσκληση σχετικά με τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου δόθηκε ο λόγος στους δημοτικούς Συμβούλους για ανακοινώσεις – ερωτήσεις
.
Από μέρους της αντιπολίτευσης όσον αφορά την πορεία των ΤΕΙ τονίστηκε ότι η εξέλιξη μπορεί να χαρακτηρίζεται θετική, ωστόσο διατηρούνται κάποιες επιφυλάξεις. Πιο συγκεκριμένα ο κος Δρακονταειδής τόνισε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο ζήτημα θριάμβου η μη και αυτό θα κριθεί από τη ζωή. Μένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Το καταρχήν θετικό στοιχείο της παραμονής του ΤΕΙ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Τελικά από όλη αυτή την ιστορία τα παιδιά του τμήματος που φεύγουν για Άρτα δεν είναι μόνο ριγμένα αλλά στην κυριολεξία διαλυμένα καθώς εκτός όλων των άλλων προβλημάτων αυξάνεται και ο χρόνος για σπουδών τους και μερικά από αυτά σκέφτονται να διακόψουν τις σπουδές τους. Παρά την απάντηση του Προέδρου της διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κου Μαραβέγια σε συνεννόηση με το Υπουργείου Παιδείας ότι θα συνεχιστεί το τωρινό πρόγραμμα  στη μέλλουσα σχολή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται στην ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, κάνοντας μια παρένθεση ότι θα τοποθετηθεί και δημόσια για το ζήτημα αυτό, και ότι ο Δήμος οφείλει να είναι από κοντά, γιατί αναφέροντας παλαιότερο παράδειγμα με το κέντρο Νεότητας είχε προβλέψει τον κίνδυνο μη ύπαρξης των ΤΕΙ Λευκάδας.. Θα πρέπει επίσης τόνισε, ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αφετέρου δε όλοι να έχουν υπόψη τους το εξής στοιχείο, ότι όσο το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πάνω στο τραπέζι και υλοποιείται κατά την δικιά του άποψη καλά η Παιδεία δεν μπορεί να ελπίζει.
Ο κος Αραβανής από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για μία ας πούμε επιτυχία αλλά πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που παραμένει και για πόσο. Πολλά πράγματα μαρτυρούν περί του αντιθέτου. Τα πράγματα δεν είναι λεωφόρος ούτε περίπατος. Επίσης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την απόφαση που πέρασε από τον Δήμο καθώς δεν ήταν αυτή που συμφωνήθηκε.
Ο κος Στραγαλινός πρόσθεσε σε συμπλήρωση των υπολοίπων ότι η υπόθεση έφτασε εδώ που έφτασε λόγω τραγικών λαθών του παρελθόντος αδιαφορίας και πολλών άλλων και πλέον λέμε την λαϊκή παροιμία «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.
Επίσης τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα σχετικά α) με το γηροκομείο Καρυάς και σε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη ύπαρξη ορκωτού λογιστή σε ποιο στάδιο βρίσκεται, β) απόφαση Οικονομικής επιτροπής που αφορά την ενοικίαση νταμαριού έναντι 30000 ευρώ ετησίως για 5 χρόνια για την αποκομιδή αδρανών υλικών, γ) όσο αφορά την εστίαση των φοιτητών στο «ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ» αν διατέθηκαν 20000 ευρώ για το λόγο αυτό, δ) το θέμα του τουριστικού περιπτέρου που στέκει παρατημένου και βανδαλισμένου στην είσοδο της πόλης προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες της πόλης, ε) τα κριτήρια της διανομής κονδυλίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορους φορείς, στ) τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όπως επίσης και στα τέλη υδρεύσεως και ζ) την εξέλιξη της πορείας των ΣΜΑ (κάδοι υπόγειας συγκομιδής σκουπιδιών)
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή στα παραπάνω θέματα ήταν οι εξής:
Όσο αφορά την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής για το νταμάρι αυτή υλοποιήθηκε με το νταμάρι στην Καρυά ιδιοκτησίας αφων Λάζαρη – Κομελέτσου για τη συγκομιδή αδρανών υλικών καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα από το Δήμο. Για την εστίαση των φοιτητών διατέθηκε ένα πολύ μικρό ποσό καθώς τις εργασίες τις ανέλαβαν υπάλληλοι του Δήμου και τα υπόλοιπα υλικά καλύφθηκαν από το ΤΕΙ. Για το θέμα του τουριστικού περιπτέρου όντως διαπιστώθηκε το πρόβλημα και προσπαθώντας να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ( Λιμενικό Ταμείο ή Δημόσιο) αναζητείται λύση ώστε να πάψει να υφίσταται η ντροπή αυτή στην είσοδο της πόλης. Τα κριτήρια της διανομής κονδυλίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αφενός οικονομικά καθώς τα κονδύλια λόγω των οικονομικών συγκυριών έχουν περιοριστεί κατά πολύ, αφετέρου της αναγνωρισημότητας και απήχησης που αυτές φέρουν. Όσον αφορά τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και αφού τελεσιδίκησαν θετικά οι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτές έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς, ενώ για τα τέλη ύδρευσης η απόφαση ήταν αρνητική όποτε δεν γεννάται θέμα. Για τους υπόγειους κάδους ο Δήμος προχωρά ως έχει το πρόγραμμα τοποθέτησης και βρίσκεται εν αναμονή αποφάσεως που δεν άπτεται σε αυτόν για την περαιτέρω μεταφορά των σκουπιδιών σε κατάλληλους ΧΥΤΑ. Υπάρχει απόφαση αυτός να λειτουργήσει στην Πάλαιρο και αναμένεται η υλοποίηση αυτής της απόφασης ώστε να δρομολογηθούν και οι επόμενες ενέργειες.
Έπειτα συζητήθηκαν θέματα έκτος ημερησίας διάταξης και μέσα σε αυτά αναδείχθηκε ο νέος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν παραιτήσεως του μέχρι πρότινος κου Στραγαλινού. Νέος γραμματέας εκλέχτηκε κατόπιν ψηφοφορίας με 26 ψήφους υπέρ και 3 λευκά ο κος Πεντεσπίτη Νικόλαος.
Στην ημερήσια διάταξη κεντρικό θέμα ήταν η εισήγηση προγράμματος με θέμα κονδύλιο για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και την αξιοποίηση αυτής ύψους έως και 350.000 ευρώ. Η τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής ήταν θετική της εισηγήσεως, ενώ από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς ένα μέρος της εισηγήσεως αυτής. Πιο συγκεκριμένα όλοι συμφωνούν ότι επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι ενήμερος περί αυτής και να αποφεύγονται διάφορα προβλήματα (π.χ. καταπατήσεις κ.α.). Η ένσταση της αντιπολίτευσης είναι σε τρεις προϋποθέσεις που προϋποθέτει το πρόγραμμα αυτό και αφορά τη μελλοντική υποχρέωση του Δήμου ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας του κρίνοντας και από τα όσα συμβαίνουν αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger