Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επαύθη ο Δήμαρχος Ιθάκης..


Σε παύση από τα καθήκοντα του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε ο εν λόγω Δήμαρχος κρίθηκε ότι επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του Δήμου και δικαιολογούν την παύση από τα καθήκοντά του για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα σε βάρος του Δημάρχου Ιθάκης βεβαιώθηκε ένα σημαντικό ποσό χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο από την επαγγελματική του ενασχόληση το οποίο κατέστη ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου Αττικής προέβη σε αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη του ποσού αυτού.
Στο πλαίσιο αυτής επέβαλε την κατάσχεση του ¼ της αποζημίωσης (κατάσχεση εις χείρας τρίτου) που λαμβάνει από τον Δήμο Ιθάκης ως Δήμαρχος.
Ωστόσο ο Δήμαρχος εκπροσωπώντας το δήμο και χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών προέβη σε αρνητική δήλωση διαπράττοντας σοβαρή παράβαση των καθηκόντων του. Με τη δήλωση αυτή απάντησε ισχυριζόμενος ότι (α) η αναγκαστική απαίτηση του Δημοσίου είναι παραγεγραμμένη και εξ'αγνοίας του γιγαντώθηκε λόγω προστίμων και προσαυξήσεων και (β) η αντιμισθία του Δημάρχου ως αποζημίωση είναι μη κατασχέσιμη.
Μετά την αρνητική δήλωση η Δ.Ο.Υ εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στην δικαιοσύνη εναντίον του Δήμου Ιθάκης και άσκησε ανακοπή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας.
Στη συνέχεια άλλη Δ.Ο.Υ. και συγκεκριμένα η ΙΒ Αθηνών επέβαλε νέα κατάσχεση επί της αποζημίωσης που λαμβάνει ο Δήμαρχος Ιθάκης από τον Δήμο Ιθάκης για νέες οφειλές του έναντι του Δημοσίου. Το έγγραφο απευθυνόταν στην προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών.
Η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου προέβη καθώς όφειλε σε θετική δήλωση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. δηλαδή αποδέχτηκε να διενεργηθεί παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας του Δημάρχου και έδωσε προς την υπηρεσία τη σχετική εντολή. Όμως, ο Δήμαρχος είχε ήδη προβεί δύο ημέρες πριν σε αρνητική δήλωση για το ίδιο θέμα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας υποβίβασε την εν λόγω υπάλληλο του Δήμου αποσπώντας τη σε θέση τηλεφωνήτριας της Πολεοδομίας. Μάλιστα δεν ανακάλεσε την πράξη του παρά μόνο όταν η ως άνω υπάλληλος επανήλθε στη θέση της αφού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Δικαστηρίου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιθάκης ανακάλεσε τη θετική δήλωση προς τη Δ.Ο.Υ. και τη σχετική εντολή προς τα ταμεία ώστε να μην διενεργηθεί παρακράτηση της αντιμισθίας του. Ακολούθως αφαίρεσε από τον ταμεία του Δήμου το μπλόκ επιταγών του Δήμου και συμπλήρωσε ο ίδιος φύλλο επιταγής για να εισπράξει την αντιμισθία του μηνός Σεπτεμβρίου 2012.
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του α. 237 ν. 3852/10, αποτελούμενο από Πρόεδρο Εφετών ως πρόεδρο και δυο Εφέτες, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών ως μέλη, παραπέμφθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης μετά από αιτιολογημένη έκθεση του ΓΓ της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να απολογηθεί για τις παρακάτω πράξεις:
α) Για αδικαιολόγητες απουσίες από το Δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (5 μήνες) και το 2012 (δύο μήνες),
β) Για υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010,
γ) Για εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο για ατομικά χρέη αυτού προς το Δημόσιο με δηλώσεις αυτού και του Δήμου για λογαριασμό του, σε αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτου της αντιμισθίας του, των ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου και ΙΒ Αθηνών,
δ) Για αυθαίρετη δίωξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης, η οποία προέβη σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και τον υποβιβασμό της στη θέση τηλεφωνήτριας στο Πρωτόκολλο Πολεοδομίας,
ε) Για την κατ' αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας,
στ) Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012.


http://www.inkefalonia.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger