Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Από αύριο το πρωί!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΣΤΕΡΑ πλάκωσαν Ασιάτες. Νόμιμοι και παράνομοι. Αποδιωγμένοι, είτε «για μια καλύτερη ζωή». Και γέμισε η χώρα λαθρομετανάστες. Τους δώσαμε ένα πιάτο φαΐ, ως χώρα και άτομα, ως έλληνες του «Ξένιου Δία».

ΚΙ ανακατεύθηκε η φυσική τους δειλία και ανασφάλεια (ως παρανόμων και εν δυνάμει διωκόμενων) με τον τσαμπουκά Γεωργιανών που προηγήθηκαν και τη σκληράδα των Αλβανών που ξεκίνησαν την «άλωσή» μας. Για να μην κοιμάσαι πλέον ξεκλείδωτος και να μην κάνεις οτοστόπ. Ένα σύνολο που διαμόρφωσε νέα ήθη και επηρέασε τη ζωή μας. Ξεχύθηκε η βία μέχρι φόνων και δολοφονιών, ο έλληνας πολίτης στο έλεος επαγγελματιών-κλεφτών εκ Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με την Αστυνομία να μην τους προλαβαίνει.
ΚΑΙ η άλλη μερίδα των «φιλόξενων» ελλήνων; Να ρίξουμε μια ματιά στα γνωστά και βιωμένα. Κάποιοι καμουφλαρισμένοι ντόπιοι «επιχειρηματίες» περίμεναν τους άμοιρους με ανοιχτή αγκαλιά. Τζάμπα εργάτες-λαθρομετανάστες. Στη δούλεψή τους άφθονοι εργάτες, τιποτένιοι, παρακατιανοί, με σώμα σε σχήμα εργαλείου. 
ΚΑΙ πήρε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο διαστάσεις επιδημίας στην πατρίδα μας. Εδώ, στο χάος των εργασιακών σχέσεων στην ανοργάνωτη Ελλάδα, όπου η ανασφάλιστη εργασία ήταν κανόνας (για τους λαθρομετανάστες κι όχι μόνο) χωρίς εξαιρέσεις. Για να αυξάνουν τον τζίρο τους «εργοδότες», απειλούν με καταγγελία τους λαθρό και ενίοτε τους πυροβολούν.
ΩΣΤΟΣΟ, όλα έχουν ένα τέλος, με το πλήρωμα του χρόνου και την…Τρόικα στο κεφάλι μας. Άδεια Ταμεία χάσκουν περιμένοντας τον οβολό μας, για να καλύψουν την πολιτική αλητεία διαχειριστών του παρελθόντος και την αδιαφορία των σημερινών (μας). Ο κίνδυνος «επί θύραις και δεν(;) τον βλέπαμε. Και είναι η κατάρρευσή τους θέμα χρόνου και…απραξίας μας.
ΣΚΛΗΡΑ τα μέτρα για την ανασφάλιστη εργασία ΠΑΝΤΟΣ εργαζομένου κι όλα έχουν μιαν αρχή που είναι δύσκολη, αλλά και το ήμισυ του παντός. Από αύριο το πρωί, ο «εργοδότης» σκυθρωπιάζει, άγχεται και δεν κοιμάται. Και, βέβαια, άθελά του, θα φανούν οι πραγματικές του διαθέσεις για τους ξένους που τους «αγάπησε» για τη…τσέπη του.

ΝΑ δεις που τα «αισθήματα» μερίδας ελλήνων για τους ξένους αλλάζουν. Από αύριο το πρωί.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger