Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λευκάδας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα




Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, για την εντεινόμενη ελληνική εμπλοκή στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποίησε την Τέταρτη25/01/12 αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Σταύρο Τάσσο, και την γενική γραμματέα, Βέρα Νικολαΐδου. Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ επέδωσε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Άμυνας, όπου εκφράζονται οι ανησυχίες του φιλειρηνικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και ζητείται από την κυβέρνηση:

Δέσμευση ότι η Ελλάδα δε θα εμπλακεί και δε θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φορά αυτή κατά του Ιράν, της Συρίας, αλλά και κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Διακοπή κάθε μορφής υποστήριξης στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ, καθώς και ακύρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
Αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από τη δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF) και απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη.
Επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Βέρα Νικολαΐδου ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και παρέπεμψε στη «στρατηγική της χώρας», η οποία, όπως είπε, κινείται στο πλαίσιο των «συμβατικών υποχρεώσεων» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ.
Θυμίζουμε ότι από 1η Γενάρη του 2012 το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης (NDC/GR), ανέλαβε τη Διοίκηση του Χερσαίου Τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ – NRF. Το συγκεκριμένο Στρατηγείο Προορίζεται να «φιλοξενήσει» πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα, για τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Η Επιτροπή ειρήνης Λευκάδας καλεί τον λαό να δυναμώσει την πάλη του για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να παλέψει ώστε να γίνει ο ίδιος δύναμη εξουσίας και ανατροπής.
Πληροφορεί επίσης ότι κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης» και ότι μπορείτε να το προμηθευτείτε από την Επιτροπή Ειρήνης Λευκάδας στο τηλ. 6934515549.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger