Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ



                                Λευκάδα 10-05-2013
        





ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

          Το Δ.Σ του Δήμου μας με την αριθμ.188/2006 απόφασή του και σύμφωνα με το 3258/29-05-2006 έγγραφο της ΥΑΣ ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε την παραχώρηση ενός ακινήτου στη θέση “ΜΟΡΦΗ” εμβαδού 5.617 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου για την ανέγερση λαϊκών κατοικιών μετά το σεισμό 14/08/2003.H απόφαση ήταν βασική απαίτηση για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής 84 κατοικιών από την Υ.Α.Σ , 50 στη θέση “γήπεδο” και 34 στη θέση “ΜΟΡΦΗ”.
          Η μεταβίβαση του οικοπέδου δεν έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα παρ΄ότι το έργο  έχει ολοκληρωθεί από το 2010.Εκκρεμεί βέβαια η οριστική παραλαβή του από ΥΑΣ-ΥΠΕΧΩΔΕ.
          Αποτέλεσμα της μη έγκαιρης μεταβίβασης, στην αρχή της εκτέλεσης του έργου και πριν την ανέγερση των κατοικιών είναι, να επιβαρύνονται σήμερα οι ιδιοκτήτες των 34 κατοικιών στη “ΜΟΡΦΗ” όχι μόνο με τα έξοδα μεταβίβασης του οικοπέδου αλλά και με το φόρο μεταβίβασης κατοικιών.Οι 50 ιδιοκτησίες στο “γήπεδο” αντιμετωπίζονται διαφορετικά γιατί το οικόπεδο ανήκει στους παραχωρησιούχους ιδιοκτήτες και όχι στο Δήμο.
          Αυτή τη στιγμή και παρ΄ότι η παραχώρηση των κατοικιών, κατόπιν κλήρωσης, ολοκληρώθηκε , ιδιοκτήτης φαίνεται ο Δήμος Λευκάδας που πρέπει να τις μεταβιβάσει συμβολαιογραφικά στους δικαιούχους.
          Σύμφωνα με την Υπ.Απόφαση που εξέδωσε ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ.Σουφλιάς ο Δήμαρχος ως επικεφαλής αρμόδιας επιτροπής συμμετέχει στην κλήρωση των κατοικιών.Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 02/11/2010 και οι δικαιούχοι εγκαταστάθηκαν.(από την προηγούμενη δημοτική αρχή)
          Σύμφωνα επίσης με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού μετά την κλήρωση θα υπογραφούν οι απαιτούμενες συμβολαιογραφικές πράξεις για την ανταλλαγή των ποσοστών και τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος προκειμένου οι δικαιούχοι να καταστούν αποκλειστικοί κύριοι των κληρωθέντων κατοικιών και καταλήγει.
          Από τις διατάξεις της Απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
          Με βάση τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση του Δήμου για την ανάληψη της δαπάνης των συμβολαιογραφικών μεταβιβάσεων.
          Η πολιτική ευαισθησία και θέληση δεν είναι αρκετή. Απαιτείται να υπάρχει και νόμιμη δυνατότητα, δηλαδή έγκριση της δαπάνης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
          Υποχρέωση του Δήμου ως τυπικού ιδιοκτήτη είναι να συνδράμει στη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας που είναι απαραίτητη για τη σύνταξη των συμβολαίων και γι΄αυτό έχει οριστεί ιδιώτης μηχανικός, τις τυχόν διορθώσεις του οικοπέδου στο κτηματολόγιο και την ενημέρωση των δικαιούχων για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
          Οι παραπάνω υποχρεώσεις έχουν δρομολογηθεί με την ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου (Νομικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας).     
         

                                                                  
                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger