Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Οργανωμένο…χάος


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ’ πε ειλικρινής τουρίστας για την Αθήνα και ισχύει για τη σύγχρονη Ελλάδα της ανοργανωσιάς. «Οργανωμένο χάος» είπε ο άνθρωπος κι εμείς ψάχνουμε για τον δημιουργό του. Μάταια, κι άδικος κόπος. Διαχέεται το…ταλέντο του καλλιτέχνη-δημιουργού, επιμερίζεται σε πρόσωπα,
σινάφια και πολιτικούς, δεν βγάζεις άκρη και σκύβεις το κεφάλι. Πάλι καλά που δεν έτυχε (ο τουρίστας) σε απεργία και ο τουρισμός σε εμπάργκο απεργών.
ΝΑ τα πάρουμε απ’ την αρχή, περί την απεργία και τη νοοτροπία, ως όπλου συνταγματικά κατοχυρωμένου σε καπιταλιστικές κοινωνίες. Αφού εκφράσουμε, προκαταβολικά, τη θλίψη μας για ορισμένους που έστρωσαν τη ζωή τους κι ίσως βρεθούν στο δρόμο. Μακάρι να μην υπάρξουν απολύσεις-αρκεί κάποια μυαλά ν’ αλλάξουν.
«ΕΚΕΙ» έκτιζαν τον σοσιαλισμό και είδαμε τα χαΐρια τους. Και χρεωθήκαμε βαλκάνιους μετανάστες πριν πλακώσουν μακρινοί (λαθρο)μετανάστες. Ήταν (στις λεγόμενες) σοσιαλιστικές χώρες η απεργία άγνωστη λέξη και κατάντησε η δουλειά τους να είναι συνεχής…απεργία. Με το ενδιαφέρον του «εργαζόμενου» κρεμασμένο στο τσιγάρο του πωλητή περιμένοντας τον πελάτη. Η ατομική αδιαφορία γέννησε την κρατική κι όλοι μαζί στον…γκρεμό. Για να επαίρεται ο καπιταλισμός για τις «αρχές» του και να καμώνεται πως σέβεται τον απεργό.
ΚΙ ερχόμαστε στην Ελλάδα-καπιταλιστικό κακέκτυπο και οπωρώνα κάθε λογής φρούτου, ελεύθερου να εκφραστεί. Μια ματιά στο δημόσιο και τους «λειτουργούς» του. Τυχαία, πάμε στους εργαζόμενους και «εργαζόμενους» τμήματος του ΠΟΕ-ΟΤΑ, ξαπλωτούς στη μονιμότητα και ανέμελους. Απ’ την επόμενη μέρα. Ποιαν ημέρα; Του διορισμού τους! Με το ενδιαφέρον έντονο μόνο για τον διορισμό (απ’ το παράθυρο). Κι ύστερα; Χάος! Με τα σκουπίδια ως τα μπούνια μιας Ελλάδας-ανοιχτής χωματερής και κλειστών κυκλωμάτων.
ΗΤΑΝ, λοιπόν, η απεργία δικαίωμα για χρήση και κατάχρηση, ήταν και η Ελλάδα κρεμασμένη στον συνδικαλισμό. Ωστόσο, άλλοι καιροί, άλλα χρόνια. Σήμερα τρέχουμε, «κινδυνεύουμε» και «αγωνιζόμαστε». Πώς; Μήπως πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά-φάρμακο για προσωπική και συνολική προκοπή;
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ για μόνιμη «απεργία» μέσω…απόλυσης και επιλέγουν την απεργία για όπλο. Με την ψευδαίσθηση του μπαμπούλα σε Κράτος σκληρό. Απέναντι σε αποφασισμένους για ανθρωποθυσίες. Κι είναι η απεργία ούριος άνεμος για το καράβι των απολύσεων.
ΔΕΣ και άκου τους εν δυνάμει αυριανούς δημάρχους, βουλευτές και περιφερειάρχες. Πάρε για δείγμα τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη που όλα τα στρογγυλεύει πριν τα κάνει εύπεπτο χυλό. Χωρίς τραμπούκους ξοπίσω του δίκην Καμίνη. Γιατί κι από ποιον να κινδυνέψει, και ο Δήμος της Αθήνας ίσως τον…περιμένει. 

ΔΕΣ τους πόσο προσεχτικά στήνονται απέναντι στον ψηφοφόρο, πόσο αριστοτεχνικά οικοδομούν το…χάος.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger