Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Μ.Τ.Ν ΣΤΟ ΓΕΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Θέμα: “Υπολειτουργία της Μ.Τ.Ν στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκάδας”


          Η μονάδα τεχνητού νεφρού (ΜΤΝ) λειτουργεί από 28 Μαΐου 2003. Σήμερα εξυπηρετεί 24 μόνιμους ασθενείς και εκτελεί 3744 τακτικές συνεδρίες αιμοκάθαρσης. Αν προστεθούν και οι έκτακτες ανάγκες, οι συνεδρίες ανέρχονται σε 4000 ετησίως. Παράλληλα λειτουργεί και νεφρολογικό εξωτερικό ιατρείο που καλύπτει τις ανάγκες ευρύτερης περιοχής Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας.

          Μέχρι πριν ένα μήνα στη μονάδα υπηρετούσαν ένας Διευθυντής, ιατρός νεφρολόγος, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, μια ιατρός νεφρολόγος και μια ειδικευόμενη παθολογίας η οποία σύντομα αποχωρεί καθώς λήγει η σύμβασή της.
          Γίνεται κατανοητό ότι η μοναδική εναπομείνασα ιατρός Νεφρολόγος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας της Μ.Τ.Ν (ημερήσια υπηρεσία και εφημερία) και τις ανάγκες του εξωτερικού ιατρείου.
          Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης ιατρού Νεφρολόγου για την υποστήριξη της λειτουργίας της Μ.Τ.Ν. Η σημερινή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, αποδυναμώνει τη λειτουργία της μονάδας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες νοσηλείας της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου.



                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                                      ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ


Κοινοποίηση:
1. κ. Θεόδωρο Σολδάτο
Βουλευτή Λευκάδας
2. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λευκάδας
3. Διοίκηση Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας
4. Τοπικά ΜΜΕ
5. κ. Γεώργιο Σκυριανό Μηχ. Μηχ/κο
Γεν. Νοσοκομείο Λευκάδας
(για ενημέρωση των αιμοκαθαρούμενων)
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger