Ξέραμε μέχρι πρότινος για σαλάμι… αέρος, αλλά για σαλάμι…αλόγου πρώτη φορά ακούμε.
Έτσι, η σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ μας επιφύλαξε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη: ένα σαλάμι παρασκευασμένο αποκλειστικά από… κρέας αλόγου.
Συγκεκριμένα, το σαλάμι “MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ” (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200g, με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση “SIA GRAVENDALE” (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό… 95,8%!!