Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ακόμη ένα «όπλο» για όσους αγαπούν τα γλυκά, αλλά όχι τις θερμίδες

Ακόμη ένα «όπλο» για όσους αγαπούν τα γλυκά, αλλά όχι τις θερμίδες

Νέα «όπλα» αποκτούν οι καταναλωτές που δεν μπορούν να πουν «όχι» στη γλυκιά γεύση, αλλά θέλουν -ή επιβάλλεται- να μειώσουν τη ζάχαρη και τις θερμίδες. Η τεχνολογία τροφίμων κάνει, αυτή την περίοδο, ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέχρι σήμερα, όσοι αγαπούν τη γλυκιά γεύση αλλά πρέπει να ακολουθούν δίαιτες χαμηλών θερμίδων, έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από τρόφιμα, ροφήματα και αναψυκτικά με γλυκαντικά που έχουν γλυκιά γεύση αλλά δεν δίνουν θερμίδες, όπως η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια. 

Σύντομα, άλλο ένα συστατικό θα προστεθεί στον γλυκό κατάλογο, σύμφωνα με όσα παρουσίασαν επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής που γίνεται αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο. To νέο συστατικό ακούει στο όνομα «Allulose» (D-Psicose) και αποτελεί ένα νέο φυσικό γλυκαντικό. Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι τεχνολόγοι τροφίμων έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο αγώνα προκειμένου να εντοπίσουν την «αντι-ζάχαρη», δηλαδή το συστατικό με τα χαρακτηριστικά της ζάχαρης, χωρίς τις θερμίδες της.

Η Αllulose αποτελεί τον πιο πρόσφατο υποψήφιο. Πρόκειται για ένα νέο φυσικό σάκχαρο, το οποίο, από χημικής άποψης, είναι σχεδόν πανομοιότυπο ως δομή με την κοινή ζάχαρη. Έχει τον ίδιο χημικό τύπο όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, αλλά τα άτομα του υδρογόνου και του οξυγόνου είναι διατεταγμένα ελαφρώς διαφορετικά και αυτή η αλλαγή είναι η αιτία που δεν δίνει θερμίδες στο σώμα! Η Αllulose συναντάται σε μορφή σιροπιού, διαθέσιμου - επί του παρόντος - μόνο στη βιομηχανία τροφίμων στην Αμερική. Ήδη στις ΗΠΑ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration-FDA) έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση της Allulose στην παρασκευή τροφίμων και πλέον αναμένουμε τα αντίστοιχα βήματα στην Ευρώπη, σε 3 ως 5 χρόνια, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής.
 
Μεγαλύτερη γκάμα
 
Με την προσθήκη της Αllulose στην γκάμα των διαθέσιμων γλυκαντικών οι καταναλωτές θα έχουν πλέον ακόμα περισσότερες επιλογές. Ήδη τα γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ, η σουκραλόζη, το κυκλαμικό οξύ και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, προσφέρουν εναλλακτική διέξοδο σε όσους επιζητούν τη γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες, ή σε άτομα με διαβήτη που πρέπει να περιορίσουν τη ζάχαρη, μιας και δεν επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα.

Βρισκόμαστε λοιπόν ένα βήμα πιο κοντά σε άλλη μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων τροφίμων και ροφημάτων με γλυκιά γεύση και λιγότερες θερμίδες, νέους συμμάχους για ένα πιο υγιές βάρος.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger