Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Συμμετέχουμε όλοι :
Ø  Στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10 στις 7:00μ.μ. στον Αη Μηνά
Ø  Στη σύσκεψη του σωματείου τη Δευτέρα 26/10 στις 7:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας του κλάδου απέναντι στην επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων δεν μπορεί να είναι άλλη από την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς. Η βιασύνη της κυβέρνησης να περάσει γρήγορα και "στα κλεφτά" τα προαπαιτούμενα από την βουλή χρειάζεται τη δική μας απάντηση χωρίς καμία καθυστέρηση.
Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.
Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζομένων  είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που είναι συχνό φαινόμενο στα πολυκαταστήματα και στις αλυσίδες super market.
Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους.
Εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου. Μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 1/11/15 με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία.  
Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.
Οι εξαγορές και η κίνηση των κεφαλαίων μέσα στον κλάδο αλλά και από κλάδο σε κλάδο είναι στα σχέδια τους που για τους εργαζόμενους τίποτα καλό δεν μπορούν να φέρουν. Οι μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη για τους εμποροϋπάλληλους.
Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Μπροστά σε αυτήν την επίθεση οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη «πίστωση χρόνου» σε καμία κυβέρνηση.  Να περιμένουμε να ανακουφιστούμε από τα δυσβάστακτα βάρη που μας έχουν επιβάλει οι εργοδότες και τα αστικά κόμματα μέσα από τα υποτιθέμενα ισοδύναμα μέτρα.
Η μόνη απάντηση  από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας το κλαδικό μας σωματείο.
Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την λογική της ατομικής λύσης, του συμβιβασμού και της υποταγής. Απαντάμε με τον οργανωμένο μας αγώνα που βάζει μπροστά τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας .
Σπάμε τον φόβο,  μέσα από την συλλογική δράση, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας.
Πρώτος σταθμός της πάλης μας είναι το συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη στις 7:00μμ στον Αη Μηνά που δίνουμε  την πρώτη ηχηρή και μαζική  απάντηση  στην μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, στην νέα κυβέρνηση και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Συμμετέχουμε όλοι στη σύσκεψη του σωματείου τη Δευτέρα 26 Οκτώβρη στις 7:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με στόχο να οργανώσουμε την συνέχεια των αγώνων μας. Η σύσκεψη να αποτελέσει σταθμό για τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα και η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη και  απαραίτητη. Η ανταλλαγή της πείρας και των συμπερασμάτων όλου του προηγούμενου διαστήματος μπορεί να μας βγάλει πιο δυνατούς απέναντι στην σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας  που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Να συμβάλει στην επιτυχία της απεργιακής μάχης στις 12 Νοέμβρη, με στόχο την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς. Το ΔΣ του Σωματείου σε πρόσφατη συνεδρίαση του έχει πάρει απόφαση για την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση και καλεί κάθε συνάδελφο να κάνει τώρα το βήμα, να συμμετάσχει στην απεργία.
Διεκδικούμε
·      Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·      Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·      Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
·      Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
·      Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger