Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Με επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα..



Με προσυγκέντρωση στον Άγιο Μηνά και πορεία κατά μήκος του πεζόδρομου με κατάληξη την κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτέμβρη 2015 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα.

1_kke_kentriki
Στη συγκέντρωση μίλησε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Λευκάδα Δήμητρα Σταματέλου, ενώ χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Θωμάς Καββαδάς και Αλέξανδρος Βεροιώτης.
17_kke_kentriki
Στο χαιρετισμό του ο Θωμάς Καββαδάς είπε:
«Αν ρωτάτε σήμερα, τι περιμένουμε σε αυτές τις εκλογές σας απαντάμε με ειλικρίνεια: Εάν από κάθε εκλογική αναμέτρηση έρχονταν ριζικές αλλαγές απλά το καθεστώς δεν θα τις έκανε, θα τις καταργούσε. Από αυτές τις εκλογές λοιπόν περιμένουμε να εκφραστεί και εκλογικά η διάθεση του λαού να συγκρουστεί με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΚΕ. Για να έχουμε μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο μεγάλο αστικό συνασπισμό που ετοιμάζουν η άρχουσα τάξη και η ΕΕ.
Σήμερα δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε «ας τους δοκιμάσουμε». Τους δοκιμάσαμε όλους. Έχουν συνασπιστεί κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου. Είναι ζήτημα ζωής να σταθεί όρθιο και να δυναμώσει το ΚΚΕ. Και ας μη συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Για να αποκρουστούν με μεγαλύτερη επιτυχία τα μέτρα καρμανιόλα. Δεν πρέπει μόνο να ψηφίσουμε σωστά, πρέπει να ξεσηκωθούμε, να δράσουμε, να οργανωθούμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην το κάνουμε. Γιατί θα μας κρίνουν τα παιδιά μας, που υποθηκεύεται η ζωή τους και το μέλλον τους».
Ο Αλέξανδρος Βεροιώτης επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:
«Θέλουν την ψήφο του λαού ώστε να νομιμοποιήσουν την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που θα βάλει οριστικά ταφόπλακα στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έκανε τα πάντα ώστε να μείνει ο λαός απροετοίμαστος μπροστά στην ερχομό του νέου 3ου και χειρότερου μνημονίου που έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έδωσε πολύτιμες υπηρεσίες πρώτα και κύρια από την καλλιέργεια της αντίληψης ότι αρκεί μια καλύτερη διαπραγμάτευση μέσα στο «κοινό μας σπίτι», όπως θεωρεί και θεωρούσε την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Παρίσταναν αργότερα τις μωρές παρθένες, ότι τους εκβίαζαν οι εταίροι τους στα Γιούρογκρουπ και στα άλλα ιμπεριαλιστικά συμβούλια, ότι προκάλεσαν ασφυξία στην ελληνική καπιταλιστική οικονομία. Κι ας ήξεραν τι συμβαίνει και τι σημαίνει διαπραγμάτευση ανάμεσα στους υπηρέτες των καπιταλιστών, ανάμεσα στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ. Είναι τέτοιο το θράσος τους που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας όταν ζητάνε από το λαό να κυβερνήσει πρώτη φορά η Αριστερά, γιατί όπως αναμασάνε οι εφτά μήνες ήταν λίγοι.
Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ως κυβερνητικά στελέχη στήριξαν με κάθε τρόπο την βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο Κώστας Ήσυχος ήταν υφυπουργός Άμυνας όταν τόλμησε πρώτη φορά κυβέρνηση μετά τη Χούντα να ανακονώσει ότι θα μας «φυτέψει» νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο… Το ζήτημα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ποιος θα έρθει πρώτος, ποιος δεύτερος, το ίδιο εξάλλου μνημόνιο θα εφαρμόσουν. Το ζήτημα είναι ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ και σε συμπόρευση μαζί του να οργανώσει την πάλη του, να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει».
Η Δήμητρα Σταματέλου, που ήταν κεντρική ομιλήτρια, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών για το λαό δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο και θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού, αλλά πως θα αντιπαλέψουμε το μνημόνιο, πως θα αντιπαλέψουμε συνολικά το σύστημα που φέρνει μνημόνια στους λαούς, κέρδη και καλοπέραση στο κεφάλαιο. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα υπάρχει αντίβαρο σ΄ αυτή την πολιτική που είναι όλοι τους διαθέσιμοι να εφαρμόσουν την επόμενη μέρα, αν με δυνατό το ΚΚΕ θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής.
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν θα διαβαστεί διαφορετικά. Είναι η μόνη ψήφος που λέει τέρμα ως εδώ, σας πήραμε χαμπάρι. Είναι η μόνη ψήφος που το βράδυ των εκλογών μπορεί να δώσει ανάταση, αισιοδοξία στο λαό μας ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική. Να δουλέψουμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα με δυνατό το ΚΚΕ



































































πηγη.http://www.kolivas.de/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger