Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. και συνέντευξη τύπου του Γ. Βλάχου


Στην Λευκάδα παρευρέθηκε ο νυν συντονιστής πολιτικής δράσης για τα Ιόνια Νησιά και πρώην βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος  Βλάχος (πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης) για την πραγματοποίηση της Νομαρχιακής Συνέλευσης ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Με το πέρας της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., και ο κος Βλάχος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ τα οποία βρισκόταν εκεί ή έφτασαν κατόπιν τηλεφωνικών κλήσεων του προέδρου της ΝΟΔΕ.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ παραβρέθηκαν οι υπ. Βουλευτές,  οι πρώην βουλευτές Λευκάδας Καββαδάς Παναγιώτης και Θοδωρής Σολδάτος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος τη Ν.Δ. νότιου Λευκάδος Δημήτρης Μαυροκέφαλος  και   μέλη του κόμματος.
Η αισιοδοξία ήταν  το κυρίαρχο συναίσθημα που διεκατείχε τον πρώην βουλευτή κο Βλάχο σχετικά με τη μέχρι τώρα ανταπόκριση που λαμβάνει ο ίδιος για την προεκλογική  πορεία της παράταξής του. «Τα μηνύματα που έχουμε εμείς μέχρι τώρα είναι θετικά. Είναι μηνύματα συσπείρωσης παλαιών ψηφοφόρων της Ν.Δ. τα οποία μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η Ν.Δ. μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε μιλώντας για σταθερότητα της χώρας που μόνο η Ν.Δ. εκπέμπει και για αυτό δεν μιλάμε  απλώς για  προβάδισμα αλλά για τον κυρίαρχο ρόλο».
Σε ερώτηση που ακολούθησε σχετικά με την αποφυγή της  διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου από τη βάση ή τα κομματικά όργανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση Σαμαρά και τον ορισμό  του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σαν μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ. και μάλιστα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο κ. Βλάχος έδωσε την εξής απάντηση.
«Ο κ. Σαμαράς για τους δικούς του λόγους παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα και όρισε τον κ. Μεϊμαράκη ως αντιπρόεδρο του κόμματος. Ο κ. Μειμαράκης προσήλθε τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και στην κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου με ομόφωνη απόφαση  χρήστηκε πρόεδρος του κόμματος. Και επειδή το καταστατικό δεν προβλέπει μεταβατικό πρόεδρο,  για εμάς είναι ο πρόεδρος του κόμματος που έχει μία επιπλέον ευθύνη.  Να οδηγήσει το επόμενο διάστημα, όταν τα πολιτικά γεγονότα το επιτρέψουν, στην εκλογή προέδρου από τη βάση ή αν αποφασίσουμε κάτι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής, όμως, φαίνεται ότι θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η εκλογή Σαμαρά δηλαδή με τη συμμετοχή μελών και φίλων της Ν.Δ. Σήμερα προέχει η πορεία σωτηρίας της χώρας.  Και βεβαίως το ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει επικυρωθεί από ένα εκλογικό σώμα πολιτών, δεν τον εμποδίζει να γίνει πρωθυπουργός, αφού θα έχει το χρίσμα πολύ περισσότερων πολιτών της χώρας μας.»
Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το σχολιασμό αυτής της επιλογής από τον  κο Θεοδωράκη ο οποίος  είχε δηλώσει, ότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που δεν έχει καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο, να θέλει να εκλέξει πρωθυπουργό, ο κ. Βλάχος απάντησε:

«Ο κος Θεδοράκης να κοιτάξει τα του κόμματός του. Με την άποψη του κ. Θεοδωράκη δε φαίνεται να συμφωνεί και η κοινωνία, γιατί η αποδοχή του κ. Μεϊμαράκη είναι εξαιρετική. Κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει την ψαλίδα των 9 μονάδων του Ιανουαρίου και των 20 μονάδων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και αυτή τη στιγμή να είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας το 50% να μην πω των 51% των πιθανοτήτων να είναι πρώτη δύναμη, άρα τα πράγματα για εμάς έχουν πάει καλά . ο κος Θεοδοράκης ας παραμέινει στην μιζέρια του και στις επιλογές του. Δεν μας αφορά. Εμείς σεβόμαστε και τιμάμε την αποδοχή που έχει ο κος Μειμαράκης από την κοινωνία. Ο επικοινωνιακός τρόπος του κου Μειμαράκη ενοχλεί πολλούς.  Ο κ. Τσίπρας είχε φτιάξει στο μυαλό του ένα σκηνικό, ότι θα πάει σε αυτές τις εκλογές χωρίς αντίπαλο. Ε, του προέκυψε ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα δυσκολεύεται , τι να κάνουμε;









Εκτίμησε ότι θα πάει σε εκλογές με τον κ. Σαμαρά και τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για αυτόν. Ε, δεν θα ήταν πιο εύκολο διότι  έχει το βάρος των ανεκπλήρωτων μεγάλων υποσχέσεων. Η δυσκολία του κου Τσίπρα σε αυτές τις εκλογές έχει να κάνει  κυρίως με  το βάρος των ανεκπλήρωτων μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων. Υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα το Γενάρη και τελικά  κατέρρευσε . Οι πρώην σύντροφοι του είναι αυτοί που τον κατηγορούν .Μην ψάχνει λοιπόν να πολώσει το κλίμα με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Κατέρρευσε από μόνος του και δεν θέλει  να το αποδεχτεί. Και πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Κάποτε μας έλεγαν ότι αν κάποιος διαφωνεί στο Συριζα υποβάλλει την παραίτησή του και παραχωρεί την έδρα , στην πράξη δεν μπορούμε να πούμε ότι το είδαμε αυτό.
Αν σήμερα ο κος Λαφαζάνης  με άλλους 10 δημιούργησαν μια κρίση στο κόμμα και έγινε πολιτική κρίση, ποιος μου λέει ότι αν γίνει πρώτο κόμμα ο Συριζα και δημιουργηθεί σε 2-3 μήνες πάλι νέα πολιτική κρίση. Αν στο ψήφισμα ενός κρίσιμου νομοσχεδίου  κάποιος καινούριος κος Λαφαζάνης από την ομάδα των 53,  γιατί υπάρχει το προζύμι,  δημιουργήσει πάλι μια νέα πολιτική κρίση; Για αυτό μίλησα για πολιτική σταθερότητα που μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί. »
Όσο για τη νέα επιβεβλημένη συμφωνία,  συμφωνούμε όλοι ότι είναι πολύ σκληρή. Δεν αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης . Η μόνη διαπραγμάτευση έγινε εκείνο το 17ωρο. Ο κος Βαρουφάκης έγινε η ντροπή του Συριζα και δεν θέλει να τον ξέρει τον κρύβει.
Ας μας πουν τι αρνήθηκαν να υπογράψουν εκτός από το ταμείο με έδρα στο Λουκξεμβούργο  για το οποίο εμείς δεν πανηγυρίζουμε.
Τέλος για την απουσία του  Ξ. Βεργίνη από τη κομματική σύσκεψη ο κ. Βλάχος δήλωσε το εξής: « ο κ. Βεργίνης είναι στην Αθήνα. Δεν ήρθε σήμερα. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες ημέρες θα συμβάλει και αυτός με τις δικές του δυνάμεις να στηρίξει το ψηφοδέλτιο. Εμείς δεν θα γίνουμε μάντεις για κανέναν. Όλοι κρινόμαστε
                                                                             ΦΩΤΟ









Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger