Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Χρίστος Χαλικιάς: 'Eνας ιδιοφυής εκρηκτικός εικαστικός.


Μεγάλη πρωτοτυπία και έμπνευση χαρακτηρίζει την έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Χαλικιά.
Γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών ζωγραφική και μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα με την εικαστική του δραστηριότητα, ασχολείται με τη σκηνογραφία και τη σκηνοθεσία στο θέατρο.
Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας καθώς και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.
Η 7η ατομική ζωγραφική του έκθεση με τίτλο «Σύλληψις» τον βρίσκει στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γιάννης Μόραλης" από τις 16 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2015.
Στην έκθεσή του κυριαρχούν τρείς θεματικές που διακρίνονται για τη μουσικότητά τους η οποία σχεδόν κραυγάζει στα μάτια των θεατών. Δεν είναι τυχαία και αυτή η προσέγγιση μιας και έχει σπουδάσει πιάνο και η τέχνη του είναι εξελισσόμενη και ένας διαρκής πειραματισμός, στη φόρμα, τις υφές, το χρώμα αλλά και τη θεματική. Έρωτας, φαντασία και όνειρο, μινιμαλιστικά εκφρασμένα με πολλές όμως εκδοχές, χρωματικές και συναισθηματικές. Η αρχή, η έκρηξη, η πορεία, η κορύφωση, η ηρεμία. Το αίσθημα που γίνεται αίσθησις και σύλληψις.
Οι πίνακές του ένας οργιαστικός έρωτας πάθους και χρωμάτων, καταφέρνοντας όμως ο καλλιτέχνης να τιθασεύσει την άναρχη δύναμη του πάθους και να την μετατρέψει σε ισορροπία, μέτρο και αισθητικό έλεγχο. Ενώ εμφανίζεται αρχικά μια ανορθολογική προσέγγιση και έκφραση, στην πραγματικότητα υπάρχει η πορεία της τάξης και της δικής του προσωπικής γεωμετρικότητας. Ο εσωτερικός κόσμος του καλλιτέχνη. Πρωτογενής και πρωταρχικός σ΄έναν κόσμο γέννησης και γένεσης, μέσω περιστροφών, εκρήξεων, χρωματορρών, γαγγλειακών ενώσεων και συγκρούσεων. Αισθητικών χρωματικών νευρώνων και μίξεων χρωμάτων και κινήσεων σαν μια παλέτα μουσικού πάνω σε καμβά ζωγράφου…
Η Τέχνη είναι απαιτητική  και η ζωγραφική απαιτεί όχι μόνο γνώσεις, γεωμετρία, αισθητική, έμπνευση αλλά και εσωτερικές συμμετρίες, πνευματικές συζητήσεις και αναζητήσεις του ίδιου του καλλιτέχνη με τον εαυτό του και την ψυχή του, γιατί τι είναι η τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της παρά η κατάθεση ψυχής για τον καλλιτέχνη προς το κοινό του; 
Σχισμένου Κατερίνα
      Φιλόλογος.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger