Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON-LINE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ



«ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. 800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ»


Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ανατρέπει τα δεδομένα στο εκπαιδευτικό τοπίο, παρέχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού.


Παράλληλα, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο συνιστά και έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους γονείς, οι οποίοι, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να εξασφαλίσουν, μέσω του on-line δασκάλου, μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία, σε αντίθεση με τη διδασκαλία της παραδοσιακής τάξης, που απευθύνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες του συνόλου των μαθητών.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας καταγράφηκαν 800.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ημερήσιες επισκέψεις ήδη ξεπερνούν τις 8.000, με μέση διάρκεια θέασης 12 λεπτά.

Οι θετικές αντιδράσεις των μαθητών τόσο στα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία όσο και στη μοναδική δυνατότητα για μια εξατομικευμένη διδασκαλία, μέσω του διαδικτυακού δασκάλου, καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για μια πιο ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις προκλήσεις της υπάρχουσας εκπαιδευτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κρόκος του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στην εφημερίδα «Καθημερινή», «η ύλη των σχολικών μαθημάτων παρουσιάζεται τμηματικά σε βίντεο που δεν υπερβαίνουν τα επτά λεπτά».

Επίσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο κ. Κρόκος επισήμανε ότι «ένας μαθητής του δημοτικού, μπορεί, όπου κι αν βρίσκεται, να εισέλθει στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», μια σελίδα χωρίς διαφημίσεις και απολύτως ασφαλή για τα παιδιά, χωρίς καμία εγγραφή, κωδικό ή άλλο στοιχείο. Επιλέγοντας, για παράδειγμα, τα μαθηματικά Ε’ Δημοτικού, μπορεί να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης που τον ενδιαφέρει, είτε είναι θεωρία, είτε είναι συμπέρασμα, είτε είναι δραστηριότητα, είτε είναι άσκηση και μέσα σε 5-7 λεπτά να λάβει διδασκαλία για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κρόκο, «αφενός οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη της ενισχυτικής διδασκαλίας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που λειτουργεί συμπληρωματικά προς την παραδοσιακή διδασκαλία, όπως φαίνεται μέσα από τη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία γονέων με το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ και αφετέρου οι δάσκαλοι επιθυμούν και οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με μια εναλλακτική διδακτική προσέγγιση.

Η συγκινητική ανταπόκριση στη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ, αποκαλύπτει τις μεγάλες δυνατότητες που εξασφαλίζει η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας. Οι μαθητές φαίνεται να ανταποκρίνονται θερμά στη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη γνώση, απλώς με «το πάτημα ενός κουμπιού».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Ουζούνογλου, μιλώντας στην «Καθημερινή», τα υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας αντανακλούν την εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα από νεαρή ηλικία, καθώς τα παιδιά «είναι πολύ δεκτικά στη χρήση του Διαδικτύου και της ταμπλέτας-βιβλίου, με αποτέλεσμα η μάθηση να γίνεται και μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού».

Επιπλέον, η πρωτοποριακή «Πράξη Παιδείας» του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» στοχεύει στην κατάργηση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και των γεωγραφικών συνόρων, υλοποιώντας το όραμα για μια «Οικουμενική Παιδεία», καθώς κάθε Ελληνόπουλο, από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο της σχολικής ύλης του δημοτικού. Με αυτό τον τρόπο, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό σχολείο συμβάλλει καταλυτικά και στη διατήρηση της επαφής της Ομογένειας με την ελληνική γλώσσα.

Εκφράζοντας την πίστη σε μια «Επανάσταση Δημιουργικότητας», το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», παρέχει δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου, δημιουργία on-line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες, εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή και υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε μονοθέσια, και διθέσια σχολεία. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, ενώ παρέχει σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας, εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους, εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό και προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger