Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δυο μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού ανάμεσα στους πρώτους πανελλήνιου διαγωνισμού!


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 300 πρωτευσάντων μαθητών και μαθητριών της Ε’ τάξης και των 300 πρωτευσάντων της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ισοβαθμήσαντες), του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού 2014. Ανάμεσα στους μαθητές που πρώτευσαν,
είναι δύο μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού. Είναι οι μαθήτριες της Ε2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού Έλενα Μητσάκη και Αιμιλία Κτενά. Εκτός από συμμαθήτριες είναι και φίλες και όπως είναι φανερό, μεταξύ των άλλων κοινών ενδιαφερόντων τους, είναι και η αγάπη τους για τη Φυσική και την έρευνα, που είναι άλλωστε και ο λόγος που πήραν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δυο μαθήτριες για να λάβουν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό χρειάστηκε να ταξιδέψουν με έξοδα των οικογενειών τους στα Γιάννενα όπου και διαγωνίστηκαν.

Όπως σημειώνεται, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών για τους μαθητές του Δημοτικού δεν στοχεύει στην όποια βαθμολογική κατάταξη των συμμετεχόντων μαθητών αλλά στη συμμετοχή τους σε εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα
δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως
 επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).


Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει την επιστημονική ευθύνη τόσο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής όσο και της Ελληνικής συμμετοχής στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.


Ακολουθεί αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση από τον καθηγητή Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη:

Η όποια καθυστέρηση στην ανακοίνωση των πρωτευσάντων οφείλεται τόσο στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, όσο και στο μικρό αριθμό των βαθμολογητών των γραπτών (οι οποίοι πρέπει να είναι λίγοι για να εξασφαλίζεται η ομοιογένεια της βαθμολόγησης). Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για συνεργάτες του Εργαστηρίου (διδάκτορες, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές) οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή.

Ανακοινώνονται τα ονόματα των 300 πρωτευσάντων της Ε’ τάξης και των 300 πρωτευσάντων της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ισοβαθμήσαντες).


Ο αριθμός των πρωτευσάντων που ανακοινώνεται εξαρτάται κάθε φορά από τον αριθμό των συμμετεχόντων και την κατανομή των επιδόσεών τους, σχετικά δε με τις βραβεύσεις ή τις απονομές διπλωμάτων, θα υπάρξει ανακοίνωση στον διαδικτυακό
τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Οι συγκριτικά υψηλές επιδόσεις των διαγωνισθέντων μαθητών από όλες τις τάξεις μας επιτρέπουν να συγχαρούμε όλους (πρωτεύσαντες ή μη) τους διαγωνισθέντες και να εκφράσουμε –όχι μόνο την ευχή αλλά και– τη βεβαιότητά μας για την καλή συνέχεια στις σπουδές τους.


Επίσης ευχαριστούμε τους μαθητές που διαγωνίστηκαν αλλά και όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στον Διαγωνισμό: τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τους προετοίμασαν, τους υπεύθυνους των εξεταστικών κέντρων, τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εθελοντικά τους επέβλεψαν κατά τις εξετάσεις και, βέβαια, τους γονείς των μαθητών.

Λεπτομέρειες ανακοινώνονται στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr

Ως δάσκαλος της Ε2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού,  συγχαίρω την Έλενα και την Αιμιλία  για την πρωτιά τους στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Φυσικής και τους εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες. Συγχαίρω και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης μου που συμμετείχαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς, εάν πήγαιναν στη β΄ φάση θα είχαν κι αυτοί καλά αποτελέσματα όπως  η Έλενα και η Αιμιλία. Όμως,  ο αγώνας για τη μάθηση συνεχίζεται…

Πάνος Γαζής

Δάσκαλος


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger