Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δεν ξέρεις που να πάς ; "Κοπάδια" υπάρχουν !


  Ναι, είσαι πολύ περιζήτητος. Όλοι σε θέλουν στο «κοπάδι» τους! Κόμματα, καταχρεωμένα στις τράπεζες, που δεν μπόρεσαν να διαχειρισθούν ούτε τα οικονομικά τους, όπως το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο αντιφατικός ΣΥΡΙΖΑ, σου υπόσχονται οικονομική ανάπτυξη ! Και από την άλλη πλευρά, κόμματα όπως το ΚΚΕ, που ζητούν τη διεθνή απομόνωση, με συνέπεια την πλήρη φτωχοποίηση της χώρας, για να γίνει σαν τις …ονειρεμένες χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Στο άλλο άκρο, ακραίο κόμμα οργής, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις, που δείχνει να καλλιεργεί τη βία και κάποια στελέχη του σε κείμενά τους υμνούσαν τον Χίτλερ. 
Ας μην ξεχνάμε και το κόμμα του κ Καμένου, μια καλή δόση διαμαρτυρίας, χωρίς σαφές οικονομικό πρόγραμμα. Ο κ Καμένος τώρα είναι ασυμβίβαστος ! Ωστόσο, ήταν υπάκουος υπουργός της ΝΔ, όταν ο Κώστας Καραμανλής, ο ταπεινός αυτός προσκυνητής της Μονής Βατοπεδίου, κυβερνούσε αυξάνοντας το δημόσιο χρέος.
Μήπως είσαι μπερδεμένος; Από τη μια πλευρά η «Πασοκονεοδημοκρατία» σου κραδαίνει έναν κλάδο …Ελιάς. Κυβέρνησαν τριάντα χρόνια με κρατική σπατάλη, κομματικούς διορισμούς, σκάνδαλα, μίζες, υπερδανεισμό και διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ σου δίνει υποσχέσεις, χωρίς να λέει που θα βρει τα λεφτά. Ο κ Τσίπρας, λέει ότι φέρνει την ανανέωση και έχει πάρει μαζί του τα μισά στελέχη του παλιού-καλού ΠΑΣΟΚ ! Μιλάει για ανάπτυξη, ενώ πιστεύει στον κρατισμό και εχθρεύεται κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Με κομματικά στελέχη που ξεχειλίζουν από αριστερή ιδεολογία και από μετοχές και καταθέσεις στο εξωτερικό. Δήλωσαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση! Δεν είπαν πώς θα ανοίξουν δουλειές. Ωστόσο, θα λύσουν το μεταναστευτικό! Θα νομιμοποιήσουν όλους τους λαθρομετανάστες, επιτυγχάνοντας παγκόσμια πρωτοτυπία. Αν δεν χωράνε, δεν πειράζει. Ας φύγουν οι Έλληνες! Η προοδευτική διπλωματία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλο εθνικό κεφάλαιο...Οι μισοί αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, ενώ άλλοι κάνουν δημόσιες σχέσεις με τουρκικό εθνικιστικό κόμμα της Θράκης (το DEB). Για την ασφάλεια του πολίτη, και την εγκληματικότητα, έχουν βρει τη λύση: Λιγότερη αστυνομία !  Και για το μνημόνιο έχουν  λύση, τη μια μέρα το σκίζουν και την άλλη το διαπραγματεύονται.
Υπάρχουν βέβαια και τα σιγανά … «ποτάμια», οι αδέξιοι εραστές της πολιτικής, που παριστάνουν την αθώα «αρσακιάδα» ! Ωστόσο, προωθούνται από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, που δεν φαίνονται και τόσο αθώα... Δικαιολογημένα αδέξιοι, αφού είναι η…πρώτη τους φορά! «Πρόγραμμα δεν έχω, αλλά θα κλέψω λίγο από δεξιά και λίγο από αριστερά…»  
 Μέσα σε αυτό το ανεκδιήγητο πολιτικό σύστημα της παρακμής, μήπως πρέπει να αρχίσεις να ακούς και άλλες πολιτικές προτάσεις; Ίσως υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις, που δεν προβάλλονται αρκετά, όπως αυτή της Κοινωνίας Αξιών, που είναι κόμμα του κεντρώου χώρου. Έχει πρόεδρο τον διακεκριμένο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά, αντιπρόεδρο το ναύαρχο Στέλιο Φενέκο και χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνει ανθρώπους της επιστήμης και της εργασίας και όχι ανεπάγγελτους κομματικούς γραφειοκράτες. Με ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω πλήρως διαμορφωμένων επενδυτικών προγραμμάτων σε τομείς-κλειδιά (αγροτοδιατροφικός τομέας, εκμετάλλευση ηλιακής ενέργειας, τουρισμός, ναυτιλία, κλπ), με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κρατικούς πόρους και ιδιώτες επενδυτές. Με πλήρες σχέδιο για την στήριξη των οικογενειών που υποφέρουν από τη φτώχεια. Με ρεαλιστικό πρόγραμμα για δυναμική πολιτική παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω προώθησης συγκεκριμένου και εφικτού επενδυτικού σχεδίου και με επιδίωξη συνεργασίας με τις άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Με συγκεκριμένη ιδεολογία (κοινωνικός φιλελευθερισμός), που συνδυάζει τη διευκόλυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας, με ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων, κοινωνικής πρόνοιας και καταπολέμησης της διαφθοράς και της παραοικονομίας. Ίσως υποστηρίζοντας κόμματα ανθρώπων της επιστήμης και της εργασίας και όχι πελατειακά «κοπάδια», να μπορέσεις να ασκήσεις πίεση στο σημερινό πολιτικό σύστημα της παρακμής. Πίεση, όχι προς την κατεύθυνση της διάλυσης, του χάους, της διχόνοιας και της εθνικής απομόνωσης. Προς την κατεύθυνση της αναζήτησης ρεαλιστικών λύσεων, για προώθηση της ιδέας των ευρύτερων πολιτικών συνεργασιών, στα πλαίσια λογικών προτάσεων. Με στόχο την εθνική ομοψυχία, την αύξηση της παραγωγικότητας και την έντιμη οικονομική ανασυγκρότηση.

Γεώργιος Χατζηαθανασίου, Ιατρός, υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κοινωνίας Αξιών (koinoniaaxion.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger