Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

"Στείλτε τους εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια της ιστορίας."Ανακοίνωηση Πατριωτικής κίνησης

Μετά από την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό, που θα έδινε την δυνατότητα στο Λευκαδίτη να αλλάξει τα κακώς κείμενα στη ζωή του και στο τόπο του, ήρθε η μη ανακήρυξή μας από το Πρωτοδικείο Λευκάδας ως σύννομο συνδυασμό,  για τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Ο λόγος της μη ανακήρυξης ήταν ο ανεπαρκής αριθμός γυναικών υποψηφίων.
Ακολουθήσαμε τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και απευθυνθήκαμε στο τριμελές
Διοικητικό Πρωτοδικείο της περιφέρειάς μας, από όπου δε έγινε δυνατό να αλλάξει κάτι επί της ουσίας.
Τούτο σημαίνει ότι τυπικά είμαστε εκτός εκλογικής διαδικασίας, κάτι που ήταν δουλεμένο με πιέσεις και προσωπικές απειλές στους υποψηφίους μας, ακόμα και σε όποιον τολμούσε να πει ότι θα προχωρούσε σε υποψηφιότητα με το συνδυασμό μας. Εξάλλου ο Καλλικράτης είναι φταιγμένος έτσι που να θέτει περιορισμούς και προσκόμματα στην ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Προφανώς δεν ευννοεί την πολυφωνία και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών, αλλά τα κόμματα εξουσίας. Άλλωστε η εγκύκλιος οδηγιών για την συμμετοχή στις εκλογές ανακοινώθηκε μόλις 5 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των συνδυασμών και εν μέσω αργιών του Πάσχα.
 Οι κομματικοί συνδυασμοί προφανώς εγνώριζαν νωρίτερα, εμείς όχι. Όλα αυτά εν μέσω τακτικών εκφοβισμού στους υποψηφίους μας και σε εμένα προσωπικά.
Ως εκπρόσωπος της Πατριωτικής Κίνησης Λευκάδας ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου που με στήριξαν, άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις και πολιτικές ιδεολογίες, με ένα κοινό στόχο, το καλύτερο για το νησί και την πατρίδα μας.
Λυπούμαστε γιατί δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να δώσουν μια ψήφο αλλαγής και ανατροπής του κατεστημένου.
Τους ευχαριστούμε για τη συμπάθεια που μας περιέβαλαν και τους καλούμε να ψηφίσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να απέχουν από τους εκπρόσωπους των κομμάτων των μνημονίων και της καταστροφής της χώρας, αλλά και τους εθνομηδενιστές.
Ας κρατούν πάντα στο μυαλό τους ότι ''όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι''.
Πολλοί θα έρθουν να σας πουλήσουν ''μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα'' αλλά επί της ουσίας θα είναι εντελώς ανίκανοι να αλλάξουν μια λάμπα στο δρόμο, να καθαρίσουν τα σκουπίδια, να βάλουν τάξη στο νησί, να κάνουν κάτι πρωτοπόρο.
Θα σας τάξουν βολέματα ενώ το νησί θα βουλιάζει στην εγκατάλειψη και την παρακμή, όπως άλλωστε έκαναν τις τελευταίες δεκαετίες. Απλά κοιτάξτε γύρω σας. Οι χαμένοι στο τέλος θα είμαστε όλοι εμείς γιατί το σχέδιο και οι εντολές έρχονται από τα ανώτερα κλιμάκια των κομματικών μηχανισμών τους και από αυτές χαμένοι είμαστε όλοι. Στείλτε τους εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια της ιστορίας.
Η Πατριωτική Κίνηση Λευκάδας θα εξακολουθήσει να υφίσταται και να αναφέρει τα προβλήματα και τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος μας. Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο.

Όπως αναφέρει και ο Κώστας Βάρναλης
''Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία.Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;

Πατριωτική Κίνηση Λευκάδας
Νικόλαος Μ. Νησιώτης
Πχης ΠΝ εα
Εκπρόσωπος ΕΑΑΝ Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger