Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Όταν εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές απαιτούν την στήριξή μας



Πολλοί λένε πως μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. Είναι έτσι; Μπορεί. Μπορεί εκτός απ' το να μας πείθουν με τα κούφια λόγια τους, να τάζουν ή ακόμα και να μας απειλούν; “Κάτσε καλό παιδί διότι το σύστημα δεν αστειεύεται” θα μπορούσε να είναι η υποβόσκουσα στάση ορισμένων. Και πράγματι πολλοί πολίτες φοβούνται, διότι οι εκπρόσωποι του σάπιου πολιτικού
συστήματος που μας έφερε εδώ, άλλοτε με το καρότο και άλλοτε με το μαστίγιο απαιτούν τη στήριξή μας.

Αυτά σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες και ω του θαύματος – θες η πανσέληνος, θες η απελπισία ορισμένων – επιβεβαιώθηκα. Συνάντησα λοιπόν τυχαία νυν βουλευτή κυβερνώντος κόμματος. Ναι, από κείνους που ψήφισαν τα μνημόνια. Συνεπέστατοι στην “κομματική” γραμμή ξεπούλησαν τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους. Και τα ψήφισαν όλα, δε διαφώνησαν πουθενά. Είναι αυτές οι πολιτικές γραμμές που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, που κατέστρεψαν οικονομικά τους αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους μη προνομιούχους. Τις γνωρίζουμε όλοι. Να λοιπόν που ένας από εκείνους του “Ναι σε όλα” ήρθε χτες να μου πει ούτε λίγο ούτε πολύ “πως τόλμησες να φτιάξεις συνδιασμό, εσύ που μέχρι χτες με υποστήριζες;”. Να γελάσω ή να κλάψω άραγε;

Τον έγλυφα λέει, του ζήτησα να γίνω προσωπάρχης στο πολιτικό του γραφείο, του ζήτησα μετάθεση το 2012. Ωραίες δηλώσεις, φωναχτά για να το παίξει και εξουσία, για να μην αφήσει περιθώριο για απάντηση. Κρίμα, μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική θα έπρεπε να είχε μάθει να μη γελοιοποιείται δημόσια. Διότι αν ήξερε τους κανόνες του δημόσιου διαλόγου θα μάθαινε ότι δεν θα μπορούσα να του έχω ζητήσει μετάθεση το 2012 αφού είχα αποστρατευτεί δύο χρόνια νωρίτερα. Θα ήξερε ότι δε θα μπορούσα να βρίσκομαι στο πολιτικό του γραφείο το 2011, αφού από τότε ακόμα ήμουν ιδρυτικό μέλος στο κόμμα αποστράτων (Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας). Βλέπεις αγαπητέ πολιτικάντη, το ψέμμα όσο και να το φωνάζεις αλήθεια δε γίνεται. Άλλωστε, η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη, το ψέμμα όμως χρειάζεται δουλειά, προετοιμασία, φωνές, και ότι άλλο σου έρχεται εύκαιρο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Το ad hominem είναι απόδειξη έλλειψης επιχειρημάτων. Στο ξανάπα και μάλιστα δημόσια. Βρες επιχειρήματα και άσε τις προσωπικές επιθέσεις. Επιχειρήματα όμως δεν έχεις, διότι είσαι ένας από κείνους που ψήφισαν την καταστροφή της χώρας. Ένας από κείνους που ο μέσος πολίτης μισεί και αποκαλεί προδότες.
Ναι, σε ψήφισα κάποτε, όπως ψήφισα και υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων στο παρελθόν, πριν εγώ ο ίδιος εμπλακώ στην πολιτική, και λυπάμαι. Η υποχρέωση μου ως πολίτης μου επέβαλλε να ψηφίζω κάθε τέσσερα χρόνια έναν από σας. Με απογοητεύσατε όλοι και φέρατε την καταστροφή στη χωρά μου. Πως τολμάς λοιπόν σήμερα να μου λες γιατί έκανα συνδιασμό και αγνόησα την πρότερη εμπιστοσύνη που σου έδειξα. Μην αναρωτιέσαι. Απλά γιατί δεν την αξίζεις.

Φαντάστηκες ότι θα σου ζητούσα την άδεια για να κάνω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου ως Έλληνας πολίτης; Λάθος. Λυπάμαι, έπαιξες κι έχασες. Αν εσύ και υπόλοιποι “Ναι σε όλα” που ξεπουλήσατε τη χώρα κάνατε τα πολιτικά σας γραφεία άντρα διαφθοράς και ρουσφετιού είναι δικό σας πρόβλημα. Είστε υπόλογοι. Αν τώρα περιμένετε αυτά τα ρουσφέτια να συνεχίζουν να σας στηρίζουν είναι επίσης δικό σας πρόβλημα. Αν και κατά τη γνώμη μου πλανάσθαι πλάνην οικτράν.

Νικόλαος Μ. Νησιώτης
Πχης ΠΝ εα
Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας
Share this article :

+ σχόλια + 2 σχόλια

ΑΛΕΞΗΣ
19 Απριλίου 2014 στις 1:54 π.μ.

Εκτός από γλείφτης είσαι και ψεύτης. Το 2008 και το 2009 έγλειφες όχι το 2012 όπως ισχυρίζεσαι παραπλανητικά. 5 άτομα μας είχες ζαλίσει με τα ρουσφέτια σου. Επαιτούσες να πας ΑΣΑΕΔ ή ΓΕΝ ή Στρατολογία σαν χαρτογιακάς αντί να υπηρετείς όπως οι άλλοι αξιοπρεπείς αξιωματικοί στο Αιγαίο και πήγες στο ΓΕΝ. Και αυτός που τώρα κατηγορείς αντί να σε ξαποστείλει όπως του λέγαμε, σε βοηθούσε. Μια ζωή στην υπηρεσία ήσουν δουλοπρεπής και τώρα στη σύνταξη το παίζεις κουτσαβάκι. Ανυπομονώ για τη συνέχεια... διπλοί μισθοί κ.λ.π. ξέρεις εσύ.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2014 στις 8:49 μ.μ.

ΑΛΕΞΗ - που κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις, εκτός από αήθης - διότι αν είχες αξιοπρέπεια και φορούσες παντελόνια θα έγραφες με ονοματεπώνυμο - είσαι και χάλια ψεύτης.
Στο ΓΕΝ ο Νίκος υπηρετούσε πολλά χρόνια πριν ο αγαπημένος σου υπάλληλος του συστήματος, συνένοχος στην καταστροφή της χώρας, κατάπτυστος "Ναι σε όλα" που έφτυσε όλη η Ελλάδα σύσσωμη, γίνει βουλευτής. Μήπως ήταν τότε που αυτός έγλυφε για να τον βγάλουν βουλευτή ή δε θυμάμαι καλά;
Ρε άντε από κει ασχοληθείτε με τίποτα άλλο παρατρεχάμενοι του συστήματος!
Στο προηγούμενο "ανώνυμο" άρθρο σας πάλι του λέγατε πως τον στείλατε σε πρεσβεία. Τώρα μας λέτε πως σας έγλυφε να πάει στο ΓΕΝ και δεν ξέρω που αλλού. Τα 'χετε κάνει σαλάτα. Σας σκοτίζει το μυαλό ο διάολος που λένε και στο χωριό μου. Ούτε θυμάστε τι λέτε, ούτε ξέρετε τι λέτε. Τουλάχιστον κρατήστε μια συνοχή στις ανοησίες που αραδιάζετε.
Μας κάνατε και γελάσαμε πάλι πασχαλιάτικά.
Γεωργία Φωτεινού

Δημοσίευση σχολίου


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger