Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τρεις κάλπες, μια επιλογή !



Στις  εκλογές  στις 18 και της 25 Μαΐου  δεν  αναμετρούνται μόνο οι οπαδοί  των μνημονίων με το λεγόμενο αντιμνημονιακό τόξο, όπως   θέλουν να το παρουσιάζουν οι δήθεν «ανεξάρτητοι υποψήφιοι» και τα διαπλεκόμενα  ΜΜΕ .

Στις επερχόμενες εκλογές κρίνεται και η επιβίωση ενός σάπιου, διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος  όπως  γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και γιγάντωσε  με την ανοχή κι ενίοτε  την  «συνενοχή» των απλών πολιτών ψηφοφόρων.

Η εκλογική αναμέτρηση στις 18 και κυρίως στις 25 Μαΐου ή θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της χώρας ή της άνευ όρων παράδοσης για τα επόμενα εξήντα χρόνια του μέλλοντος ημών και των παιδιών μας  στα «κοράκια» των ξένων  επενδυτικών κεφαλαίων  που
βρίσκονται ήδη στον τόπο μας, περιμένοντας να βάλουν στο χέρι όχι μόνο την δημόσια αλλά και την ιδιωτική περιουσία ,  μηδέ εξαιρουμένων και  βασικών αγαθών για την διαβίωσή μας όπως εκείνο του νερού,  της τροφής ακόμα και του αέρα.

Ο έλεγχος των σπόρων, η ιδιωτικοποίηση του νερού, τα δικαιώματα στην χρήση διοξειδίου του άνθρακα,   έχουν ενσωματωθεί στην νομοθεσία πάρα πολλών χωρών-Κρατών ανά την  υφήλιο και αργά αλλά σταθερά έφτασαν και στην χώρα μας και δη στην περιοχή μας . Ήδη οι δήμοι καλούν τους δημότες να δηλώσουν πηγάδια , στέρνες, δεξαμενές κτλ  συμμετέχοντας και στην ουσία «συνεργώντας»  στην «άνευ όρων» παράδοση πολύτιμων κοινωνικών αγαθών στα χέρια των δανειστών μας.

Υποδομές όπως τα λιμάνια , τα αεροδρόμια, δημόσια οικόπεδα-φιλέτα  «ξεπουλιούνται» στην κυριολεξία  έναντι «πινακίου φακής» σε  «ημέτερους» επιχειρηματίες. Κρατικά μονοπώλια,  διαχρονική πηγή πλούτου και στρατηγικής σημασίας , όπως αυτό της ΔΕΗ, κατασυκοφαντούνται, απαξιώνονται  στα μάτια των πολιτών και δίνονται «χάρισμα» σε ιδιώτες, υποθηκεύοντας το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Ένας υπόγειος οικονομικός πόλεμος εις βάρος της χώρας μας βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όπλα, αλλά με προφανείς στόχους : την ενέργεια, την τροφή, το νερό,  τις επικοινωνίες, τις υποδομές και τελικά την ίδια μας την ελευθερία. Ένας πόλεμος  που χωρίς ούτε μια ντουφεκιά κι αίμα αφήνει πίσω του  εκατοντάδες, χιλιάδες , ίσως και εκατομμύρια  θύματα

Είναι προφανές  πως οι  εμπνευστές της νέας μορφής πολέμου,  μέσω των «ακρονεοφιλελεύθερων»  πολιτικών   όπως  επιχειρήθηκαν  να εφαρμοστούν από ολοκληρωτικά καθεστώτα, σαν εκείνο της 17χρονης χούντας  του Πινοσέτ στην Χιλή  αλλά και  των Φιλιππίνων του Σουχάρτο (ιδιαίτερα  την περίοδο 1993-1998), επιχειρείται για πρώτη φορά να εφαρμοστούν στην λογική του «σοκ και δέος» και επί  Ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Επιλογή το εγχείρημα να ξεκινήσει από την Ελλάδα δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού γνώριζαν το σάπιο πολιτικό  υπόβαθρο που από χρόνια φρόντισαν να καλλιεργήσουν, δίνοντας αφειδώς χρήματα υπό μορφή δανεισμού  αλλά και διαφόρων χρηματοδοτήσεων σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ. Κι ενώ οι   «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι πρωτίστως χρειαζόμαστε αλλαγή «πολιτικού προσωπικού», εντούτοις με «νύχια και με δόντια» προσπαθούν να το συντηρήσουν στην εξουσία σε κάθε νομική του υπόσταση, ωσότου «ισοπεδώσουν» την οικονομική ζωή της χώρας  και  αναλάβουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της .

Φίλες και φίλοι σ’ αυτές τις εκλογές, πέραν της μείζονος  σημασίας για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας που εν μέσω πολύς «ανεξαρτησίας» σκοπίμως παραγκωνίζεται, διακυβεύεται επίσης  ένα μεγάλο στοίχημα  για τους δήμους , τις περιφέρειες , την  ίδια την χώρα και την Ευρώπη. Γιατί εκτός του πολιτικού θέματος που έχει να λύσει αυτή η χώρα , υπάρχει κι ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό όπως το πρώτο που δεν είναι άλλο από το ηθικό.  Ένα πρόβλημα  που  απασχολεί  την ελληνική κοινωνία και  την ταλαιπωρεί  2.500  χιλιάδες χρόνια τώρα, ίσως και παραπάνω. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την δημοκρατία  από την εποχή του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Ελπίζω ό,τι   έφτασε η ώρα κι έχουμε  την ωριμότητα επιτέλους να το λύσουμε.
 Τρεις κάλπες μια επιλογή!


Γαβρίλης Γιώργος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με

την  «ΑΝ.Α.Σ.Α για τα  Ιόνια»
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger