Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση

Κε Σκιαδαρέση, είναι γνωστό ότι ο τουρισμός αποτέλεσε την κύρια στρατηγική σας επιλογή ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.  Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο τουρισμό δεδομένης και της υποψηφιότητά σας με το συνδυασμό <<Μαζί για την Λευκάδα μας>>  του κου Αραβανή. 
Η δική μου άποψη συνίσταται στο ότι ο τουρισμός με την ευρεία έννοια επιβάλλεται να αποτελεί τον κύριο άξονα στρατηγικής στην τοπική αυτοδιοίκηση κάθε τουριστικής περιοχής δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, της
κοινά αποδεκτής αντίληψης ότι ο τριτογενής τομέας είναι μονόδρομος για την οικονομία της χώρας - προφανώς ακόμη περισσότερο για τουριστικές περιοχές, όπως η Λευκάδα-, καθώς και της ιδιαίτερα θετικής τουριστικής εικόνας που έχει σήμερα η χώρα μας.
Σε αυτή τη κατεύθυνση ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι διπλός και θα πρέπει να εστιαστεί σε δύο τομείς:
·                  Ο πρώτος απορρέει από το καίριο θέμα που θέτει διαχρονικά το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που επιθυμεί  η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει ουσιαστικά σε θέματα υποδομών και υπηρεσιών που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
·                 Ο δεύτερος και πιο σημαντικός ρόλος είναι να συνδράμει συλλογικά με όλους τους φορείς στο συνολικό εγχείρημα που αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Και όλα αυτά πάντα με γνώμονα τα προβλήματα και τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. 

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι  προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για την Λευκάδα, φέτος αλλά και μελλοντικά; 

Αναμφίβολα, φέτος βιώνουμε σημαντικές ευοίωνες προοπτικές, όπως αυτές καταγράφονται για την τουριστική κίνηση της Ελλάδας αλλά και της Λευκάδας.
 Όμως, πιστεύω ότι οι  ευνοϊκές συγκυρίες αξιοποιούνται στο μέγιστο, όταν ακολουθούνται με δράσεις και ενέργειες, όπως έμπρακτα κάνουμε και στο Επιμελητήριο Λευκάδας.  
    Εκτιμώ, επίσης, ότι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ίσως οι πιο σημαντικές και οι πλέον καθοριστικές για το μέλλον του τόπου σε σύγκριση με κάθε άλλη φορά. Δεν μπορεί κανείς να αξιοποιήσει εύκολα τις προοπτικές, αν δεν υπάρχει συλλογικότητα όλων των φορέων.   Εμείς ως Επιμελητήριο φέραμε έμπρακτα αποτελέσματα ακολουθώντας αναγκαστικά ένα δύσκολο μοναχικό δρόμο. Αν όμως όλοι οι φορείς είχαμε προβεί σε ένα ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να συναποφασίσουμε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε , είναι βέβαιο ότι θα είχαμε επιτύχει δεκαπλάσια αποτελέσματα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι,

επειδή ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός για το μέλλον του τόπου, αποφάσισα να κάνω την επιλογή μου και να συμπορευθώ με στελέχη που  κρίνω ότι αφενός μεν είναι άξια και αφετέρου μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα.

 Δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο για ασυνεννοησία  και αστοχίες.   

Ποιοι είναι οι στόχοι σας  και η στρατηγική σας για την επόμενη μέρα στην τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας ;
    Στόχος μας είναι η υλοποίηση της στρατηγική μας κατεύθυνσης για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας, που εστιάζεται κυρίως σε 2 άξονες.
     Ο πρώτος είναι η ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Λευκάδας μέσα από μια σειρά ενεργειών που ξεκινάει από τη νέα ταυτότητα και το νέο brand της Λευκάδας.
    Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με το μεγάλο δίλημμα που όλοι βιώνουμε στη καθημερινότητά μας και αφορά την επικέντρωση σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες ενέργειες.
    Σήμερα ένα τουριστικός προορισμός καλείται να κινηθεί ταυτόχρονα και προς τις δύο  κατευθύνσεις.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκριθούμε και στις προσδοκίες των επιχειρηματιών που αγωνιούν για το σήμερα, αλλά ταυτόχρονα να χτίσουμε μεθοδικά και την τουριστική εικόνα της Λευκάδας.
      Οι ενέργειές μας για την επίτευξη της πρώτης επιδίωξης είναι συνεχείς και ήδη δρομολογούμε σημαντικά πράγματα, ενώ αναφορικά με την δεύτερη έχουμε επιτύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί (νέα αεροπορική σύνδεση χαμηλού κόστους με Ιταλία, η μεγάλη επιτυχία της ένταξης της Λευκάδας σε προγράμματα κρουαζιέρας)  αλλά και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον . Όλα αυτά που πετύχαμε  στο  Επιμελητήριο τα δύο αυτά χρόνια  δεν πραγματοποιήθηκαν τυχαία, έγιναν βάζοντας στόχους και δουλεύοντας μεθοδικά με επαγγελματισμό.


 Κύριε Σκιαδαρέση είστε υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό  << μαζί για την Λευκάδα μας>>  τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της Κυριακής
Αυτό που θα ήθελα να πω απευθυνόμενος σε κάθε ψηφοφόρο είναι πως οι επικείμενες αρχαιρεσίες όπως και κάθε άλλη εκλογική διαδικασία αποσκοπούν στην ανάδειξη των πλέον ικανών εκπροσώπων που με τις ικανότητες και την παρουσία τους θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής στο τόπο μας.

Κριτήριο λοιπόν για τη σταυροδοσία επιβάλλεται να είναι το ήθος ο επαγγελματισμός το όραμα και οι ικανότητες του κάθε υποψηφίου και όχι οι συγγενικές η φιλικές σχέσεις που μας συνδέουν με αυτόν η ακόμα χειρότερα τα συμφέροντα που περιμένουμε να υπηρετήσει. Πορευτήκαμε για δεκαετίες με αυτά τα κριτήρια και αποτύχαμε παταγωδώς. Κρίνω ότι είναι ώρα για μια διαφορετική προσέγγιση, αν πραγματικά επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger