Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

H Λευκάδα ψήφισε Κώστα Δρακονταειδή ( Φωτο - Βίντεο)


:
Με  μια μεγαλειώδη συγκέντρωση σε όγκο και παλμό η Λευκάδα απέδειξε πως είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα, κλείνοντας  πρώτη το κεφάλαιο εναλλαγής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,  των «εθνικών σωτήρων» των μνημονίων και των εκφραστών των succes story  της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.




Ο Κώστας Δρακονταειδής  στο προοίμιο της ομιλίας του έκανε μια εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάστασης της χώρας:



Συμπολίτες, συμπολίτισσες

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, θα διεξαχθούν σ’ ένα τοπίο που ούτε η πλέον νοσηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πριν μερικά χρόνια.

Μετά από την πολύχρονη περίοδο του άγριου «μνημονιακού» χειμώνα, η κοινωνία και η χώρα βρίσκονται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία. Μέσα σε αυτόν τον εφιάλτη, όλοι βιώνουμε τη βαρβαρότητα της κρίσης με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις απολύσεις, την ανεργία, την απαξίωση του περιβάλλοντος, αλλά και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Η πολιτική της κυβερνητικής συμπαράταξης – ως τμήμα της προέλασης του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη – στοχεύει στην πλήρη υποταγή στις αγορές.

Με βάση τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πατρίδα μας είναι η πρώτη ιδιωτικοποιημένη χώρα στον κόσμο με μετόχους τους πιστωτές και εργαζόμενους όσους από τους Έλληνες έχουν απομείνει εδώ.

Δεν σταματούν όμως εδώ. Με ότι μέσα διαθέτουν επιτίθενται στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και τη δημοκρατία, με τελικό στόχο μια χώρα χωρίς δημόσια αγαθά, μια κοινωνία χωρίς δικαιώματα, ένα λαό φτωχό και «φθηνό», ένα λαό γονατισμένο.

Το «success story», δεν θα υπάρξει ποτέ για την κοινωνία, ενώ η διαφορετική πορεία θα προκύψει, μόνο αν την επιβάλλουν οι πολίτες.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση αυτή φταίμε όλοι. Θέλουν να μας κάνουν συνένοχους.

Άλλη όμως είναι η αλήθεια.

Την κρίση αυτή δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι νέοι.

Δεν την δημιούργησαν οι άνθρωποι που ζουν από τον μισθό ή από τη σύνταξη τους, δεν τη δημιούργησαν αυτοί που με προσπάθεια ζωής, με ιδρώτα, με δάνεια, κατάφεραν να φτιάξουν μια, για παράδειγμα, τουριστική επιχείρηση και τώρα αγωνίζονται για να μην τους την πάρει η τράπεζα, δεν τη δημιούργησαν οι νέοι που φεύγουν μετανάστες ζητώντας ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Δεν την δημιούργησαν όσες και όσοι ζητάνε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αυτοί που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση, είναι οι ίδιοι που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες της χώρας. Αυτοί λοιπόν, έρχονται σήμερα και μας λένε: Eμπιστευτείτε μας, θα σας σώσουμε, γιατί θέλουμε το καλό σας.

Ας σταματήσουν να τρέχουν και να αγωνίζονται για το καλό μας.

Γιατί;

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν για το καλό άλλων.

Για τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών των μεγαλοεργολάβων, χαρίζοντάς τους συστηματικά φόρους.

Για να «ταΐσουν» μερίσματα μετόχων και ισολογισμούς μεγάλων ανωνύμων εταιρειών και τραπεζών.

Έκαναν και κάνουν τεράστιες παραγγελίες όπλων, για να δουλεύουν οι ενδιάμεσοι και να κυκλοφορούν οι μίζες.

Την κρίση τη δημιούργησε η στρατηγική της λεηλασίας και του χρηματιστηριακού τζόγου.

Την κρίση, τη δημιούργησαν οι τράπεζες και οι χρηματαγορές.

Και αυτοί πρέπει να την πληρώσουν. Όχι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.

Η κρίση όμως δεν είναι μόνο οικονομική, είναι πολιτική, κοινωνική, ηθική, περιβαλλοντική, πολιτισμική.

Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όσοι μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Μια πολιτική με επίκεντρο τη μίζα και την αρπαχτή, τα σκάνδαλα, το βόλεμα των «ημετέρων», την κομματοκρατία.

Παράλληλα ζούμε το «βιασμό» και την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα του κέρδους.

Τέλος ζούμε τη «δημοκρατία των ΜΜΕ».

Ζούμε την εποχή της μαύρης προπαγάνδας, την εποχή των reality, της έτοιμης τροφής που μας σερβίρεται, της υποκουλτούρας, της απαξίωσης της ποιότητας.

Στόχος τους να καλλιεργήσουν την απάθεια, ιδιαίτερα στους νέους.

Πολιτισμός γι’ αυτούς, είναι μόνο τα topten των εταιρειών…. τα glamourusparty των δήθεν επωνύμων.. τα χαμόγελα trident… τα πρωτοσέλιδα της espresso.. η νέα μόδα..τα δελτία τρομοκρατίας και κατάθλιψης των οκτώ.

Ο Κώστας Δρακονταειδής  δεν παρέλειψε να «κατακεραυνώσει» τον υποψήφιο δήμαρχο  Σπύρο Μαργέλη, όπου  τόνισε ότιτο χέρι του στην βουλή έπαθε αγκύλωση από την συνεχή στάση της ανάτασης στις ψηφοφορίες των «ναι σε όλα», πιο συγκεκριμμένα είπε αναφερόμενος στου συνδιεκδικητές  υποψηφίους δημάρχους των άλλων ψηφοδελτίων:



Φίλες, φίλοι

Πολλοί συμπολίτες μας έχουν απογοητευθεί από όλους εκείνους τους «μάγους», τους «σωτήρες», που επικαλούμενοι «έτοιμες λύσεις», πήραν την εντολή και διαχειρίστηκαν την τοπική εξουσία  με  τα  γνωστά  αποτελέσματα.

Τα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια τους, σε κάθε αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλάζουν ονόματα και επικεφαλής αλλά «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».

Πολλοί υποψήφιοι περπάτησαν στους δρόμους της πόλης και στα χωριά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μόνο τότε άλλωστε εμφανίζονται οι περισσότεροι από αυτούς.

Ποια ανατροπή μπορεί να προκύψει από αυτούς που υπηρετούν πιστά το σύστημα και καλούνται ή θα κληθούν να εξαργυρώνουν τα γραμμάτια;

Λειτουργούν με όρους συστήματος σε όλα.

Κάνουν τα πάντα.

Όταν σας «θυμίζουν» ότι έφεραν το παιδί σας που ήταν φαντάρος από την Αλεξανδρούπολη στην Πρέβεζα, πείτε τους ότι αυτό το παιδί τώρα είναι άνεργο. Όταν σας «θυμίζουν» ότι διόρισαν το άλλο σας παιδί, απαντήστε τους ότι τώρα εκτός από άνεργο είναι και ανασφάλιστο.

Κάνουν τα πάντα.

Υπόσχονται διορισμούς στο Δήμο, στο νέο Νοσοκομείο, στο Βιολογικό του Νυδριού, υπόσχονται στους μικρούς εργολάβους έργα. Ξέχασαν να τους πουν όμως πως για το ότι δεν υπάρχει δουλειά, φταίνε οι ίδιοι που έφτασαν εδώ τη χώρα κι αυτό μην το ξεχνούν οι επαγγελματίες.

Κάνουν τα πάντα.

Αυτήν την περίοδο θυμήθηκαν όλα τα προβλήματα.

Τώρα θυμήθηκαν την σύνδεση του νησιού, τώρα θυμήθηκαν την ανάπτυξη, το κτηματολόγιο, κ.α.  Τους απαντάμε. Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα συνεχίσετε ανενόχλητοι το έργο σας.

Οι μέρες σας, οι μέρες που ανενόχλητοι κάνατε ότι νομίζατε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Βαθύτατα αηδιασμένοι και οργισμένοι αφήνουμε πίσω το γνωστό σε όλους μας σάπιο και μόνιμα διαπλεκόμενο κατεστημένο.

Αυτούς που διαχρονικά σας «ταχτοποιούσαν», σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο και σας «μάντρωναν» βάζοντας φύλακες σας γλυκύτατα πεκινουά η ασχημομούρικα τσοπανόσκυλα.
Αυτούς που θρασύτητα σήμερα μας προκαλούν, που τολμούν (ακόμη) να μας κουνούν το δάχτυλο.

Τώρα έρχεται η ώρα για τις μέρες των πολλών.

Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή.

Τώρα είναι η ώρα να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα.

Εμείς σας λέμε, αυτοί είμαστε, μας ξέρετε.

Είμαστε ειλικρινείς, αληθινοί κι εκτεθειμένοι στην καθημερινότητα.

Η παρουσία μας στα κοινά, οι θέσεις μας, η πορεία μας, δείχνουν συνέπεια και συνέχεια.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, αδιαφορώντας για το κόστος.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι σωτήρες που θα δώσουν μαγικές λύσεις.

Ο Κώστας Δρακονταειδής , ανέβασε πολλές φορές του «τόνους», συμπαρασύροντας σε ενθουσιώδες χειροκρότημα το κοινό και κατέληξε



















Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger