Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μετά την ομιλία της η κα Κράτσα παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στην εφημερίδα μας .



Μετά την ομιλία της η κα Κράτσα παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στην εφημερίδα μας .

L.N.: Πιστεύετε ότι η Ελλάδα καταφέρνει να υλοποιήσει όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και σε τι ποσοστό υλοποιούνται;


Ρ.Κ.: « Πρέπει να προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να μην τα υλοποιούμε χρειάζεται να φροντίσουμε τις  διαχειριστικές αρχές να λειτουργούν καλύτερα.   Επίσης η τοπική κοινωνία να είναι περισσότερο ενημερωμένη και δραστηριοποιημένη  και να βρεθούν και πόροι  από το  τραπεζικό σύστημα ή  εναλλακτικοί  πόροι που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία  είναι ένας  συνδυασμός παραγόντων για να υλοποιηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά δεν έχουμε περιθώριο άλλων καθυστερήσεων» .

L.N: Όσον αφορά τις  γυναίκες θεωρείτε ότι είναι κατάλληλη η στιγμή να στραφούν προς το επιχειρείν;

R.K: « Οι γυναίκες ήδη στρέφονται στο επιχειρείν ,  αλλά επειδή αποτελούν μια πολύ δημιουργική ομάδα της κοινωνίας και με όλο  περισσότερη στροφή σε καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Πρέπει  να την  ενθαρρύνουμε και ν την υποστηρίξουμε και για αυτό από τα ευρωπαϊκά προγράμματα  υπάρχουν ειδικές μέριμνες για την ε ενθάρρυνση των γυναικών στη επιχειρηματικότητα στο να μπουν  στην επιχειρηματικότητα και να υποστηριχτεί η έναρξη της επιχειρηματικότητας».

L.N: Πόσο εύκολο είναι για την νεολαία μας να ενημερωθεί για την  Ευρώπη, για  ευρωπαϊκά προγράμματα και για τις κινήσεις που κάνουν η Ευρώπη-Ελλάδα όσον αφορά τους νέους;

Ρ.Κ: «Οι νέοι είναι το μέλλον μας  και σε Ευρωπαϊκό και σε εθνικό  ΕΠΊΠΕΔΟ πρέπει να είναι ο στόχος μας. Η Ευρώπη αφιερώνει και προγράμματα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και προγράμματα  για την ένταξη των νέων στους μηχανισμούς των αποφάσεων,  αλλά αυτά πρέπει να προωθηθούν και σε περιφερειακό επίπεδο από τις  Βρυξέλες δεν μπορούν να ρυθμιστούν τα πράγματα. Η αντιμετώπιση της ανεργίας που είναι η πρώτη  μάστιγα που πλήττει τους νέους  χρειάζεται την εγρήγορση της εθνικής οικονομίας σε στέρεη,  υγιή βάση. Οικονομία και προοπτικές για τους νέους  σε χρέη και σε ελλείμματα δεν μπορεί να υπάρξει. Άρα χρειάζεται  γερή βάση της οικονομίας για να αρχίσει η ανάκαμψη, τότε θα αρχίσουν και οι προοπτικές απασχόλησης. Η απασχόληση δεν έρχεται από την μια μέρα στην άλλη , η απασχόληση έρχεται αφού στεριώσει η οικονομία, αποκτήσει εμπιστοσύνη η χώρα και ενθαρρύνει επενδυτές έλληνες και ξένους. Άρα πρέπει να κρατήσουμε τους νέους ζωντανούς,  αναμένοντας  τις ευκαιρίες βιώσιμης απασχόλησης. Εξ ου και η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Εγγύηση για η νεολαία, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα νέο άπαξ και τελειώνει  την  εκπαίδευση να μην μένει εκτός  διαδικασίας  είτε να πάει σε μια επιχείρηση για εκπαίδευση, είτε για  συμπληρωματική εκπαίδευση σε ένα τομέα ο οποίος είναι ζητούμενος από την αγορά να μην εγκαταλειφτεί κανένας Ευρωπαίος νέος περιμένοντας μια βιώσιμη θέση εργασίας».


L.N:Για τους θυμωμένους Έλληνες τι έχετε να πείτε; Οι ψηφοφόροι έχουν αλλάξει κριτήρια επιλογής;

Ρ.Κ: « Τους καταλαβαίνω. Αλλά οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Πρέπει με ενημέρωση των προκλήσεων και με υπευθυνότητα να αποφασίσουμε και  να μην θεωρούμε ότι οι κάλπες είναι για να βγάζουμε το θυμό μας. Οι κάλπες είναι για να προγραμματίζουμε κάτι καλύτερο για το αύριο, όχι να βγάζουμε   θυμό μας. 
Όσο για τον τι θα επιλέξουν θα το δούμε στις ευρωεκλογές του Μαίου. Ελπίζω ότι θα υπερισχύσει το ψηφοδέλτιο  της Νέας Δημοκρατίας διότι η νέα δημοκρατία είναι ένα κόμμα σταθερά προσηλωμένο στον   Ευρωπαϊκό  προσανατολισμό, καθαρό πρόγραμμα καθαρά λόγια, εντάσσεται στο μεγάλο ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και αυτό μας δίνει δύναμη.  Οι Έλληνες πολίτες θα απορρίψουν τις ασάφειες,  τη παραπληροφόρηση  το λαϊκισμό και το μη καθαρό όραμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρό όραμα για την Ευρώπη,  μέσα στο ευρώ έξω από το ευρώ, δεν συμφωνούν όλοι δεν έχουμε καθαρά τις θέσεις του για την Ευρώπη. Ακόμη και οι  ακραίες απορριπτικές της Ευρώπης γιατί  κανείς σήμερα δεν πιστεύει ότι μπορούμε να ζούμε μόνοι μας. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη και να έχουμε την δύναμη να αγωνιζόμαστε για να προδιαγράφεται η Ευρώπη έτσι όσο θα είναι καλύτερη για εμάς».



 L.N: Θεωρείτε ποιο σωστό το μέτρο με τους σταυρούς στις εκλογές ;
 Το θεωρώ,  ναι. Κάθε τι που φέρνει τον υποψήφιο πιο κοντά στο εκλογικό σώμα ζωντανεύει τη Δημοκρατία και τώρα στην προκειμένη περίπτωση θα ζωντανέψει το  ευρωπαϊκό όραμα.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger