Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αποτρεπτικοί οι σεισμοί στην Κεφαλλονιά για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο


Με αφορμή τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό 5,8 ρίχτερ που έπληξε την Κεφαλλονιά προκαλώντας ιδιαίτερες ζημιές στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά και την ακολουθία ισχυρών μετασεισμών που επιδείνωσαν την επιβάρυνση, η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και το ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες κατοίκους, δεσμευόμενοι να προβάλουμε και να υποστηρίξουμε κάθε απαραίτητη ενίσχυση για τις ανάγκες διαβίωσης, επιδιόρθωσης των ζημιών και αποκατάστασης της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής στο νησί.

Ο πρόσφατος σεισμός, μας θυμίζει την αλήθεια ότι η περιοχή του Ιονίου είναι η πρώτη στην Ελλάδα, η δεύτερη στην Ευρώπη και η έκτη στο σύνολο του πλανήτη πιο ενεργή περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας. Αυτό μας δεσμεύει και μας υποχρεώνει, πέρα από την ανυποχώρητη εφαρμογή των αντισεισμικών πολεοδομικών διατάξεων να αναπτύξουμε με ιδιαίτερη φροντίδα την ενημέρωση – εκπαίδευση του πληθυσμού, τις υποδομές υποστήριξης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και να περιορίσουμε στο ελάχιστο εκείνες τις δράσεις που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Η ανάγκη, ταυτόχρονα και η υποχρέωση, διαφύλαξης του ευαίσθητου θαλάσσιου ή παράκτιου οικοσυστήματος, του ιδιαίτερου αισθητικού κάλους και του φυσικού περιβάλλοντος που εξασφαλίζουν την αλιεία, τη τουριστική οικονομία, την υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των κατοίκων στα Επτάνησα, είναι αυστηρά αποτρεπτικός παράγοντας για την όποια κοντόφθαλμη κερδοσκοπική προσπάθεια «αξιοποίησης» υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) στο Ιόνιο. Μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα είχαμε έναν επιφανειακό σεισμό εστιακού βάθους 2 χιλιομέτρων και μεγέθους 4,8 ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυλλήνης Ζακύνθου σε απόσταση όχι άνω των 5 μιλίων από το σημείο που διεξάγονται διερευνητικές γεωτρήσεις. Ένα καθόλου απίθανο ατύχημα σε πλατφόρμα άντλησης ή σε δεξαμενόπλοιο και η συνεχής αναπόφευκτη επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις εξορύξεις θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, τον τουρισμό και το σύνολο της οικονομίας στα Επτάνησα και τα δυτικά παράλια της Ηπείρου,της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοπονήσου.

Οι ΟΠ πιστεύουν και υποστηρίζουν την εξοικονόμηση της ενέργειας, την αποτελεσματικότητα και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων πράσινων επενδύσεων που τονώνουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουν όρους αξιοπρεπούς παραμονής (και όχι μετοίκησης) των κατοίκων της περιφέρειας.



Πληροφορίες : Μαρία Σούμπαση 6972886404
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger