Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Οι «Μπέμπηδες» της Λευκάδας Τα μικρά αστέρια του ποδοσφαίρου



Ο αθλητισμός είναι ο τομέας στον οποίο προσπαθούν όπως φαίνεται να βελτιώνονται στο Δήμο Λευκάδας. Μέσω του προγράμματος «Άθληση για όλους» οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να βρουν το πρόγραμμα εκγύμνασης που τους ταιριάζει μέσα από τα εξής: 1.Άθληση & Γυναίκα 2. Άσκηση στη Προσχολική Ηλικία
3. Παιδί και Αθλητισμός 4. Άσκηση στην Εφηβική Ηλικία 5. Άσκηση
Ενηλίκων 6.Άσκηση Ατόμων με Αναπηρίες 7. Αθλοχώροι στη Γειτονιά. Με μία μικρή συνδρομή το μήνα μπορούν να έχουν υπηρεσίες εκγύμνασης που θα ζήλευαν όσοι προσφέρουν ιδιωτικές υπηρεσίες άθλησης.

Θα αναφερθούμε στο Παιδί και Αθλητισμός και συγκεκριμένα στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Δήμου που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση με τους γονείς της Λευκάδας να γράφουν τα παιδιά τους στους μπέμπηδες! Ναι σωστά, «Μπέμπηδες» για όσους δεν γνωρίζουν είναι η ονομασία των ομάδων που έχει η Ακαδημία για τους μικρούς μας ποδοσφαιριστές!
Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 με εγγεγραμμένα δέκα παιδιά ενώ σήμερα ο αριθμός έχει εκτοξευθεί στα 100 με ηλικίες από 5 έως 14 ετών έχοντας παιδιά όχι μόνο από την πόλη της Λευκάδας αλλά και από γύρω περιοχές όπως Σφακιώτες, Λυγιά, Τσουκαλάδες. Παρακολουθήσαμε από κοντά τη δουλειά που γίνεται στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα και μιλήσαμε και με τους προπονητές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους.
Οι  αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αντάξιες στον σκοπό τους για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των παιδιών. Για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου παραχωρείται το ανοιχτό γήπεδο 7x7 στην περιοχή Βαρδάνια ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προπονήσεις δεν αναβάλλονται αλλά μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του 1ου Λυκείου. Για τα παιδιά που θέλουν το απόγευμά τους να είναι γεμάτο με δραστηριότητα, τα ηλικιακά τμήματα της Ακαδημίας είναι από 5 έως 7 ετών, 8 με 10 ετών, 11 με 13 ετών και για μαθητές γυμνασίου
Αν τώρα ένας γονιός βλέπει πως το παιδί του έχει κλίση προς το ποδόσφαιρό, τότε μπορεί να το πάει στους Μπέμπηδες. Οι προπονήσεις ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και οι εγγραφές είναι ανοιχτές όλο το χρόνο με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων τμημάτων. Η συνδρομή είναι 20 ευρώ το μήνα και παρέχονται σε κάθε ηλικιακό τμήμα 4 προπονήσεις εβδομαδιαίως. Από τις συνδρομές εξασφαλίζονται χρήματα για να πληρώνονται οι γυμναστές αλλά και να συντηρούνται οι εγκαταστάσεις ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες στους αθλούμενους.
Για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ένας εκ των προπονητών, ο Πάνος Πελεγρίνος μας μίλησε για τις προπονήσεις των μικρών παικτών:
«Παρόλο που υπαγόμαστε σε δημοτική επιχείρηση, η δουλειά που προσφέρουμε θυμίζει ιδιωτική.
Προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να μην τσακώνονται με τους αντίπαλους. Αυτό θα τα βοηθήσει στη ζωή τους και μελλοντικά. Προσπαθούν επίσης να βοηθάνε το ένα το άλλο ώστε να μαθαίνουν. Αυτό που ξεχωρίζει τα αγόρια από τα κορίτσια είναι ότι πρέπει να μάθουν την πίεση και να την αντιμετωπίσουν. Μεγαλώνοντας θα καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η άθληση στο να είναι πειθαρχημένοι».
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι αν υπάρξουν παιδιά που παρουσιάζουν ιδιαίτερη κλίση στο ποδόσφαιρο τότε οι γυμναστές τα κατευθύνουν σε μεγαλύτερες ομάδες.

Ο Πάνος Πελεγρίνος δεν επαναπαύεται στην πρόοδο της Ακαδημίας αλλά κάνει λόγο για ύπαρξη περιθωρίων ανάπτυξης:
«Για να έχουμε τόσο μεγάλη αποδοχή παρά τονανταγωνισμό από ιδιωτικές ακαδημίες αυτό είναι καλό και τα περιθώρια ανάπτυξης πρέπει είναι  μεγαλύτερα. Οι δήμοι μπορούν να οργανωθούν ακόμη περισσότερο παρέχοντας ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Όταν κάποιος πληρώνει πρέπει να του ανταποδίδεται μια ποιότητα με τους  γυμναστές να πρέπει να κάνουν δουλειά και όχι απλώς να συμπληρώνουν ώρες. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει πρόοδος και πρόοδος υπάρχει. Επίσης θα μπορούσε το γήπεδο 7x7 να επεκταθεί ώστε να δημιουργηθεί τμήμα για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που από τη φύση του χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο για να προπονηθούν.»

Ευχόμαστε η Ακαδημία να ξεπεράσει τις προσδοκίες της προσδοκίες της και να συνεχίσει αυτή την πορεία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Βαρδάνια στο τηλέφωνο 26450 25230.









Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger