Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΑΜΕ … ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ;Σύμφωνα με το σχέδιο “Ξενοκράτης” η τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με την αντιμετώπιση ενός σεισμού χρειάζεται να έχει προεπιλέξει κάποιους πιθανούς χώρους εγκατάστασης καταυλισμών, που να είναι εφοδιασμένοι με τα στοιχειώδη (τρεχούμενο νερό,  παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τουαλέτες). 
Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα, “το τρίγωνο του διαβόλου”, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την περιοχή αυτή του Ιονίου πολλοί σεισμολόγοι καθώς παρουσιάζει την υψηλότερη σεισμικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάθε φορά που δέχονται … ταραχώδη επίσκεψη του … ακατονόμαστου καταφεύγουν στην λύση της τελευταίας στιγμής. Στήνουν δηλαδή σκηνές. Πού αλλού;  Στο γήπεδο (!)
Μετά τον σεισμό της 14ης  Αυγούστου 2003 είναι γνωστό ότι η
Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) απέστειλε στη Λευκάδα προκατασκευασμένους οικίσκους (κοντέινερ) για να στεγασθούν οι κάτοικοι των λαϊκών πολυκατοικιών (που είχαν κριθεί ακατάλληλες και τελικά κατεδαφίστηκαν και φτιάχτηκαν καινούριες), οι μαθητές σχολείων που κρίθηκαν επικίνδυνα και έχριζαν επισκευής, καθώς και πολλοί συμπολίτες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού τα σπίτια των οποίων είχαν χαρακτηρισθεί προσωρινά ακατοίκητα ή κατεδαφιστέα.
Δέκα χρόνια μετά, στην Κεφαλονιά (μέσα στο καταχείμωνο), εξελίσσεται η ίδια ιστορία. Στο εκεί γήπεδο στήθηκαν σκηνές πάνω στο βρεγμένο γρασίδι και μόνο τα πλοία και τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν όπως φαίνεται ασφαλές και αξιοπρεπές συγχρόνως κατάλυμα για όσους επέλεξαν να στεγασθούν εκεί. Πολλοί σεισμόπληκτοι πληροφορούμαστε ότι επέλεξαν και διανυκτερεύουν σε αυτοκίνητα έξω από τα σπίτια τους με τον φόβο του “πλιάτσικου” αυτών.
Χιλιάδες σύλλογοι, η εκκλησία, απλοί πολίτες ανά την Ελλάδα στέλνουν νερό, τρόφιμα, κουβέρτες…  
Νερό και τρόφιμα συγκεντρώνει και ο Δήμος Λευκάδας μιμούμενος (καθώς χρονικά ακολούθησε) το παράδειγμα πολιτιστικών φορέων, συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων σχολείων του νησιού μας. Σε συσκέψεις εντούτοις που πραγματοποιήθηκαν στην σεισμόπληκτη ή για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά που συμμετείχαν και Λευκαδίτες πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες προς συντονισμό των ενεργειών και προσδιορισμό και ιεράρχηση της βοήθειας που χρειάζεται η … γειτόνισσα καταγράφηκε :  “Από την πρώτη μέρα έπρεπε να έχουν σταλεί κοντέινερ για να μη σταματήσουν ούτε μια μέρα τα μαθήματα, όχι για να βγει η ύλη αλλά για να μη φορτώνουν άγχος τις οικογένειες…”,  “Η Κεφαλονιά θα χρειαστεί βοήθεια διαρκείας, η αποκατάσταση των υποδομών και των σπιτιών θα πάρει μήνες μπορεί και χρόνια και τα κοντέινερ είναι μια εικόνα από το μέλλον…”
Η Λευκάδα όμως δεν ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο κάλεσμα για βοήθεια της ομοιοπαθούς Κεφαλονιάς.     
Ο Δήμος της Λευκάδας δεν απέστειλε τα κοντέινερ που μας είχαν αποσταλεί για χρήση μετά το σεισμό του 2003 και των οποίων η κυριότητα ανήκει στην Υ.Α.Σ.
Γιατί άραγε (;)   Φυλάσσονται και που, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι ιδιοκτησίας Υ.Α.Σ. έχουν σχέση με τα “παλιά άχρηστα κινητά πράγματα του δήμου της Λευκάδας” που εκποιήθηκαν έναντι 1.600 Ευρώ, όπως μας πληροφορούσε δημοσίευμα της εφημερίδας Lefkas news στο φύλλο της 11ης /11/2013 αναφερόμενη σε 14 οικίσκους-κοντέινερ.-  

                                    Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

                                          πρώην δήμαρχος Καρυάς
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger