Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τελετή κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων



  Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου, του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κέρκυρας κ.κ. Ιωάννη Σπιτιέρη, των βουλευτών Κέρκυρας, Α. Γκερέκου και Σπ. Σαμοϊλη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτη, του Προέδρου του Π.Σ. Νίκου Μηλιώτη, του Δημάρχου Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή, Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη


  Στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της τριετούς πορείας της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας ιδιαίτερα
τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νέα Περιφερειακή Αρχή και την υπέρβαση που έπρεπε να γίνει, προκειμένου να ξεπεραστούν, ενώ έδωσε έμφαση στο έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
   «Είναι γνωστό», είπε ο κ. Σπύρου, «ότι αναλάβαμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην κορύφωση μιας απρόσμενης μεγάλης κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής, πνευματικής, θα έλεγα, που  ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και μπορέσαμε να σταθούμε όρθιοι.
  Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποτελείται από 33 νησιά, 13 μικρά και 4 μεγάλα, που οι κάτοικοι τους είναι δεμένοι με μια μακρά ιστορική και πολιτιστική διαδρομή.
 Ενώσαμε», τόνισε, «τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε μια ενιαία διοικητική και οικονομική οντότητα  και αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο.
  Η σταδιακή μείωση προσωπικού με μετατάξεις και αποσπάσεις και η αποχώρηση έμπειρων στελεχών αλλά και η συνεχής μείωση των χρηματοδοτήσεων, που ξεπέρασαν το 50- 60 % αποδυνάμωσε την Περιφέρεια».
Το ΕΣΠΑ

  Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ, το οποίο, 4,5 χρόνια από το ξεκίνημά του, ήταν σχεδόν τελματωμένο και μπορέσαμε στα 2,5 χρόνια που πέρασαν, από τον Ιούλιο του 2011 που το παραλάβαμε επίσημα, να ενεργοποιήσουμε όλους τους άξονες του ΕΣΠΑ, να ενισχύσουμε τα νέα έργα πολλά από τα οποία είναι σε δημοπράτηση, άλλα συμβασιοποιήθηκαν  ή θα συμβασιοποιηθούν και άλλα συνεχίζονται.
  Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και δουλεύουμε πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.
  Επισημαίνω σε αυτό το σημείο ότι, με πολύ δουλεία και ευρεία διαβούλευση, το νέο ΕΣΠΑ που ξεκινάει από σήμερα και μέχρι το 2020 βρίσκεται προ των πυλών και οι δυνατότητες που αναπτύσσονται είναι σημαντικές για την Περιφέρειά μας».

Σημαντικά έργα

  «Έργα σημαντικά», είπε ο Περιφερειάρχης, «βρίσκονται σε εξέλιξη είτε της Περιφέρειας είτε των Δήμων είτε άλλων φορέων, όπως της  ΔΕΠΑΝΟΜ, του ΤΕΙ κλπ.

  «Νιώθουμε υπερήφανοι», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, «που φέραμε, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κοντά με το ΤΕΙ που διασώθηκε με μεγάλο αγώνα και το στηρίζουμε συνεχώς με εντάξεις έργων που το δυναμώνουν.
  Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ σε μεγάλα και σημαντικά έργα των νησιών μας:
·        Επανακινήσαμε, με μεγάλο κόπο, το έργο του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι Κέρκυρας και το τουριστικό καταφύγιο στη Σπηλιά.
·        Νοιώθουμε υπερήφανοι που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ τη villa Rosa που, μετά από 15 χρόνια απραξίας, χρηματοδοτήθηκε η μελέτη της με 450.000 ευρώ,
·        Νιώθουμε υπερήφανοι που ξεκίνησε η προστασία του τοίχους του ΝΑΟΚ και της παραλίας της Γαρίτσας. 
·        Νοιώθουμε  υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε για έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το κτήριο των παλαιών Δικαστηρίων, με χρηματοδότηση 835.000.
  Και ακόμη: Το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, ο Δίαυλος και το αγκυροβόλιο Βασιλικής είναι, επίσης σημαντικά έργα, όπως,  η προβλήτα κρουζιεροπλοίων στο Αργοστόλι,  το Δημοτικό Γηροκομείο, η Γέφυρα Ντεμποσέ, η Ύδρευση Κεφαλονιάς, το Λύκειο Ιθάκης κλπ.
  Το κτήριο του ΟΔΑΖ στη Ζάκυνθο, το Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, το νέο νοσοκομείο, η γέφυρα του Αϊ-Χαραλάμπη, ΤΕΙ, κλπ.
  Επίσης, εξασφαλίσαμε στολές και μουσικά όργανα για τις Φιλαρμονικές των νησιών μας, βοηθήσαμε δυναμικά στη δημιουργία κτηριακών υποδομών».

Σπ. Σπύρου: «Ζητά ξανά ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών»
 
  «Είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε ο Περιφερειάρχης, «αλλά δεν είμαστε ευτυχείς που μεγάλη μερίδα του λαού μας βρίσκεται στην ανεργία και σε κατάσταση φτώχειας. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ και παλεύουμε χωρίς να κοροϊδεύουμε κανέναν και ό, τι υπογράψαμε μέχρι σήμερα ήτανε για το καλό της Περιφέρειάς μας.
  Για αυτό και σήμερα, από το βήμα αυτό, επίσημα αναγγέλλω ότι προχωράμε μπροστά ζητώντας από τους πολίτες της Επτανήσου, να μας ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.
  Πιστεύω ότι δρόμος είναι δύσκολος και χρειαζόμαστε συνεργασία  και συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο, γιατί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  είναι μεγάλοι.
  Δεν πιστεύω ότι ο υπερπατριωτισμός μπορεί να είμαι μονοπώλιο για κάποιους ούτε ο αριστερόστροφος λαϊκισμός μπορεί να δημιουργήσει ασφαλή  πορεία για το αύριο. Οι ανέξοδες υποσχέσεις δε βρίσκουν απήχηση ακόμα και σε αυτούς που δικαιολογημένα αγανακτούν.
  Το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης οφείλει να εμπεδωθεί από κάθε πλευρά».

Τι περιμένουμε το 2014

·        Η εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ, από σήμερα, για την περίοδο 2014-2020, και η χρηματοδότηση της Π.Ι.Ν. με 281 εκατ. Ευρώ είναι ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να δώσουμε διέξοδο στη δυναμική των νέων μας.
·        Την ενδυνάμωση του ρόλου των νησιών μας, σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, που δίνουν μια νέα δυναμική στο χώρο αλλά και στην οικονομία μας.
·        Την ανάπτυξη της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου με την καλλιέργεια σχέσεων ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς, τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και την ενίσχυση εναλλακτικών προτάσεων.
·        Την υλοποίηση του Προγράμματος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη της αγοράς και του εμπορίου.
·        Την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.
·        Ενέργειες και δράσεις προβολής του τουρισμού, που θα ενισχύσουν τη βασική οικονομική πηγή εισοδήματος των κατοίκων.
·        Ενίσχυση του αγροτικού τομέα και σύνδεσή του με τον τουρισμό, με βαρύτητα στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τη μεταποίηση και διακίνησή τους.   
·        Τη διεκδίκηση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών μας.

  Τη χρονιά αυτή θα γιορτάσουμε την 150ή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και η επέτειος αυτή θα μας δώσει τη δύναμη να διεκδικήσουμε ό, τι ανήκει στα νησιά μας, ως βασικό θεμέλιο πολιτισμού και οικονομικής ενίσχυσης του εθνικού εισοδήματος.
  Στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεργαστούμε τους τοπικούς φορείς, για την οργάνωση εκδηλώσεων που θα φέρουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο επίκεντρο.

  Σε ότι αφορά εμάς ξεκινάμε από σήμερα τη διεκδίκηση ανανέωσης της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας για μια νέα θητεία, για δημιουργία και συνεργασία.



ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger