Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Γεύση» από Χριστούγεννα ανά τον κόσμο

Κιτσου Λαμπρινη
Σε μια φιλική και εορταστική ατμόσφαιρα η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας πραγματοποίησε για δεύτερη χρονιά τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της με θέμα τα ήθη και έθιμα άλλων περιοχών για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων.

Καλεσμένοι στη γιορτή της περασμένης Τρίτης ήταν όσοι κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από διαφορετικές χώρες αλλά μένουν στο νησί. Παρουσίασαν τις ιδιαίτερες συνήθειες του τόπου τους για τον Εορτασμό της πιο χαρούμενη εορτής του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Περίπου 20 άτομα μίλησαν για τα έθιμα, τα παραδοσιακά φαγητά και τις μουσικές της ιδιαίτερης πατρίδας τους μέσα από ομιλίες, παρουσίαση βίντεο ακόμη και προσφέροντας ένα παραδοσιακό γλυκό του τόπου καταγωγής τους.
Έτσι πήραμε μια γεύση για το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε Πάρο, Καλαμάτα, Γιάννενα, Αρμενία, Ρουμανία, Γαλλία, Αυστρία αλλά και σε άλλες περιοχές και χώρες. Παρά τη διαφορετικότητα σε γλυκά, φαγητά και λαογραφικά στοιχεία,  όλους τους λαούς όπως διαπιστώσαμε τους δένει ο θεσμός «οικογένεια» και επιλέγουν να περνούν μαζί της πάντα τις γιορτές.

Φιλόξενη οικοδέσποινα της γιορτής η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κυρία Μαρία Ρούσσου που συντόνιζε τις παρουσιάσεις. Ευχαρίστησε τους καλεσμένους που μοιράστηκαν με το κοινό της Λευκάδας εορταστικές στιγμές από την περιοχή τους και έκανε δώρισε βιβλία στους συνομιλητές και στα μικρά παιδιά.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger