Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΙ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας τελικά δεν συμβαίνουν ούτε στις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες, ούτε στα πιο καθεστωτικά πολιτεύματα. Που να φανταζόμασταν όταν λέγαμε «ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΙΝΑΜΕ». ότι θα προσβάλλαμε την συμπαθή χώρα της Ουγκάντας παρομοιάζοντας την με την Ελλάδα. Αφορμές το τελευταίο διάστημα πολλές μας δόθηκαν. Αλλά μετά το χθεσινό και το απέραντο μαύρο που κοσμεί την οθόνη της τηλεόρασης στα κανάλια 1,2 και 3, με το κλείσιμο της ΕΡΤ νομίζω πλέον ότι μπορώ να περιμένω τα χειρότερα.
Κι εξηγούμαι. ΝΑΙ ήμουν κι εγώ ένας από τους χιλιάδες που πολλές φορές διαμαρτυρόμουν για την κρατική τηλεόραση κι έλεγα γιατί να την πληρώνω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η διαμαρτυρία μου αυτή όμως δεν αφορούσε την ύπαρξη της κρατικής τηλεόρασης αλλά τον τρόπο λειτουργίας της. Τον τρόπο που η εκάστοτε κυβέρνηση την χρησιμοποιούσε ως πολιτικό φερέφωνό της. Τον τρόπο που μεροληπτούσε υπέρ κάποιων αθλητικών ομάδων. Τον τρόπο ΠΟΥ, ΠΟΥ ΠΟΥ………… Και δυσανασχετούσα κι έβριζα κι αντιδρούσα. Ήθελα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της. Δεν ήθελα να κλείσει. Ήθελα να μην υπάρχουν λαμόγια μέσα σε αυτή και να ακριβοπληρώνονται με χιλιάδες αδικαιολόγητα ευρώ. Ήθελα να μην είναι άλλο ένα μέσο στο οποίο άλλα λαμόγια θα ξεπλήρωναν υποχρεώσεις. ΗΘΕΛΑ, ΗΘΕΛΑ, ΗΘΕΛΑ………….. ΗΘΕΛΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Παρόλα τα στραβά που συνέβαιναν στην ΕΡΤ, υπήρχαν και πάρα πολλά θετικά. Υπήρχαν αξιόλογες εκπομπές, υπήρχαν αξιόλογοι άνθρωποι. Και πάντα υπήρχε αυτό το αλάνθαστο κριτήριο του λαού που κατάφερνε και τους ξεχώριζε μέσα από το συρφετό. Πόσες φορές δεν απολαύσαμε όλοι εμείς που διαμαρτυρόμασταν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μεγάλα ιστορικά γεγονότα του πλανήτη μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ;
Έπρεπε να αλλάξουν πολλά στην κρατική τηλεόραση. Όμως τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας εφαρμόζουμε το «πονάει δάχτυλο κόβουμε χέρι». Αφού δεν είμαστε ικανοί να αλλάξουμε την λειτουργία της ΕΡΤ και να μειώσουμε τις σπατάλες σε άσκοπα άτομα και καταστάσεις ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ. Έτσι παύει να υπάρχει πρόβλημα για κάτι το οποίο δεν υφίσταται. Απλή λογική. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ που λέει και η συμπαθής διαφήμιση.
Επειδή όμως θεωρώ τον εαυτό μου ότι μερικά πράγματα τα καταλαβαίνει όπως και ο κάθε κοινός νους, πιστεύω ότι και η συγκεκριμένη πράξη έχει βαθύτερο σκοπό. Είναι δυνατόν ένα Κράτος να μην μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη και μάλιστα σε έναν τέτοιον θεσμό όπως η κρατική τηλεόραση και να μην μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία της; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Αλλά πλέον βούληση υπάρχει από ότι φαίνεται μόνο για να τα διαλύσουμε όλα σε αυτή τη χώρα.
«ΚΥΡΙΟΙ» εσείς που αποφασίσατε να κλείσετε την ΕΡΤ έχετε καταλάβει σε τι ολίσθημα έχετε υποπέσει; Έχετε καταλάβει ότι η κρατική τηλεόραση είναι θέμα εθνικής ασφάλειας; Έχετε καταλάβει ότι η κρατική τηλεόραση είναι ένα μέρος της εθνικής υπερηφάνειας αυτού του λαού; Έχετε καταλάβει ότι στις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές η ΕΡΤ είναι το αποκούμπι των ΕΛΛΗΝΩΝ κατοίκων; Έχετε καταλάβει ότι αυτοί οι κάτοικοι προτιμούν να στραβώνονται βλέποντας τα κανάλια της ΕΡΤ με χιόνια και να αντιστέκονται στη λαίλαπα των ξένων καναλιών των όμορων χωρών που κατακλύζουν τις οθόνες τους;
Δεν σας θεωρώ ούτε κουτούς ούτε αδαείς. Και φυσικά το έχετε καταλάβει. Απλώς πλέον στο βωμό της καρέκλας, στο βωμό των ξένων          ( τρόικας, ΔΝΤ και το κακό συναπάντημα) και ντόπιων μεγάλων συμφερόντων δεν διστάζετε να εκτελέσετε ότι σας πουν. Αφήσατε τον Ελληνικό λαό ΜΟΝΟ με τα ιδιωτικά κανάλια των συμφερόντων και της εξυπηρέτησης. Άλλωστε δεν αλλάζει και τίποτα. Με τόσες τούρκικες σειρές που προβάλλουν, μία η άλλη. Τι να βλέπει τούρκικη σειρά στο MEGAANT1ALPHA συρφετό ο ακριτικός και νησιώτης ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης, τι να την παρακολουθεί απευθείας από την πηγή του τούρκικου καναλιού. Ένα και το αυτό.

Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσα να γράψω πάνω σε αυτό το θέμα που θα καταντούσε κουραστικό. Μην επαναπαύεστε στο γεγονός ότι ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα ανέκδοτα με αυτή την κατάσταση τύπου «ζητείται τηλεκοντρόλ που να ξεκινάει από το 4». Ο Ελληνικός Λαός έχει δείξει ότι μέσα στο χιούμορ του ξέρει και τοποθετεί όλα τα συναισθήματά του. Χαρά, λύπη, στεναχώρια κ.α. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κρύβει απογοήτευση και οργή. Και καλό θα είναι να το λάβετε σοβαρά υπόψη πριν είναι αργά και βρεθείτε προ απρόβλεπτων και κυρίως ακραίων καταστάσεων.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger