Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιστολή Δημάρχου σχετικά με Λιμενικό Σταθμό Νυδρίου

                    
  Αξιότιμε κ Υπουργέ,
            Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των περιφερειακών υπηρεσιών του λιμενικού Σώματος και των φημών ότι ο Λιμενικός Σταθμός Νυδρίου Λευκάδας πρόκειται να μετατραπεί σε απλό Λιμενικό Τμήμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η δημοτική αρχή του τόπου είναι κάθετα αντίθετη σ'  αυτό μιας και ο συγκεκριμένος σταθμός έχει πολλές αρμοδιότητες, οι οποίες με την αποδυνάμωσή του και τον υποβιβασμό του σε Λιμενικό Τμήμα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής.
            Συγκεκριμένα:

α) Τα όρια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Νυδρίου εκτείνονται από την Νικιάνα Λευκάδας έως και το ακρωτήριο Δουκάτο Βασιλικής συμπεριλαμβανομένων και των νήσων Σκορπιός-Μαδουρί-Σπάρτη-Χελώνι με το συνολικό μήκος ακτογραμμής να ανέρχεται στα 61 χιλιόμετρα.
β) Στα όρια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Νυδρίου δραστηριοποιούνται είκοσι δύο (22) επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, πέντε (5) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων, σαράντα (40) επαγγελματικά σκάφη, τρία (3) δρομολογημένα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ με μέσο όρο διακινούμενων οχημάτων (Φ/Γ ΙΧΕ και δικύκλων) 2700 περίπου, δεκαεπτά (17) Ε/Γ-Τ/Ρ τα οποία εκτελούν θαλάσσιες εκδρομές και περιηγητικούς πλόες, ένα θαλάσσιο ταξί.
γ) Στην αρμοδιότητα του προαναφερόμενου σταθμού βρίσκονται λιμένες Νυδρίου με καθορισμένη χερσαία ζώνη λιμένα, Βασιλικής ο οποίος απέχει είκοσι χιλιόμετρα από το Νυδρί και από τον όποιον υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά Κεφαλονιά και



     Ιθάκη με δύο Ε/Γ-Ο/Γ, Συββότων και Περιγιαλίου, οι οποίοι είναι καθορισμένοι ως λιμένες εκφόρτωσης ιχθύων, καθώς και Νικιάνας και Βλυχού στον οποίο υπάρχουν τέσσερα νεώκλεια (καρνάγια) σκαφών.
δ)  Κατά μέσο όρο προσεγγίζουν τα λιμάνια αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Νυδρίου 200 Ε/Γ-Τ/Ρ σκάδη και 100Θ/Γ με μέσο όρο διακινηθέντων ατόμων 85000 με τα Φ/Γ-Ε/Γ-Τ/Γ και 19000 περίπου με τα υπόλοιπα πλοία πλην των ανωτέρω.
ε)  Τέλος τα τελευταία τρία χρόνια έχει ενταθεί στην περιοχή μας και το φαινόμενο της διακίνησης λαθρομεταναστών από τις ακτές του νησιού προς τις ιταλικές ακτές.
            Για όλα τα ανωτέρω που σας αναφέρουμε κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία και αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού και όχι η υποβάθμισή του μιας και προέχει η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και η προστασία και επιτήρηση των θαλάσσιων ακτών.










Με εκτίμηση


ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ
Δήμαρχος Λευκάδας


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger