Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εqual Society: Δομή ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων

EQUAL SOCIETY: Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων στη Λευκάδα
Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία γραφείου ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Equal Society στη Λευκάδα. Σκοπός της δράσης είναι η διασύνδεση ανέργων με την αγορά εργασίας και η ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.
Η καινοτομία της δράσης έγκειται στην προσπάθεια συγκέντρωσης κενών θέσεων εργασίας, που αφορούν τη δραστηριότητα τοπικών επιχειρήσεων τόσο στο νησί, όσο και στη γύρω περιοχή.

Κάθε εβδομάδα θα γίνεται καταγραφή ενεργών θέσεων εργασίας, όλων των ειδικοτήτων, με σκοπό να ενημερώνονται οι άνεργοι, οι οποίοι θα επισκέπτονται το γραφείο της Equal Society. Οι θέσεις αυτές θα αναρτώνται και ηλεκτρονικά για όσους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.equalsociety.gr , αλλά και στην ειδική ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας  www.zhteitai.gr  . Θα κοινοποιούνται επίσης σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με την παράκληση να αναρτώνται.
Ταυτόχρονα οι άνεργοι θα υποστηρίζονται με σεμινάρια εύρεσης εργασίας και σύνταξης βιογραφικού σημειώματος αλλά και με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως  χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ήδη ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία να υλοποιείται το πρόγραμμα e-gnosis που περιλαμβάνει δωρεάν κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες (word, internet, excel) και οδηγεί σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το ΑΣΕΠ για το δημόσιο, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα.
Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της «Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων» συγκεντρώθηκαν περίπου 25 θέσεις εργασίας! Οι θέσεις αυτές αφορούν εργασία κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Ζητούνται μεταξύ άλλων υπάλληλοι γραφείου, υπεύθυνοι υποδοχής, μάγειρες, καθαριστές, μπάρμαν, κομμώτριες κλπ. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Λευκάδα βρίσκονται αναρτημένες μόνο τέσσερις θέσεις εργασίας!  Αυτό συμβαίνει δυστυχώς σε όλη τη χώρα, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αναζητούν προσωπικό εκτός ΟΑΕΔ, κυρίως μέσω αγγελιών, γνωστών και φίλων.  
Στο εξωτερικό τέτοιες δομές, όπως αυτή που σύστησε η Equal Society, λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο και βοηθούν σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών. Αντίστοιχες δομές λειτουργούν στους χώρους των πανεπιστημίων, προσπαθώντας να διασυνδέσουν τους φοιτητές με την αγορά εργασίας.
Το επόμενο στάδιο θα είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς, επιμελητήριο, ξενοδόχους και εμπόρους, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα καλά νέα για τις δυσεύρετες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα.
Η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων θα ενισχυθεί με επιπλέον πληροφορίες γ ια προγράμματα επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, συντάξεις. Για τους νέους θα προστεθούν πληροφορίες για σπουδές, μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα, υποτροφίες και προγράμματα εθελοντισμού και πρακτικής εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γραφείο της EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην Γουιλιέλμου Δαίρπφελδ και Δημήτρη Βερροιώτη γωνία, 1ος όροφος, Κεντρική Πλατεία Λευκάδας.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: info@equalsociety.gr  Ιστοσελίδα:  www.equalsociety.gr



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger