Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ



Η  γραφειοκρατεία και τα διαφυγόντα κέρδη οδήγησαν τον αγανακτισμένο συμπολίτη μας στον ξυλοδαρμό του αντιδημάρχου. Δυστυχώς όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τι σημαίνει να πέφτει η εξουσία σε λάθος χέρια, και πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Πόσο μάλλον όταν οι εξουσίες ενώνονται για το "κοινό" καλό .Η παρακάτω είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  σε πάρα πολλές εκδοχές, έπεσε στα χέρια μας και σας την παραθέτουμε. Αυτή η  εκδοχή, που ίσως να είναι και η πιο σωστή ,αφού ο άνθρωπος λέει ότι έχει στα χέρια του τιμολόγια που αμή τι άλλο αποδεικνύουν ότι πλήρωσε κάποια χρήματα και τα δημόσια έγγραφα του Λιμεναρχείου ότι έγινε και η μεταβίβαση της εν λόγω εξέδρας στο όνομά του.


επίμαχη εξέδρα.doc

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του ξυλοδαρμού του Αντιδημάρχου
Φέρτε μου χαρτιά να γράφω, πληκτρολόγια να πατάω…
Μετά τον ξυλοδαρμό του αντιδημάρχου, έχει ανοίξει μα ολόκληρη ιστορία, πέραν της παραφιλολογίας που ακούγεται, σχετικά με την εξέδρα και τον πραγματικό της ιδιοκτήτη. Η «Κ», πιάνοντας την ιστορία από την αρχή της, αφηγείται πώς φτάσαμε ως εδώ.
Το ιστορικό της επίμαχης εξέδρας
Από σαράντα κύματα έχει περάσει η εξέδρα αυτή, πέρα από την κυριολεξία της έκφρασης. Ας δούμε το ιστορικό, όπως μας το αφηγήθηκε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Γερασίμου: « Η εξέδρα αυτή, που βρισκόταν από το 2008 στο λιμάνι του Αργοστολίου, είχε τοποθετηθεί με τις νόμιμες άδειες από την εταιρία μεταφορών με υδροπλάνα «Air Sea Lines» ως αποβάθρα επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών, όμως ποτέ δεν μπήκε σε χρήση. Το Γενάρη του 2012, την αγόρασα από την ίδια την εταιρεία, όπως φαίνεται και στο τιμολόγιο. Όταν έγινε η αγοραπωλησία, ήρθα στο Αργοστόλι για να ενημερώσω το Λιμεναρχείο για την καινούργια ιδιοκτησία της εξέδρας και την πρόθεση μου να την απομακρύνω από το λιμάνι του Αργοστολίου. Έχω αγοράσει και άλλες εξέδρες, από τα νησιά του Αιγαίου, με σκοπό να στήσω μια επιχείρηση με σκάφη στα Σύβοτα Λευκάδας. Στα υπόλοιπα νησιά δε συνάντησα κανένα πρόβλημα και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες τις έφερα στη Λευκάδα. Όταν ήρθα στην Κεφαλονιά για να πάρω την εξέδρα στις αρχές του Αυγούστου, πήγα στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα από την προηγούμενη εταιρεία, για να ανακαλύψω ότι δεν βρισκόταν πια εκεί. Μετά από πολλά τηλεφωνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώθηκα ότι η εξέδρα αυτή είχε μεταφερθεί στο αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου σε συνεργασία με το Δήμο Κεφαλονιάς. Ήρθα σε επικοινωνία με το Λιμενάρχη, δήλωσα την ιδιότητά μου ως ιδιοκτήτης της εξέδρας και ζήτησα τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούσαν τη μεταφορά από το Αργοστόλι στην Αγία Ευφημία, αλλά δεν υπήρχαν. Η μεταφορά είχε γίνε παράνομα με γερανό και Ι.Χ αυτοκίνητο, με την κάλυψη του Λιμενικού. Ήρθα σε επαφή και με τον αντιδήμαρχο Πυλάρου, Μάκη Βαγιωνίτη, ο οποίος επέμενε να ισχυρίζεται μεταξύ ύβρεων πως η εξέδρα είναι δική του, και το αν είμαι όντως ο ιδιοκτήτης θα φανεί στο Δικαστήριο».
Ο ιδιοκτήτης πλήρωνε…στην εξέδρα του
Μετά από την πρώτη αυτή Οδύσσεια, ο κ. Βαγγέλης Γερασίμου αποφάσισε να κινηθεί πιο επιθετικά για να διεκδικήσει αυτό που ισχυρίζεται πως του ανήκει. Έτσι, πάντα με σύμβουλο το δικηγόρο κ. Δημήτρη Χαχούλη, αποφασίζει να στείλει εξώδικα στο Δήμο Κεφαλονιάς, το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο, ζητώντας την απόδοση της εξέδρας και επισυνάπτωντας, κατόπιν προφορικού αιτήματος του Λιμενάρχη, φωτοτυπία του τιμολογίου της αγοραπωλησίας της εξέδρας. Παράλληλα, αραγμένος με το σκάφος του στο αγκυροβολιό της Αγίας Ευφημίας, το οποίο είχε δέσει στην εξέδρα και πλήρωνε για τη χρήση της, παρακολουθούσε να γίνεται η οικονομική εκμετάλλευση της και να κόβονται αποδείξεις για τη χρήση της, εις γνώση του αλλά χωρίς να του αναγνωρίζεται καμία κυριότητα σε αυτήν! Να επισημάνουμε ότι, φυσικά, οι υπάλληλοι του αγκυροβόλιου αγνοούσαν την ταυτότητα και την ιδιότητα του κ. Γερασίμου, αλλά και να τη γνώριζαν δ θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Γραφειοκρατεία και σκόπιμες χρονοτριβές
Οι μέρες περνούν και δεν έχει ληφθεί καμία απάντηση στα εξώδικα που έχουν αποστείλει. Έτσι το πρωί της 30ς Αυγούστου, ο κ. Γερασίμου φέρνει ειδικούς δύτες και μηχανικούς για την αποσυναρμολόγησή της και γερανό και με σκοπό να σηκώσει την εξέδρα από το νερό και να τη μεταφέρει στη Λευκάδα. Το ίδιο πρωινό φτάνει και η απάντηση στο εξώδικο του κ. Γερασίμου από το Δημαρχείο. Στην απάντηση τους, επικαλούνταν ότι η άδεια της προηγούμενης εταιρείας για τη χρήση του χώρου στο Αργοστόλι είχε λήξει από το Σεπτέμβη του 2011 και η «Air Sea Lines» είχε κληθεί να τη μετακινήσει, πράγμα που δεν έκανε και έτσι έκριναν αναγκαία τη μετακίνησή της για λόγους ασφαλείας στην Αγία Ευφημία. Παράλληλα, κρίνοντας την επίδειξη του τιμολογίου στην Αγγλική γλώσσα ανεπαρκή , ζητούσαν έγκυρο μεταφρασμένο τιμολόγιο και περισσότερα δικαιολογητικά ότι η προηγούμενη εταιρεία παραιτείται των δικαιωμάτων της στην εξέδρα. Ο δικηγόρος του κ. Γερασίμου βρίσκει όλη αυτή τη γραφειοκρατική επίκληση, ως δικαιολογία χρονοτριβής για την απόδοση της εξέδρας στο νόμιμο κάτοχό της. Τελικά, εκείνη τη μέρα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την εξέδρα, καθώς, πέρα από το εξώδικο με τα πολλαπλά αιτήματα, κλειδώθηκαν και τα κολωνάκια στο δρόμο του ακγκυροβόλιου, ώστε να μην μπορεί να περάσει ο γερανός.
Η 30η Αυγούστου ήταν Παρασκευή, επομένως τα νέα αιτήματα που έφερνε ο Δήμος στην απάντησή του, ήταν δύσκολο να ικανοποιηθούν άμεσα, αφού μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. «Για να κερδίσουν χρόνο» , σύμφωνα με το δικηγόρο του κ. Γερασίμου, αφού τη Δευτέρα που είχαν συγκεντρωθεί όλα τα ζητούμενα χαρτιά, κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της προηγούμενης εταιρείας. Σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα, δόθηκε προσωρινή διαταγή να μην αλλάξει η νομική κατάσταση της εξέδρας. Για «παραπλάνηση της Ειρηνοδίκη», κατηγορεί τους αρμόδιους ο δικηγόρος του κ.Γερασίμου, Δημήτρης Χαχούλης, καθώς εμφάνιζαν τον Ευάγγελο Γερασίμου ως εκπρόσωπο της προηγούμενης εταιρείας και επέκρυψαν σκόπιμα την πραγματική του ιδιότητα και τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.
Αυτή είναι μόνο η αρχή σε ένα κουβάρι που ξετυλίγεται τον τελευταίο καιρό, και δίνει το δικαίωμα στο δικηγόρο κ Χαχούλια να μιλάει για «σύσταση εγκληματικής συμμορίας» των εμπλεκομένων προσώπων.
Στο επόμενο φύλλο θα έχουμε τη συνέχεια της ιστορίας

Ρεπορτάζ Ρούλα Τσιμάρα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΕΞΕΔΡΑ=αναφορά για λιμενάρχη.
1
Προς
1) Γραφείο Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
2) Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (Ακτή Βασιλιάδη Ε1-Ε2 – εντός λιμένα Πειραιά).
Α ν α φ ο ρ ά
Ευάγγελου Γερασίμου του Γερασίμου και της Ασπασίας, κατοίκου Νέας Υόρκης Η.Π.Α. στη διεύθυνση 5725 East Hamprton Blvd BAYSIDE N.Y. 11364 και προσωρινά διαμένοντος στα Σύβοτα Λευκάδας
Κατά
Του Λιμενάρχου Αργοστολίου Κεφαλληνίας.
-----***-----
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η εταιρία AirSea Lines, είχε στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή της μία πλωτή εξέδρα, που βρισκόταν στον λιμένα του Αργοστολίου και μια τροχοβίλλα (Isobox), η οποία ήταν εγκατεστημένη στο χώρο της πλωτής εξέδρας και εξυπηρετούσαν τους σκοπούς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
Πρόκειται για μια πλωτή εξέδρα, αποτελούμενη από δύο τμήματα με μήκος 10 μ και πλάτος 2,40 μ. έκαστο τμήμα αυτής, ήτοι συνολικό μήκος της πλωτής εξέδρας 20μ και πλάτος 2,40 μ., με την σκάλα μήκους 6 μ. που εξυπηρετεί την πλωτή εξέδρα, με τις αλυσίδες και τα λοιπά υλικά πρόσδεσης και σταθεροποίησης και μία τροχοβίλα.
Ακολούθως όλα τα παραπάνω δηλαδή η πλωτή εξέδρα και η τροχοβίλα μεταβιβάστηκαν νομίμως κατά κυριότητα σε μένα, δυνάμει του από 10-1-2012 τιμολογίου της AirSea Lines. Με έγγραφο που απέστειλε η εταιρία που είχε μισθώσει το χώρο για την εξέδρα στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου καθιστούσε γνωστή την βούληση της να ολοκληρώσει άμεσα την διαδικασία της απομάκρυνσης της πλωτής εξέδρας και της τροχοβίλας από τον λιμένα και μάλιστα γνωστοποιούσε ότι η απομάκρυνση θα γίνει με έξοδα και μέσα της ιδίας και με την εποπτεία, πρόνοια και μέριμνα του διευθύνοντα συμβούλου της Νικολάου Τσώμου αλλά και του Ευάγγελου Γερασίμου (δηλαδή εμένα).
Ηδη έχει εκδοθεί στο όνομά μου άδεια τοποθέτησης πλωτής εξέδρας στα Σύβοτα Λευκάδος προς ενοικίαση λέμβων. Προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία της επιχείρησης αυτής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγορά και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας. Είχα έλθει σε επαφή και συμφωνία ήδη από τις αρχές του 2011 με την AirSea Lines από την οποία αγόρασα μεταξύ των άλλων πλωτών εξεδρών και την πλωτή εξέδρα του Αργοστολίου Κεφαλονιάς. Όταν στις αρχές του τρέχοντος έτους 2012 επισκέφθηκα το Λιμεναρχείο Λευκάδος μου συνέστησαν να μην προβώ την μεταφορά των πλωτών εξεδρών που αγόρασα, αλλά να περιμένω πρώτα την έκδοση της σχετικής άδειας. Έτσι δεν μετέφερα τις εξέδρες τον Ιανουάριο του 2012. Επισκέφθηκα τον Αύγουστο του 2012 το Αργοστόλι Κεφαλληνίας με ειδικούς, προκειμένου να επιλεγούν οι τεχνικοί τρόποι της απομάκρυνσης της εξέδρας και της μεταφοράς της. Όμως τα άνω πράγματα δεν βρέθηκαν στην θέση, στην οποία βρισκόντουσαν, στον λιμένα του Αργοστολίου, όπου για την τοποθέτησή τους είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.
Προφορικά μου γνώρισε ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου, ο οποίος τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ότι η εξέδρα αυτή τοποθετήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, όπου και βρίσκεται για τον λόγο όπως τότε μου είπε ότι η εξέδρα αυτή ρύπανε την περιοχή του λιμανιού του Αργοστολίου και ήταν επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία. Η δε απομάκρυνσή της από το λιμάνι του Αργοστολίου έγινε μετά από εντολή του ίδιου του Λιμενάρχη.
Έχοντας ενεργό, ακλόνητο και αναμφισβήτητο έννομο συμφέρον που προκύπτει από το δικαίωμα της κυριότητας, επέδωσα στον Δήμο Αργοστολίου, το Λιμενικό Ταμείο και στο Λιμεναρχείο εξώδικη πρόσκληση γνωστοποιώντας όλα τα ανωτέρω και καλώντας τους να μου ελευθερώσουν την εξέδρα ώστε να μπορέσω να την μεταφέρω. Σημειωτέον ότι την εξέδρα στην Αγία Ευφημία την εκμεταλλεύεται ο Δήμος Κεφαλληνίας εισπράττοντας χρήματα από τα σκάφη τα οποία προσδένονται πάνω σ’ αυτή.
Αμέσως μετά την επίδοση των ως άνω εξωδίκων προσκλήσεων επισκέφθηκα τον Δήμαρχο, όπου εκεί βρήκα τον Λιμενάρχη Αργοστολίου και αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και ένα μέλος του Λιμενικού Ταμείου με το επώνυμο Λυκούδης. Συζητώντας για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος κατ’ αρχήν ισχυρίστηκε ότι η εταιρία που είχε τοποθετήσει την εξέδρα στο Αργοστόλι όφειλε λόγω της τοποθέτησης αυτής το ποσό των 38.000,00 € όμως με πρωτοβουλία του Δημάρχου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου μειώθηκε στο ποσό των 27.000,00 €. Αμέσως τους εξήγησα ότι δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία αυτή πέραν της πώλησης της εξέδρας που είχε ήδη συντελεστεί. Τότε ο παρευρισκόμενος κ. Λυκούδης ισχυρίστηκε ότι αν δε πληρώσω εγώ ο αγοραστής της εξέδρας την οφειλή των 27.000,00 € στο Λιμενικό Ταμείο που όφειλε η εταιρία που μου πώλησε την εξέδρα, τότε θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να μην αναλάβω το περιουσιακό μου στοιχείο.
Σ΄ όλους έδωσα το χρονικό περιθώριο των 2 ημερών για να δουν με την ησυχία τους το νομικό θέμα και το δίκαιο του αιτήματός μου καθόσον πρόκειται για μεταβίβαση κινητού πράγματος που ήδη είχε συντελεστεί επισημαίνοντάς τους ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μου θα προβώ σε υποβολή μήνυσης διότι τόσο από την παράνομη μεταφορά και τοποθέτηση της εξέδρας σε άλλο λιμάνι χωρίς την απαιτούμενη άδεια όσο και από την τυχόν άρνηση για την απόδοσή της στον ιδιοκτήτη της δηλαδή εμένα διαπράττονται ποινικά κολάσιμες πράξεις.
Την Παρασκευή 31-8-2012 ταξίδευα προς το Αργοστόλι προκειμένου να επισκεφτώ την κα. Εισαγγελέα προκειμένου να θέσω το θέμα, να της ζητήσω όπως επιληφθεί του θέματος και στην περίπτωση που θα μου πρότεινε την υποβολή της μήνυσης να καταθέσω αυτή. Περί την ώρα 10:30 ο δικηγόρος μου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λιμενάρχη Αργοστολίου ο οποίος του είπε ότι ο Δήμος θέλει κάποια συμπληρωματικά έγγραφα με την προσκόμιση των οποίων θα έπαιρνα την εξέδρα μου. Αμέσως επικοινώνησα με την νομική σύμβουλο του Δήμου και μου είπε κι αυτή το ίδιο και κατευθύνθηκα στο Δημαρχείο προκειμένου να μου παραδώσουν το απαντητικό έγγραφο στο εξώδικό μου, κάτι που έγινε μετά από πρωτοφανή καθυστέρηση με αποτέλεσμα λόγω της ώρας να μην μπορώ πλέον να επισκεφθώ την κα Εισαγγελέα. Με το απαντητικό έγγραφο ο Δήμος, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα και προσπαθούσε να δικαιολογήσει την μεταφορά της εξέδρας μου ζητούσε την προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών ακόμη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα. Όπως είναι λογικό με την κίνηση αυτή του Δήμου Κεφαλληνίας και του Λιμενάρχη δεν προσέφυγα στον Εισαγγελέα και αμέσως άρχισα να φροντίζω για την προσκόμιση των εγγράφων προκειμένου να μεταφέρω την εξέδρα μου. Η κίνηση αυτή του Δημάρχου σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη είχε ως σκοπό την χρονοτριβή και να δοθεί χρόνος στον Δήμαρχο ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και στον κ. Λυκούδη, μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου να προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα και να πετύχουν προσωρινή διαταγή, εξαπατώντας την Ειρηνοδίκη αφού με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, όπως έμαθα, ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκαν άνθρωποι της οφειλέτριας εταιρίας, αποκρύπτοντας από την Ειρηνοδίκη ότι εμφανίστηκε ο αγοραστής της εξέδρας και νέος ιδιοκτήτης της. Έτσι η Ειρηνοδίκης εξαπατήθηκε αφού δεν κάλεσε τον καθού η αίτηση να εκφέρει τις απόψεις του.
Την Δευτέρα 3-9-2012 και περί την ώρα 8:30 κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο του Δήμου τα πρόσθετα δικαιολογητικά που ζητούσε με το έγγραφό του ο Δήμος και σε επικοινωνία με την νομική σύμβουλο του Δήμου αυτή ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα επί της εξέδρας και ως εκ τούτου μπορώ να την αναλάβω.
Αμέσως επικοινώνησα με τον Λιμενάρχη ο οποίος μου γνώρισε ότι το Λιμενικό Ταμείο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ότι υπάρχει προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την μεταφορά της εξέδρας μου και ότι η προσωρινή διαταγή έχει κοινοποιηθεί και στο Λιμεναρχείο.
Κύριοι
Κατά το διάστημα λίγων μόλις ωρών που για την διευθέτηση των ανωτέρω παρέμεινα στο Αργοστόλι συζητώντας για το θέμα αυτό με ντόπιους κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα: Ο Δήμαρχος θέλοντας να βοηθήσει τον Αντιδήμαρχο της Αγίας Ευφημίας για κομματικούς λόγους και λόγους ψηφοθηρικούς σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη και Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου, μετέφεραν την εξέδρα μου και την τοποθέτησαν στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, χωρίς να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και από το Λιμεναρχείο. Θεμελιώδες ερώτημα: αν ο αρχικός ισχυρισμός του Λιμενάρχη και Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου ότι η εξέδρα αυτή ρύπαινε το λιμάνι του Αργοστολίου και ήταν επικίνδυνη για την δημόσια Υγεία ήταν αληθής, το ίδιο δεν ίσχυε και για το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας; Ρύπαινε δηλαδή η εξέδρα το Αργοστόλι ενώ την Αγία Ευφημία όχι; Την παράνομη αυτή πράξη στην οποία προέβη ο Δήμαρχος και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την γνώριζε από την πρώτη στιγμή και ο Λιμενάρχης και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Άφησε όμως να τοποθετηθεί παράνομη εξέδρα και μετά την παράνομη τοποθέτησή της δεν έκανε καμία ενέργεια για να την απομακρύνει όπως ο Νόμος άλλωστε ορίζει. Τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την απομάκρυνση της εξέδρας προβλέπονται από το Νόμο ενέργειες και προϋποθέσεις που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη του Λιμενάρχη. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσω ότι υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων της Αγίας Ευφημίας για την τοποθέτηση της εξέδρας αυτής στον Λιμενικό Σταθμό Σάμης αλλά ουδεμία ενέργεια έγινε εξαιτίας των καταγγελιών αυτών από τον Λιμενάρχη και Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Μόλις παρουσιάστηκα εγώ ως ιδιοκτήτης της εξέδρας «μαζεύτηκαν» όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο «πολιτικό» θέμα και πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Πώς θα μπορούσαν να αποτρέψουν δηλαδή την απομάκρυνση της εξέδρας μέρες μόλις μετά την τοποθέτησή της και τι θα έλεγαν στους ψηφοφόρους της Αγίας Ευφημίας; Ότι δηλαδή παρανόμησαν και για το λόγο αυτό άφησαν να απομακρυνθεί; Άλλωστε το ύφος και η αντίδραση του αντιδημάρχου της Αγίας Ευφημίας ήταν χαρακτηριστική. Με έβρισε χυδαία και με απείλησε προκειμένου να με αποτρέψει να πάρω την εξέδρα μου. Πιστεύω λοιπόν ότι το «πολιτικό» δηλαδή κόστος του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου της Αγίας Ευφημίας ήταν ο λόγος της άρνησης για την απομάκρυνση και μεταφορά της εξέδρας. Σε τούτο δε συνέδραμε και ο Λιμενάρχης αφού μετά από μόλις ένα τέταρτο της ώρας από όταν δύο σκάφη μου έδεσαν νόμιμα και αφού είχα καταβάλει στο Δήμο τα χρήματα που μου ζήτησαν πάνω στην δική μου εξέδρα, με εντολή του (Λιμενάρχη) ήλθε αμέσως δύναμη από Λιμενικούς και αφού μου έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο μου επέστησαν την προσοχή να μην μεταφέρω την εξέδρα διότι αμέσως «θα με συλλάβουν». Μέχρις δηλαδή που έμαθα για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και την απαγόρευση της μεταφοράς της εξέδρας ο Δήμαρχος υπό την ιδιότητά του αυτή και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Λιμενάρχης και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο κ.Λυκούδης μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου και ο Αντιδήμαρχος της Αγίας Ευφημίας συνεργάστηκαν και συνέστησαν ομάδα και χρησιμοποιώντας τις ιδιότητές τους ο καθένας, μου στέρησαν το περιουσιακό μου στοιχείο (πλωτή εξέδρα) και την χρήση αυτού, μου απαγόρευσαν να μεταφέρω αυτή στον τόπο της επιθυμίας μου, ο Δήμος χρησιμοποιούσε παράνομα την εξέδρα και χωρίς την συναίνεσή μου, εκμεταλλευόμενος μάλιστα αυτό εισπράττοντας χρήματα, μέρος των οποίων χρημάτων πήγαινε στο ταμείο του Δήμου, μέρος δε χρημάτων προς άγνωστη κατεύθυνση αφού ο Ιταλοί ιδιοκτήτες σκαφών, γιατροί από την Νάπολη της Ιταλίας μου δήλωσαν ότι πλήρωσαν στην εξέδρα για 1 μήνα αλλά απόδειξη ο Δήμος δεν του έδωσαν μέχρι που έφυγαν για Ιταλία. Ταυτόχρονα δε με την συμπεριφορά τους αυτή η οποία είναι αυθαίρετη και παράνομη που αποστερούν την δυνατότητα της έναρξης της δικής μου επιχειρηματικής δραστηριότητας (ενοικίασης λεμβών), προκαλώντας μου σημαντικότατη οικονομική ζημία λαμβανομένου υπόψη ότι έχω δαπανήσει αξιόλογα ποσά τόσο για την αγορά των πλωτών εξεδρών όσο και των σκαφών τα οποία παραμένουν στην στεριά. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αγία Ευφημία και το λιμάνι της δεν ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο αλλά στον Δήμο, καθόσον κατά την σύσταση προ πολλών ετών του λιμενικού ταμείου η Αγία Ευφημία δεν εντάχθηκε σ’ αυτό.
Όλα τα παραπάνω ενεργούσαν παραβαίνοντας σαφέστατα τα καθήκοντα που από το Νόμο έχουν, συστήνοντας μάλιστα ομάδα διαπράττοντας ποινικά αδικήματα, προκειμένου να αποφευχθεί το «πολιτικό κόστος» από την απομάκρυνση του περιουσιακού μου στοιχείου, ήτοι της εξέδρας, το οποίο πολιτικό κόστος θα είχε ως αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές να μην βρίσκονται στην εξουσία και να πάψουν να εισπράττουν τους μη ευκαταφρόνητους μισθούς που η Ελληνική Νομοθεσία προβλέπει για τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους.
Ειδικότερα δε ο Λιμενάρχης δεν εκτέλεσε το καθήκον του απαγορεύοντας κατ’ αρχήν την τοποθέτηση της εξέδρας μου στην Αγία Ευφημία χωρίς να τηρηθούν οι από το Νόμο προϋποθέσεις, στη συνέχεια με το να μην κάνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή της λόγω της παράνομης και χωρίς άδεια τοποθέτησή της, και τέλος εμποδίζοντάς με να μεταφέρω το περιουσιακό μου στοιχείο όπου εγώ επιθυμώ. Επιπροσθέτως συνεργαζόμενος άριστα με τον Δήμαρχο κατάφερε να με αποτρέψει να επισκεφθώ την κα Εισαγγελέα την Παρασκευή 31-8-2012 με το πρόσχημα ότι δήθεν αν προσκομίσω την μετάφραση του τιμολογίου μου, θα πάρω την εξέδρα μου.
Πραγματικά θα περίμενα πιο έντιμη και ειλικρινή συμπεριφορά από ανθρώπους της τοπικής εξουσίας και του Λιμενάρχου. Θα μπορούσαν από την πρώτη στιγμή να μου ζητήσουν μία πίστωση χρόνου προκειμένου να τελειώσει η τουριστική περίοδος και μετά να πάρω την εξέδρα μου, για να μην γίνει θέμα σε βάρος της πολιτικής τους καριέρας. Αντ’ αυτού όπως παρουσιάστηκε απέναντί μου μία ομάδα, με μέλη της ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και τον ίδιο τον Λιμενάρχη, που προκειμένου να μην έχουν πολιτικό κόστος από προηγούμενες άστοχες ενέργειές τους δεν έχουν καμία μα καμία αναστολή και κανέναν ενδοιασμό να εγκληματήσουν παραβαίνοντας το καθήκον τους και στερώντας μου περιουσιακό στοιχείο, χρησιμοποιώντας αυτό παράνομα και χωρίς την θέλησή μου.
Απέναντί μου κύριοι είχα έναν Λιμενάρχη ο οποίος αντί να είναι αυτός που εξασφαλίζει την ασφάλεια, εξυπηρετεί την ανάγκη του πολίτη ο οποίος καταφεύγει σ’ αυτόν για να βρει το δίκιο του, σε μένα απέναντί μου ήταν ένας άνθρωπος που έμοιαζε με υπάλληλο του δημαρχείου και πειθήνιο όργανο του Δημάρχου και των συν αυτώ.
Λυπάμαι πολύ για το γεγονός που ο άνθρωπος που επιλέξατε για Λιμενάρχη της Κεφαλονιάς, για να διευθύνει δηλαδή μια ολόκληρη υπηρεσία και να έχει υπό την επίβλεψή του ένα νησί, το οποίο κατά την θερινή περίοδο αποτελεί τουριστικό προορισμό ανταγωνιζόμενο αυτό της Μυκόνου με παγκόσμια μάλιστα εμβέλεια. Εμένα πραγματικά με «δούλεψε» κύριοι, με κορόιδεψε προκειμένου να ικανοποιήσει τον Δήμαρχο της Κεφαλονιάς. Είμαι ένας απόδημος Έλληνας που θέλησα να αρχίσω να επενδύω στον τόπο μου, στην πατρίδα μου. Όμως αντιμετωπίζω μία εχθρότητα από τον Λιμενάρχη της Κεφαλονιάς. Αυτός είναι ο ρόλος του όμως; Αυτόν τον όρκο έδωσε ; Γι’ αυτό πληρώνεται από τους Έλληνες;;; Στα μάτια τα δικά μου είναι ο Λιμενάρχης του Δημάρχου και όχι του Έλληνα Πολίτη. Εδώ ταιριάζει το Ελληνικό γνωμικό «ΛΥΚΟΙ ΝΑ ΦΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ»
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Λευκάδα 10-9-2012

Ο αναφέρων

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger