Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ερώτηση του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τελικό του Final Four.

Ερώτηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στoν τελικό του Final Four του μπάσκετ γυναικών στη Λευκάδα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββάδας.
Ο βουλευτής ζητά να μάθει από τους αρμόδιους υπουργούς τα μέτρα που ελήφθησαν από τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου  να «αποτραπεί η πιθανότητα τέτοιου
είδους και έκτασης επεισοδίων», τη στιγμή που όπως υπογραμμίζει «υπήρξαν προμηνύματα» για τις προθέσεις μεμονωμένων ομάδων.  Το αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, ήταν να εκδηλωθούν εκτεταμένα φαινόμενα βίας που  εκτός των υλικών ζημιών έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Μάλιστα στην ερώτησή του  ο κ. Καββαδάς παραθέτει πρωτόγνωρα για νησί γεγονότα εκφοβισμού, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  σύμφωνα με τα οποία «οπαδοί ανάγκασαν με απειλές τον χειριστή της κινητής γέφυρας του διαύλου Λευκάδας να κρατήσει ανοιχτή τη γέφυρα, ώστε να εισέλθουν αμέσως στο νησί και να κατευθυνθούν στο χώρο όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια».
Ο βουλευτής ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν» ενώ ζητά να μάθει από τους υπουργούς εάν αληθεύει ότι αποχώρησαν από το νησί δύο ημέρες πριν τη λήξη της διοργάνωσης, διμοιρίες των ΜΑΤ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για «προγραμματισμένα» επεισόδια. Μεταξύ άλλων ερωτά εάν είναι στις προθέσεις της Πολιτείας να αποζημιώσεις όσους υπέστησαν ζημιές, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.
Ο κ. Καββαδάς σημειώνει  την έξαρση των φαινομένων βίας στο χώρο του Αθλητισμού σε όλη τη χώρα και τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει , ακόμα και σε αθλήματα που μέχρι πρότινος, «παραδοσιακά δεν σημειώνουν  κανένα τέτοιο φαινόμενο, όπως το γυναικείο μπάσκετ». Ζητά τέλος πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει  η πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα της βίας εντός και εκτός γηπέδων.
Για να δείτε ολόκληρη την ερώτηση πατήστε εδώ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger