Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, η ομιλία των τριών υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ στη Λευκάδα Λευκάδος Αθανασίου Καββαδά, Βασίλη Μελά και Γεωργίας Αυγερινού στους ετεροδημότες της Αθήνας.


Το παρόν έδωσαν πολλοί ετεροδημότες του Νησιού μας ενώ την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, οι πρώην βουλευτές του Νησιού Ξενοφών Βεργίνης και Θεόδωρος Σολδάτος, ενώ αναγνώστηκε επιστολή χαιρετισμού από τον Παναγιώτη Καββαδά.
Σημεία από την ομιλία του Θανάση Καββαδά.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Είμαι περήφανος που είμαι Λευκαδίτης. Είναι χαρά και τιμή για εμένα και τους συνυποψηφίους μου, να μας υποδέχεστε, τόσο ζεστά και θερμά. Μας δίνεται τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλουμε για να διεκδικήσουμε μαζί όσα περισσότερα μπορούμε για τη Λευκάδα, που όλοι μας αγαπάμε και αυτές τις δύσκολες στιγμές, έχει ανάγκη από ουσιαστική στήριξη».
«Έως τον περασμένο Γενάρη η Νέα Δημοκρατία έδωσε μια μεγάλη μάχη. Το 2012 είχε παραλάβει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Δεν έγιναν όλα αλλά πετύχαμε πολλά, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε. Το πιο καθοριστικό: Η Ελλάδα στάθηκε όρθια. Παραμείναμε στο ευρώ και αποτράπηκε η προοπτική μιας χρεοκοπίας. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, που μας επέτρεπε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις χωρίς να αδειάζουμε τα ταμεία των Δήμων και των Περιφερειών, των Ασφαλιστικών Ταμείων και όλων των Οργανισμών, και χωρίς να υπονομεύουμε το αύριο των γερόντων και το μέλλον των επόμενων γενεών.
Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει να παίζει πάνω στον πόνο των ελλήνων για να μπορέσει να κατακτήσει την εξουσία. Και εκεί προκηρύσσει τρεις άστοχες εκλογές. Δύο φορές βουλευτικές, τον Ιανουάριο και τώρα και ένα άστοχο δημοψήφισμα, όπου κληθήκαμε να αποφασίσουμε για μια πρόταση που δεν υπήρχε ούτε καν στο τραπέζι».
«Όλη αυτή η εκλογική διαδικασία στοίχησε άμεσα για το κράτος πάνω από 400 εκατ.ευρώ , την ώρα που το ετήσιο κόστος των αγροτικών συντάξεων δεν ξεπερνά τα 450 εκατ. Ευρώ. Και καλούνται τώρα όλοι οι συνταξιούχοι να υποστούν μειώσεις 3 με 6% στις συντάξεις».
« Αυτή η δήθεν διαπραγμάτευση των 5-6 μηνών που οδήγησε; Οδήγησε ουσιαστικά σε μια αριστερή ακυβερνησία. Με έναν διπρόσωπο ηγέτη. Και λέω διπρόσωπο γιατί ένα λαό που σε πιστεύει και καλλιεργείς επάνω σου την ελπίδα, δεν τον οδηγείς από τη Θεσσαλονίκη και τις υποσχέσεις του προγράμματος Τσίπρα, στα capitals control και στο μνημόνιο τριπλασιάζοντας το κόστος των βαρών που του φορτώνεις. Δεν οδηγείς στον εξευτελισμό μισθωτούς και συνταξιούχους στήνοντας τους στην ουρά έξω από τις τράπεζες. Δεν εξοντώνεις τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, μικρούς, μεγάλους, οδηγώντας στην απόγνωση και στα λουκέτα».
«Αντί να χτυπήσει το κεφάλαιο όπως υπόσχονταν τα έβαλε με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες. Εθνική πολιτική φίλες και φίλοι είναι να στέκεσαι δίπλα στη μεσαία τάξη των ελλήνων δημιουργών. Δίπλα στον έλληνα επιχειρηματία, τον Έλληνα αγρότη, τον έλληνα επιστήμονα που θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα, στην πατρίδα του, στην οικονομία του και μέσα από τον δικό του όραμα, τη δική του δημιουργία, τη δική του φιλοδοξία, απ’ το δικό του κέρδος να κερδίσει το κράτος, ο εργαζόμενος, το δημόσιο συμφέρον. Να κερδίσουν όλοι ,μέσα από μια δίκαιη κατανομή».
«Την πολιτική των Τσίπρα - Βαρουφάκη θα την πληρώσουμε ακριβά. Γιατί, τελικώς υπογράφθηκε το νέο μνημόνιο. Και ο κ. Τσίπρας και όλοι τους ήταν εκεί. Και η ΝΔ έβαλε πλάτη, όπως πάντα στα δύσκολα. Στην εφαρμογή του όμως, πόσοι από αυτούς θα είναι παρόντες; Πόσοι από αυτούς μπορούν να καταλάβουν την ευθύνη των ιστορικών στιγμών για τη χώρα; Κανείς! Δεν το λέω εγώ αλλά αυτοί, που δεν επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ».
«Και αυτός που δεν δίνει το χέρι, όπως ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που την επιβουλεύεται. Όποιος δεν δίνει το χέρι είναι αυτός που δεν μπορεί να μοιραστεί. Είναι αυτός που δεν έχει όραμα. Το όραμα μιας Ελλάδας που εργάζεται, παράγει και δημιουργεί. Το όραμα μιας χώρας που ανατάσσεται και δίνει τη μάχη της».
«Ο κ. Τσίπρας και ο συνοδοιπόρος του Πάνος Καμμένος κυρίες και κύριοι δεν δραπετεύουν. ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ. Λιποτακτούν από τις ευθύνες που δημιούργησαν. Λιποτακτούν, από τον πόλεμο που έχουμε μπροστά μας. Γιατί η επόμενη ημέρα των εκλογών δεν είναι εύκολη».
«Ξέρω ότι ζείτε μακριά από τη Λευκάδα ξέρω όμως ότι η καρδιά σας χτυπά στο Νησί μας. Έχετε όλοι στραμμένο το βλέμμα εκεί, και σας ενδιαφέρει τι καλό γίνεται ή δεν γίνετε. Έχοντας μια μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση Ξέρετε ότι γνωρίζω καλά τις ανάγκες του τόπου. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Λευκαδιτών».
«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί το Νομό μας είναι το Νοσοκομείο Λευκάδας. Δεν έχουμε Παθολογική και Καρδιολογική κλινική! Ουσιαστικά από το Μάρτιο και μετά δεν υπάρχουν καρδιολόγοι και παθολόγοι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Νησιού μας και οι επισκέπτες μας».
«Υπήρξε μια σημαντική ανάπτυξη την τελευταία διετία, στο τομέα του τουρισμού. Στον τομέα που αποτελεί τον βασικό οικονομικό πνεύμονα για το Νησί. Δυστυχώς με το κλείσιμο των τραπεζών στη καρδιά της τουριστικής περιόδου, ξεκίνησαν τα προβλήματα, σε καταλύματα, σε ξενοδοχεία, σε επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες , που είχαν ως αποτέλεσμα να ανακόψουν τα θετικά αποτελέσματα που περιμέναμε όλοι από αυτή τη σεζόν. Όλη αυτή η κατάσταση όχι μόνο, ανέκοψε τη καλή πορεία του τουρισμού αλλά σταμάτησε και την έναρξη νέων επιχειρηματικών κινήσεων που θα έδιναν και νέες θέσεις εργασίας αλλά και έσοδα στο κράτος».
«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Και πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με το Δήμο και την Περιφέρεια αλλά και με όλους τους φορείς για την υλοποίηση των μεγάλων έργων αλλά και για άλλα μικρότερα που υπάρχουν ήδη μελέτες. Πρέπει όμως να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση που να εγγυάται τη συνέχιση, της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, εντός του χρονοδιαγράμματος. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Υπάρχει περιθώριο έως το τέλος του χρόνου. Διαφορετικά έχουμε χάσει το τρένο.
«Η ψήφος στο συνδυασμό της ΝΔ, δεν είναι πλέον απλά μια ψήφος επιλογής στο πρόσωπό μου ή στο πρόσωπο του Βασίλη Μελά και της νέας συνυποψήφιά μας της Γεωργίας Αυγερινού. Είναι μια ψήφος που πρέπει να ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ τους αγώνες και τις θυσίες όλων μας. Είναι μια ψήφος που πρέπει να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ τη συνέχεια της προσπάθειας των ελλήνων. Είναι μια ψήφος που πρέπει να ΕΓΓΥΗΘΕΙ ότι η Ελλάδα και η Λευκάδα πρέπει και θα πάνε μπροστά. Από αυτό εδώ το βήμα, ζητάμε τη στήριξή σας, τη στήριξη όλων των δυνάμεων της Ν.Δ Ζητάμε την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων για μια ισχυρή εκπροσώπηση του Νησιού μας».

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger