Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Διαψεύδεται ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ σχετικά με τις δηλώσεις του για την μη αύξηση των τιμών εισιτηρίων

Αναγκαζόμαστε τον τελευταίο καιρό να κινούμαστε με τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ.
Αυτό συνέβη και χθες το μεσημέρι. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο στη Νικιάνα γύρω στις 14:00, που είχε ξεκινήσει στις 13:30 από το Νυδρί, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μισή ώρα για 6-7 χιλιόμετρα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Καθίσαμε, ετοιμάσαμε τα ψιλά, το 1.60 ευρώ, που ξέραμε ότι κοστίζει η διαδρομή (Η τιμολογιακή πολιτική τώρα του ΚΤΕΛ έχει κι αυτή τη δική της ιστορία, τι από το Νυδρί πάρει κανείς το λεωφορείο, τι από τους Καρυώτες το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι το ίδιο).
Ήρθε ο εισπράκτορας, έκοψε το εισιτήριο, του δώσαμε τα λεφτά.
-Ακρίβυνε μας λέει, 1.80 κάνει…
-Γιατί; 20 λεπτά;
-Δεν τις βάλαμε εμείς τις τιμές, το υπουργείο…
Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από αρκετούς άλλους επιβάτες, τόσο στον πηγαιμό όσο και στην επιστροφή.
Μπράβο λοιπόν στο «υπουργείο», μπράβο στην συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που έβαλε μπροστά το τρίτο, «αριστερό» αυτή τη φορά, μνημόνιο … και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο ΚΤΕΛ που την αύξηση της τάξης του 10% στον ΦΠΑ (από 13% στο 23%) την έκανε 12.5%. Τώρα βέβαια θα μας πει κάποιος ηέρμη η στρογγυλοποίηση! Δεν μπορέσαμε όμως ποτέ να καταλάβουμε γιατί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως π.χ. στη Γερμανία, κυκλοφορούν -και θα κυκλοφορούν εσαεί- τα κέρματα του 1, 2 και 5 λεπτών, κάνει δηλαδή ένα προϊόν 1.99 € ο πελάτης αναμένει στο ταμείο το 1 λεπτό επιστροφή από το δίευρω, και εδώ τα έχουμε καταργήσει. Πλουσιότεροι θα είμαστε μάλλον.
Στο μπακάλικο δεν πήγαμε ακόμη! Εκεί δεν θέλουμε να φανταζόμαστε τι θα συμβεί με τις ανατιμήσεις.
Και με όλα αυτά θέλουμε να πούμε ότι αυτό είναι μια μικρή πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν, με την εφαρμογή ήδη από την Δευτέρα 20 Ιούλη του πρώτου πακέτου των αντιλαϊκών μέτρων (που ανεβάζει τον ΦΠΑ σε 23% σε δεκάδες είδη διατροφής και υπηρεσίες: όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, ταξί, εισιτήρια λεωφορείων, πλοίων, εστίαση, επισκευαστικές υπηρεσίες, ιατρικές υπηρεσίες, εισιτήρια θεαμάτων), τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο), αλλά και με τη δεύτερη δόση των μέτρων για το Ασφαλιστικό που θα ακολουθήσει αύριο Τετάρτη 22 Ιούλη.

σύμφωνα  με το ρεπορτάζ του http://www.kolivas.de/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger