Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Άρθρο - παρέμβαση του Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη Ελλάδα ώρα μηδέν      Σε προηγούμενα άρθρα μου έγραφα ότι όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να ανατροφοδοτούμε τον εαυτό μας με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και βασικές αρχές αυτοσεβασμού και ορθής συμπεριφοράς, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ανταποκρινόμαστε σε θέσεις ευθύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο.

      Λυπάμαι, που σήμερα βρίσκομαι στην όχι ευχάριστη θέση να υπογραμμίσω την εφηβική ανευθυνότητα και την παιδαριώδη πολιτική  που ακολουθήθηκε από τους αρμόδιους, που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές  επίπεδο! Είναι εκείνοι που ανέλαβαν, με την ψήφο του ελληνικού λαού, να εκπροσωπούν τον ίδιο το λαό, τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια και την μακρά ιστορία της χώρας μας!
      Λυπάμαι, γιατί λαϊκίστικα κόμματα και ανεύθυνοι πολιτικοί εξαπάτησαν, για μία ακόμη φορά, το λαό με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και με πρακτικές και μεθοδεύσεις που διακρίνονται από έλλειψη   δημοκρατικότητας και νομιμότητας!
      Μεθοδεύσεις και πρακτικές, που η εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας και ετοιμότητας οδήγησαν στις σημερινές θλιβερές εικόνες ντροπής και διασυρμού της χώρας και των πολιτών κάθε ηλικίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
      Είναι θλιβερό ο λαός να μην ξέρει την αλήθεια της πορείας των διαπραγματεύσεων της χώρας με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Διεθνών Οργανισμών. Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό ο λαός να παραπληροφορείται, κάθε πέντε μέρες, ότι η συμφωνία θα υπογραφεί και να έχουν περάσει έξι (6) μήνες για να φέρουν τη χώρα όχι πλέον στην υπογραφή της συμφωνίας  αλλά στη χρεοκοπία και τις οικονομίες των πολιτών και νοικοκυριών σε απαξίωση και κίνδυνο απώλειας! Και είναι απαράδεκτο, ενώ ο λαός υποφέρει (απροειδοποίητος) σε ατέλειωτες ουρές ντροπής των 60 €, ο Πρωθυπουργός της χώρας να συνεχίζει να παραπληροφορεί και με δηλώσεις και συνεχή   διαγγέλματα να αναλαμβάνει προσωπικά (!) την ευθύνη της άμεσης λύσης (ως δια μαγείας) την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος (!), Δεν του έφτασαν έξι (6) μήνες και του αρκούν 24 ώρες ! Συνεχίζει να αγνοεί  τις συνεχείς   προειδοποιήσεις όχι μόνο των «θεσμών» που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, αλλά και άλλων Διεθνών Οργανισμών, Κρατών και Προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος.
      Ο Πρωθυπουργός αξιώνει να τον πιστεύουμε! Γιατί να τον πιστέψουμε, όταν όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα των πράξεων του ίδιου, της Κυβέρνησης και του κόμματος «Σύριζα» πείθουν απολύτως για το αντίθετο! Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα! Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ανεδαφικό και ανεφάρμοστο! Υποσχέσεις που συνεχώς επαναλαμβάνονται, αποδεικνύονται ψεύτικες και παραπλανητικές ! Μας λένε καμία μείωση μισθών και συντάξεων όταν αυξάνονται οι φόροι άμεσοι και έμμεσοι και παράλληλα αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές!
Αγωνίζονται να μας πείσουν ότι οι συντάξεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες, το ίδιο και τα επιδόματα, όταν έχουν ήδη στραγγίξει όλα τα αποθεματικά των Ταμείων, όταν έχουν περιορίσει δραματικά τα αποθεματικά ασφαλείας των Τραπεζών, όταν δεν έχουν πληρωθεί συσσωρευμένες πληρωμές (και συνεχώς αυξάνονται) του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις υγιείς συνεχώς κλείνουν), όταν κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις, όταν δεν πληρώνονται υποχρεώσεις του κράτους σε διεθνείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα η χώρα, σήμερα να φιγουράρει παρέα με το Σουδάν, τη Ζιμπάμπουε, τη Νικαράγουα και όταν ο δανεισμός της χώρας έχει ξεπεράσει στο διπλάσιο την αξία του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος!
 Επί τέλους, δεν υπάρχει «τσίπα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας;
Είναι προτιμότερο να μας πουν ευθέως ότι θέλουν να μας οδηγήσουν στην δραχμή και εκτός Ευρώπης.
      Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του, αφού απέτυχαν στις διαπραγματεύσεις και στη δουλειά τους για την οποία εκλέχτηκαν, μας καλούν την Κυριακή σ’ ένα παραπλανητικό, διχαστικό, και αμφισβητούμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο Δημοψήφισμα να πούμε ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ σ’ ένα «χαρτί» χωρίς υπογραφή! Δηλαδή, καλούν το λαό, που τους έδωσε εντολή καθαρή με τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου του 2015, να αναλάβει την ευθύνη των δικών τους παραλείψεων και λαθών. Δηλαδή, να καλύψουν τις δικές τους ανικανότητες και αδυναμίες να βρουν λύσεις αποδεκτές. Κι όλα αυτά γιατί «φαγώθηκαν» να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς καμία προετοιμασία και συναίσθηση ευθύνης!
      Είναι φαινόμενο παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Κάποτε η ανάληψη ευθύνης των πράξεων μας ενισχύει και δεν μειώνει το κύρος και την προσωπικότητά μας. Αντίθετο αποτέλεσμα προκύπτει όταν λάθη και αδυναμίες μας, χωρίς να το παραδεχθούμε, τα φορτώνουμε σε άλλους.
      Ο Πρωθυπουργός κατηγορεί τους αρχηγούς των άλλων κρατών ! Τι περίμενε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, να τους στρώσουν ροδοπέταλα ; Όταν επί εποχής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή κάναμε τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΟΚ, (όπου και εγώ συμμετείχα) δουλεύαμε σοβαρά και μεθοδευμένα και όχι με κραυγές και εγωισμούς  χωρίς αντίκρισμα .
      Τέλος, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του μας θεωρούν αφελείς όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ τους δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη να διαπραγματευθούν την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ! Αντίθετα αν ψηφήσουμε ΝΑΙ τότε ψηφίζουμε «λιτότητα» !!
      Έλεος !! Ούτε κουφοί, ούτε κουτοί, ούτε τυφλοί είμαστε όπως απάντησε η Αντιγόνη στον Κρέοντα, όταν αυτός (ο θείος της) της απαγόρευσε να θάψει τον νεκρό αδελφό της ! Του είπε «είσαι τυφλός τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματί» !!
      Για μυαλά που δεν είναι θολωμένα και φανατισμένα:
α) το «ΟΧΙ»  σημαίνει έξω από την Ευρώπη και το Ευρώ, έξω από την ασφάλεια και βεβαιότητα με μεγαλύτερη λιτότητα και φτώχεια.
β) το «ΝΑΙ» σημαίνει μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ, με ασφάλεια και βεβαιότητα, σημαίνει δημιουργικό και διαρκή αγώνα για διεκδικήσεις και πρόοδο ανάμεσα στα προηγμένα κράτη  για το έθνος και τη νεολαία μας. Σημαίνει ασφάλεια του Έθνους.
      Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, μακριά από διχαστικές αντιλήψεις και πρακτικές, να πούμε ένα  εθνικό «ΝΑΙ» η ένα «ΟΧΙ» στο μέλλον αυτού του τόπου! Αρκετά λάθη έγιναν ως τώρα.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger