Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

‘Ακτιο: άλλοι “χορεύουν” και άλλοι απέχουν…Δεν είναι καινούργια διαπίστωση ωστόσο επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με αφορμή την υποδοχή στο αεροδρόμιο του Ακτίου γνωστής αεροπορικής εταιρείας που ξεκίνησε πτήσεις: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απουσιάζει (ή έστω αυτή την εντύπωση δίνει) από τις διεργασίες που αφορούν το αεροδρόμιο του Ακτίου. Ένα αεροδρόμιο που εδρεύει στην Αιτωλοακαρνανία αλλά έχει παγιωθεί η εντύπωση πως πρόκειται για αεροδρόμιο της Ηπείρου.

Για το θέμα αιχμηρή είναι η κριτική του περιφερειακού συμβούλου Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη και εκφράζεται με ανοιχτή επιστολή η οποία έχει ως εξής


                     ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη,
Προς
Τον κ.Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Π.Δ.Ε
ΘΕΜΑ : Από πότε άλλαξαν τα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 έφτασε στο αεροδρόμιο του Ακτίου η πρώτη πτήση της γνωστής αεροπορικής εταιρείας με επιβάτες αλλοδαπούς τουρίστες. Παρόντες στην υποδοχή, με χορευτικά, διανομή αναμνηστικών και προβολή τοπικών προϊόντων : Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ.Ιωάννου και κ.Βασιλάκης, καθώς ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαΐλης. Λείπει μήπως κάποιος από το «κάδρο» ; Μα φυσικά ο μονίμως απών από την Αιτωλοακαρνανία κ. Κατσιφάρας.
Δυστυχώς! Την στιγμή που ζητάμε σαν Αιτωλοακαρνανία αλλά και σαν ΠΔΕ την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, την στιγμή που όλη η χώρα «χορεύει» στους ρυθμούς του τουρισμού σαν τελευταία ελπίδα για εισροή κεφαλαίων, την στιγμή που όμοροι Δήμοι και Περιφέρειες εκμεταλλεύονται (και καλά κάνουν) τη λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου, την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σφυρίζει αδιάφορα.
Και όχι μόνο αυτό: Δείχνει για ακόμη μία φορά με τον πιο προκλητικό τρόπο πόσο ψηλά (;) στην ατζέντα της είναι η Αιτωλοακαρνανία. Και το δείχνει με την απουσία της. Το δείχνει ξεκάθαρα με την «συμβολική εκχώρηση» του Ακτίου στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μήπως δεν γνωρίζει ο κ.Περιφερειάρχης ότι το Άκτιο ανήκει γεωγραφικά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και Διοικητικά στην Περιφέρειά του; Μήπως θεωρεί ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει περιθώρια ή δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης; Ή μήπως περνάει απλά μια φάση ειλικρίνειας και μας δηλώνει ότι τα σύνορα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αρχίζουν από το Γιαννιτσοχώρι στην Ηλεία τελειώνουν στο Ρίο στην Αχαΐα ; Αν είναι έτσι , θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό ΔΕΝ θα γίνει δεκτό από τους Αιτωλοακαρνάνες. Και μην προτρέξει κάποιος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αρχής να μιλήσει για επουσιώδη παράλειψη, γιατί από αυτά τα επουσιώδη φαίνονται προθέσεις και νοοτροπίες. Με άλλα λόγια κύριοι και κυρίες της Περιφερειακής Αρχής με κάτι τέτοια «καρφώνεστε».
Τόσα χρόνια, βιώνουμε την εγκατάλειψη και την κοροϊδία. Εδώ και δεκαετίες έχουμε χορτάσει μεγάλα λόγια και μηδέν έργα. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε πάντα ουραγοί σε όλα. Τελευταία προτεραιότητα για όλους. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα συνεχιστεί. Περιφερειακή συνείδηση δεν χτίζεται με λόγια, αφού η αίσθηση των Αιτωλοακαρνάνων είναι ότι «όλο λάδι λάδι και από τηγανίτα τίποτα». Χρειάζεται πρώτα από όλα ειλικρινής διάθεση και πράξεις. Τίποτα από αυτά όμως δεν φαίνεται να υπάρχει.
Παρότι στις περυσινές εκλογές η Αιτωλοακαρνανία έστειλε μήνυμα σε όλες αυτές τις νοοτροπίες και τις πρακτικές, παρά το γεγονός ότι η πολιτική της περιόδου 2010-2014 καταδικάσθηκε από τους Αιτωλοακαρνάνες, εντούτοις η Περιφερειακή Αρχή δεν αλλάζει ρότα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι η υπομονή των Αιτωλοακαρνάνων τελειώνει και μαζί με αυτή τελειώνει και το «παλιό» που ο κ.Κατσιφάρας εκπροσωπεί!!!
Κατόπιν τούτου, καλώ όλα τα μέλη του Π.Σ που έχουν εκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές αλλά και τη συγκεκριμένη παράλειψη της Περιφερειακής Αρχής. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε για λογαριασμό των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας το σεβασμό που αρμόζει, ανεξάρτητα από παραταξιακές τοποθετήσεις και διαφορές. Η Αιτωλοακαρνανία μας ενώνει! Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε μαζί και ανυποχώρητοι.

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης
agrinionews
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger