Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κατέρρευσε το λιμάνι του Καστού. (ΦΩΤΟ)


Σε απόγνωση είναι οι Κάτοικοι του Καστού με την καταστροφή του λιμανιού τους. Τελικά η ρηγμάτωση που υπήρχε τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του λιμανιού. Οι προχειρότητα που αντιμετώπιζαν οι αρμόδιοι το θέμα έχει ως αποτέλεσμα να χαρακηρίζεται παράνομο το λιμάνι του Καστού κα να δυσχεραίνει την επισκευή του.
Με τον σεισμό της Κεφαλονιάς είναι γνωστό σε όλους ότι το λιμάνι του Καστού υπέστη ζημιά η
οποία ήταν εμφανής.

Πριν απο λίγες ημέρες επισκέφτηκε το νησί του Καστού ο λιμενάρχης Λευκάδας ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η προθεσμία για την νομιμοποίηση των λιμανιών έληξε  το  2013 . Οι κάτοικοι απομάκρυναν τα σκάφη τους από το σημείο όπως και οι τουρίστες για να μην μην προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.
 Το θέμα είναι όμως ότι το λιμάνι είναι μικρό και τα σκάφη πλέον είναι όλα στριμωγμένα και με μια φουρτούνα θα σπάσουν  οπότε οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να τα βγάλουν έξω.
Επιπλέον αναγκάστηκαν να καταστρέψουν την πλατεία τους ούτως ώστε να περνούν με τα αυτοκίνητα τους και να αποφεύγουν το κατεστραμμένο τμήμα του λιμανιού.  Είναι όμως τρομοκρατημένοι διότι έρχεται χειμώνας και δεν βλέπουν καμία λύση.
Ο δήμος και  το λιμενικό ταμείο νίπτουν τας χείρας τους διότι το λιμάνι ανήκει στην κτηματική υπηρεσία.  Η κα Τζωρτζοπούλου από την κτηματική υπηρεσία  τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί του πρόβλημα και τους ενημέρωσε ότι από 1 Οκτώβρη ξεκινάει η κτηματογράφηση των λιμανιών σε όλη τη χώρα.
Η επισκευή του λιμανιού του Καστού ουσιαστικά  θα στοιχίσει  κάτω από 50.000 ευρώ. Στα λιμάνι που ανήκουν στην χερσαία ζώνη τα πράγματα είναι διαφορετικά  και μπορούν να γίνουν απευθείας αναθέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Η νομοθεσία ισχύει όταν  δεν αλλάζει γεωμετρικά ο χώρος και δεν δυσχεραίνει την κυκλοφορία είναι κρίμα να εγκαταλείπει η πολιτεία έτσι τους ανθρώπους.






Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger