Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αθώος μετά από πεντέμιση χρόνια από το θάνατό του, ο Γιώργος Γληγόρης


Ενώ η υπόθεση κινδύνευσε να κλειστεί στο αρχείο ο εφέτης Αγρινίου την επανέφερε και καταδίκασε τον Κωνσταντίνο Φλώρο ως οδηγό το βράδυ του ατυχήματος τον Φεβρουάριο του 2009. Η ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό είναι επτά χρόνια και εφέσιμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο. 
Για τον αδικοχαμένο αστυνομικό είναι πάνω από όλα ηθηκή δικαίωση για οτυς οικείους του και για όσους επέμεναν ότι δεν ήταν οδηγός ο ίδιος. Παραθέτουμε απόσπασμα από τον επικήδειο του  Γιώργου Αγγελάκου ο οποίος αποχαιρετώντας το φίλο και συνεργάτη του, μεταξύ άλλων είχε πει τα εξείς:



     «Όπως πάντα γίνεται , κοντά σε αυτούς που ξεχωρίζουν τους πλησιάζουν άτομα που θέλουν να λέγονται φίλοι και γνωστοί τους, να παίρνουν από την αίγλη τους, από το φως τους. Με ένα τέτοιο άνθρωπο δυστυχώς βρέθηκες 15 ήμερες πριν το βράδυ όταν έγινε το φοβερό εκείνο ατύχημα που στοίχησε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, το βαρύ τραυματισμό σου, την μάχη σου με το θάνατο για τόσες ημέρες και τελικά την κατάληξή σου. Δεν ξέρω τι έγινε, Γιώργο, στο συγκεκριμένο ατύχημα. Η πολιτεία και οι λειτουργοί της είναι υποχρεωμένοι να βρουν τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό που ξέρω και πρέπει να το πω σήμερα εδώ είναι ότι δεν οδηγούσες εσύ…»  είπε.

          Ο πρώην αρχηγός έπλεξε το εγκώμιο του εκλιπόντος που, ως προϊστάμενος του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφαλείας Αττικής, είχε επιτυχίες πρωτοφανείς για την ΕΛ.ΑΣ.. Τον χαρακτήρισε «ηγέτη», «έντιμο», «άξιο» και «ριψοκίνδυνο» και μετά άρχισε να αποκαλύπτει το παρασκήνιο της άδικης απομάκρυνσής του από το τμήμα:


          «Και ενώ όλα δούλευαν ρολόι, πέρυσι το καλοκαίρι σαν κεραυνός ήρθε η είδηση της μετάθεσής σου. Δυστυχώς, γύρω από τους φωτισμένους ανθρώπους υπάρχουν πάντα μετριότητες οι οποίες για να αναδειχθούν πρέπει να ψαλιδίσουν αυτούς που αξίζουν. Δια της μεθόδου δήθεν της αναβάθμισης σε πήραν από την δίωξη της Αρχαιοκαπηλίας, την υπηρεσία που έδωσες το αίμα σου δηλαδή. Δεν άντεξες και ήθελες να φύγεις από την Αστυνομία. Και δεν σε άφησα. Μετά από πολλά είπες ότι, αν μείνεις στην Αστυνομία, ήθελες να πας στην Λευκάδα για να είσαι κοντά στο παιδί σου, τον Άγγελο. Το δέχτηκα. Αν ήξερα αυτό  που θα συνέβαινε, δεν θα σε άφηνα…».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger