Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη Δημοτικής Επιχείρησης «Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ». και πρωτίστως την απελθούσα Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο κα Σκιαδά.

44 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ  ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑΕΚΛΕΙΣΑΝ  ΜΕ  ΑΠΟΛΥΣΗ  ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  καταγγέλλει για μια ακόμη φορά σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους Λευκαδίτες την πλειοψηφία του απελθόντος ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης «Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ». και πρωτίστως την απελθούσα Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο κα Σκιαδά.
Την Παρασκευή 29 Αυγούστου ( τελευταία μέρα της θητείας) έβγαλε απόφαση απόλυσης της συναδέλφου που βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια. Η συνάδελφος είχε ενημερώσει τους οικείους συναδέλφους της στους Σφακιώτες και αυτοί την ΔΕΠΟΚΑΛ (όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας για τις αναπτυξιακές των Δήμων).   Η πρόεδρος θεώρησε ότι λείπει αδικαιολόγητα 3 μέρες και αυτοδίκαια λύεται η σύμβαση της εργαζόμενης. Δεν περίμενε ούτε   τα δικαιολογητικά από την αρμόδια επιτροπή στην Άρτα και αποφάσισε σαν άλλος  «Καίσαρας»  να την απολύσει.
Μέσα στον Αύγουστο υλοποίησε επίσης την απόφαση της και περιέκοψε μισό μηνιάτικο του Ιουνίου (μαζί και τα ένσημα !!) από άλλη συνάδελφο, από απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΕΠΟΚΑΛ που ελήφθη στις 14/2/2014 και χωρίς να δώσουν στην εργαζόμενη αντίγραφο της απόφασης μέχρι και σήμερα, για να μπορέσει να ασκήσει τα ένδικα μέσα κατά της απόφασης!!!
Η πρόεδρος φεύγοντας φρόντισε να διαδώσει ψευδώς ότι η πρόεδρος του Σωματείου ήθελε να αποχωρήσει από την δουλειά οικιοθελώς … Μάλιστα  οι του «περιβάλλοντος» της κας Προέδρου, στην συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους, ενημερώνοντας για το ποια είναι τα μέλη του  ΔΣ των εργαζομένων ανέφεραν ότι  υπήρχε και η Πρόεδρος του Σωματείου, ….. η οποία παραιτήθηκε !!!  
Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν και έκλεισαν την 44 μηνών τελευταία θητεία της προέδρου της ΔΕΠΟΚΑΛ ( είχε και παλιότερη θητεία 1999-2002) που πέραν της λογικής του ρουσφετιού, καθιέρωσε καθεστώς δυο συμπεριφορών απέναντι στους εργαζόμενους. Οι «δικοί μας» και οι μη δικοί μας, οι άλλοι. Οι «δικοί μας»  είχαν αυτονόητα  δικαιώματα. Οι άλλοι έπρεπε να τα διεκδικούν στην Επιθεώρηση Εργασίας, με δικηγόρους κλπ. Γινόντουσαν περικοπές μισθών χωρίς καμιά εξήγηση και αν ρώταγαν γιατί η απάντηση ήταν κοίτα τη δουλειά σου…..
Εντελώς τυχαία οι άλλοι που παρανομούσαν ήταν αποκλειστικά συνδικαλιστές μη κολαούζοι της Προέδρου. Ας μας πουν εκεί στην ΔΕΠΟΚΑΛ, την εκπρόσωπο των εργαζομένων και τον αναπληρωτή της στο ΔΣ της εταιρείας, ποια Γενική Συνέλευση  ή ποιο ΔΣ τους εξέλεξε.
Η τακτική αυτή πέρα από τις απολύσεις έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την αποδοχή της πολιτικής που πετσοκόβει κάθε μέρα τα δικαιώματά τους.  Αυτή η πολιτική απαιτεί από τους εργαζόμενους να μένουν για μήνες απλήρωτοι και να μην διαμαρτύρονται,  να συνεχίζουν επί χρόνια να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν η δουλειά τους καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  
Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν  τον χαρακτήρα και τον ρόλο  των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στήθηκαν για να περάσει η ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου, να μπουν τροφεία  στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους με απλήρωτη όμως εργασία. Να υλοποιούν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ή «καταπολέμησης της ανεργίας». Επίσης έγιναν ο προπομπός του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, με εφαρμογή όλων των ειδών των εργασιακών σχέσεων.
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει  σε όλους τους εργαζόμενους την απόλυση  της Προέδρου του Σωματείου και καλεί  το Δημ Συμβούλιο να πάρει θέση. Στην συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΔΕΠΟΚΑΛ να τηρηθεί η νομιμότητα σε σχέση με την εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Καλεί τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία τους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να καταγγέλλουν κάθε αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.


Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger