Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ: καταγγέλλουμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος των δύο περασμένων ετών

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως γνωστόν τον Αύγουστο του 2014 εγκρίθηκαν οι απολογισμοί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα έτη 2011-2012. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι είμαστε σχεδόν στο 2015 και δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για τους απολογισμούς του 2013 και του 2014, δίχως να γνωρίζουν οι πολίτες για τις οικονομικές χρήσεις των δυο τελευταίων ετών.
Αρχικώς αναρωτιόμαστε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η αναμόρφωση:

Έχει να κάνει με την κάλυψη δαπανών που προορίζονται για πολίτες ή έργα κοινής ωφελείας; 
Έχει να κάνει με έργα ή δαπάνες που προορίζονται για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό στην Κεφαλονιά;
Έχει να κάνει με μέριμνα της Περιφέρειας για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες που πένονται ή για τα Ελληνόπουλα που πάλι θα ξεπαγιάσουν από το κρύο;
Φυσικά αυτά τα ερωτήματα είναι καθαρώς ρητορικά μιας και δεν αναμένουν απάντηση. Στο τέλος τους όμως διαφαίνεται  και τονίζεται μια αλήθεια:
Μέρος των δαπανών θα έχουν να κάνουν με την κάλυψη 3 θέσεων θεματικών αντιπεριφερειαρχών.
Θεωρούμε πως είναι εξόχως προκλητικό στους καιρούς που ζούμε, να δαπανούνται ποσά χωρίς ξεκάθαρα να γνωρίζουμε τον λόγο.
Διερωτόμαστε επίσης που είναι οι ισολογισμοί του 2013 και του 2014; Έψαξαν ορκωτοί λογιστές τα οικονομικά πεπραγμένα και την οικονομική διαχείριση;
Πάγια θέση της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο, της αυτοδιοικητικής έκφρασης των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής,  είναι να πραγματοποιηθεί λογιστικός έλεγχος και να αναδειχτούν, αν υπάρχουν, στοιχεία κακοδιαχείρισης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.
Μέχρι τότε, και όσο μάλιστα ο Ελληνικός λαός πένεται εξαιτίας της φορομπηχτικής πολιτικής της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου και των συν αυτώ συνεργατών, αρνούμαστε να υπερψηφίσουμε την αναμόρφωση, που δεν εξυπηρετεί τον Ελληνικό λαό και την δοκιμαζόμενη Περιφέρειά μας.
Ως προς τη διαδικασία λοιπόν, καταγγέλλουμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος των δύο περασμένων ετών. Για να μην νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την διαδικασία, απείχαμε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία διαμαρτυρόμενοι.
Σχετικά με την ψήφιση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, θεωρούμε ότι η εγκύκλιος που ερμηνεύει και υποκαθιστά τον ήδη προβληματικό Καλλικράτη, αφαιρεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας το δικαίωμα άμεσης και ουσιαστικής συμμετοχής σε αυτήν και ως εκ τούτου την δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων.

Νικόλαος Λεμοντζής
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger