Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ



Ο κύριος Πετρόπουλος Μίλησε στη Lefkas News και για τη στήριξη του στο πρόσωπο του υποψήφιου αντιπεριφεριάρχη κύριου Αλέκου Δεσύλλα στου οποίου το πλευρό τάσσεται και είναι πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη είτε του περιφερειακού σύμβουλου αναλόγως τι θα αποφασίσει ο κύριος Δεσύλλας. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κύριος Πετρόπουλος δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν τελευταία την τοπική κοινωνία της Λευκάδας.


Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον κύριο Δεσύλλα;
Θεωρώ τον κύριο Δεσύλλα ικανότερο διότι είναι τεχνοκράτης. Το επάγγελμά του και η δουλειά του είναι συνυφασμένα με τα έργα. Γνωρίζει πολύ καλύτερα το αντικείμενο της Περιφέρειας. Εξάλλου ο κύριος Σπύρου τις εξετάσεις του τις έδωσε και μπορούμε πλέον να κρίνουμε και τις ικανότητες του κύριου Δεσύλλα και τις ικανότητες του κύριου Σπύρου.

Θα είστε υποψήφιος με τον κύριο Δεσύλλα μόνο από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη ή και από την θέση του περιφερειακού συμβούλου;
Από τη στιγμή που τάσσομαι στο πλευρό του κύριου Δεσύλλα, τάσσομαι από όποια θέση κι αν μου ζητηθεί να προσφέρω. Ο κύριος Δεσύλλας είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης και ποιος ο περιφερειακός σύμβουλος.

Τι έχετε να πείτε για τις δηλώσεις του κύριου Σπύρου για τον κύριο Δεσύλλα και τον χαρακτηρισμό του ως αντάρτη;
Για μένα δεν είναι αντάρτης κάνεις. Ούτε ο κύριος Σπύρου ούτε ο κύριος Δεσύλλας εφόσον εγγράφως μέχρι σήμερα το κόμμα δια στόματος αρχικά του προέδρου και έπειτα του κυρίου Παπαμιμίκου έχει πει δεν ότι δίνει χρίσμα σε κανέναν παρά θα προχωρήσουν άξια και ικανά στελέχη. Οπότε δεν θεωρείται αντάρτης κανείς. Κατεβαίνουν δύο Νεοδημοκράτες υποψήφιοι περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων. Άρα για εμένα θέμα αντάρτη δεν υπάρχει. Εάν μου έρθει μία εντολή γραπτή που θα μου λέει να στηρίξεις τον έναν ή τον άλλον, εγώ οφείλω να πειθαρχήσω. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Και επικαλούμαι ξανά τη δήλωση του κυρίου Παπαμιμίκου η οποία λέει ότι δεν δίνονται χρίσματα σε κανέναν.

Σε προηγούμενες δηλώσεις σας έχετε αναφέρει μια σειρά προβλημάτων που προκλήθηκαν κατά τη θητεία του κύριου Βερύκιου. Αν εκλεγείτε αντιπεριφερειαρχης πως θα τα αντιμετωπίσετε;
Δεν ξέρω ακόμα αν θα προκρίνει εμένα ο κύριος Δεσύλλας για αντιπεριφερειάρχη.
Κατά πρώτον ο Δίαυλος έχει συμβασιοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να έχει παρθεί μια τεράστια ποσότητα άμμου και σε ένα μήνα από τώρα ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει να κάνει άνετα το μπάνιο του και να μην κινδυνεύει να υποστεί ατύχημα από τα διάφορα μηχανήματα τα οποία δουλεύουν εκεί. Ή αν το έργο σε ένα μήνα από τώρα πρέπει να σταματήσει υποχρεωτικά λόγω λουομένων, τι θα γίνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Μήπως θα ξαναγεμίσει με άμμο; Ή αρκετές χιλιάδες κυβικών οι οποίες βγαίνουν τώρα και πληρώνονται για να βγούνε, θα ξαναγεμίσουν τον δίαυλο και κατά πόσο; Μήπως υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου; Διότι το έργο της διάνοιξης του Διαύλου έχει ένα χρονοδιάγραμμα. Πρέπει σε συγκεκριμένη ημερομηνία να έχεις κάνει συγκεκριμένες εργασίες. Μήπως έχουνε αργήσει πολύ; Ο κόσμος που θα κάνει μπάνιο το καλοκαίρι εάν εξακολουθούν τα μηχανήματα να δουλεύουνε; Γιατί η μεριά του ΤΑΟΛ έχει γεμίσει. Πού θα πάει όλος αυτός ο κόσμος που όλα τα χρόνια πήγαινε για μπάνιο στην Αμμόγλωσα και  στη μεριά του ΤΑΟΛ;  

Πού πιστεύετε ότι ήταν λάθος η αντιμετώπιση της Περιφέρειας απέναντι στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς;
Έπρεπε ο κύριος Σπύρου να στρατοπεδεύσει στην Κεφαλλονιά. Να εκεί, να είναι πρώτος και όχι τελευταίος. Γιατί είναι ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας σε όλα τα Ιόνια Νησιά και οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες επικεφαλείς για τον νομό τους. Από όσο γνωρίζω, αποζημιώσεις για οικοσκευές ακόμα δεν έχουν δοθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς έχουμε εμπειρία ως Λευκάδα και ως νομαρχία από το σεισμό του 2003 που πριν ακόμα συμβεί οτιδήποτε, ο τότε Νομάρχης Χρήστος Λάζαρης που για μένα ήταν πανάξιος Νομάρχης έτρεξε. Η πολιτική μας προστασία ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά και ο επικεφαλής. Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν δοθεί τα χρήματα για τις οικοσκευές που είναι πολύ σημαντικό.

Ο Βουλευτής Λευκάδας ανακοίνωσε ότι ο κύριος Βερύκιος θα είναι πάλι υποψήφιος με την στήριξη της ΝΔ. Πιστεύετε ότι η προεκλογική σας αναμέτρηση μαζί του θα είναι δύσκολη ή εύκολη;
Δεν χρίζεται κανείς όπως προείπα. Τώρα αυτό που είπε ο βουλευτής είναι προσωπική του άποψη και δεν την σχολιάζω.
Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει ιδιαιτερότητες. Πότε καμία αναμέτρηση δεν είναι εύκολη αλλά δεν είναι και δύσκολη. Δεν  ξέρουμε ποια θα είναι η έκβαση του αποτελέσματος. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική και τίποτα δεν σου πέφτει στο πιάτο

Τι έχετε να σχολιάσετε για τη στήριξη των κυρίων Σολδάτου και Βεργίνη προς το πρόσωπο του κύριου Σπύρου;
Δεν έχω να πω τίποτα. Θεωρώ ότι είναι μια προσωπική τους δήλωση και τίποτα περισσότερο. Δεν έχει σημασία αν λέγεται Βεργίνης, αν λέγεται Σολδάτος ή Πετρόπουλος. Εφόσον το κόμμα δεν δίνει χρίσμα σε κανέναν είναι προσωπική τους άποψη. Όπως προσωπική άποψη είναι και πολλών άλλων που δεν θέλουν τον κύριο Σπύρου αλλά τάσσονται στον κύριο Δεσύλλα.

Θα θέλαμε την τοποθέτησή σας πάνω στη διαχείριση των θεμάτων της υποθαλάσσιας και της εναπόθεσης της άμμου του Δίαυλου.
Για την άμμο θα μπορούσε να είχε γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα και να μπορούσε να πάει σε ένα συγκεκριμένο μέρος ικανό να δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά τα οποία θα μπορούν να φυλαχθούν χωρίς τον κίνδυνο να χαθούνε και ταυτόχρονα οι λουόμενοι να μπορούν ελεύθερα να έχουν πρόσβαση στις παραλίες του Κάστρου και της Αμμόγλωσσας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα πάνε πολλοί συμπολίτες μας. Θα δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου αν εξακολουθούν τα μηχανήματα να δουλεύουνε. Αν χρειαστεί να σταματήσουν οι εργασίες σε δέκα ή είκοσι ημέρες από τώρα να δούμε αν θα ξαναγεμίσει ο Δίαυλος άμμο.


Το όλο ζήτημα με το τέλος σύνδεσης των 600 ευρώ στο Βιολογικό του Νυδριού πως θα το χαρακτηρίζατε;
Τα τέλη σύνδεσης είναι υπερβολικά πολύ. Ίσως να μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τιμή γιατί σήμερα πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη μέχρι και το ένα, τα δύο και τα πέντε ευρώ.

Έχετε πει ότι το νέο νοσοκομείο Λευκάδας δεν είναι έργο της Περιφέρειας. Ο κος Σπύρου έχει την αντίθετη άποψη.

Το νοσοκομείο το εκτελεί η ΔΕΠΑΝΟΜ η οποία είναι εταιρία του Υπουργείου Υγείας. Άρα το έργο αυτό δεν είναι του κύριου Σπύρου.




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger