Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

"Μόνο με νέα μέτρα φροντίδας και παροχές στις μητέρες έχει νόημα η σημερινή γιορτή"






Άννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου
Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης – υποψήφια με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες φορέων και οργανώσεων της πόλης  και τονίζει:


«Κάθε φορά στη Γιορτή της Μητέρας ακούμε και διαβάζουμε διακηρύξεις, μηνύματα και ευχολόγια, που διαχέονται στα μέσα ενημέρωσης για ένα – δύο εικοσιτετράωρα και μετά ξεχνιούνται. Αν δεν μπεις στα καθημερινά προβλήματα της γυναίκας – μητέρας, αν δεν δεις τι γίνεται με τις εργαζόμενες γυναίκες, που τρέχουν και δεν φτάνουν, αν δεν βιώσεις δύσκολες καταστάσεις σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα, αν δεν αγωνιάς για τα οικονομικά προβλήματα της σημερινής μάνας, δεν μπορείς να καταλάβεις πόση σημασία έχει η ουσιαστική και αληθινή στήριξη της μητέρας.
Καιρό τώρα δραστηριοποιούμαι σε γυναικείους συλλόγους και έρχομαι σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα. Είμαι κι εγώ μητέρα και εργαζόμενη και αντιμετωπίζω τις ίδιες δυσκολίες. Ωστόσο αυτή η μέρα είναι μια αφορμή, για να βγουν προς τα έξω όλο και περισσότερες διεκδικήσεις και να ακουστούν απόψεις, που έστω και σε ένα βαθμό, επηρεάζουν την κοινή γνώμη και προστίθενται στις προσπάθειες για κάτι καλύτερο. Άλλωστε οι πολυετείς αγώνες και τα κινήματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο βοήθησαν σημαντικά στο να αλλάξουν νομοθεσίες και θεσμοί με αναγνώριση περισσοτέρων δικαιωμάτων και καθιέρωση μεγαλύτερων παροχών στις μητέρες.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε ό,τι με αφορά από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα σε τομείς κοινωνικής πρόνοιας, δουλέψαμε συστηματικά για να πετύχουμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας και την αποτελεσματικότερη στήριξη από τον Δήμο των συλλόγων και των σωματείων που ασκούν κοινωνικό έργο προς όφελος της μητέρας και του παιδιού της, ενώ ταυτόχρονα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και ειδικότερα στον Παιδικό Σταθμό του, αυξήσαμε τις θέσεις των παιδιών ενώ μειώσαμε σημαντικά τα τροφεία τους, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των γονέων.

Όμως τώρα δεν είναι ώρα για απολογισμούς. Είναι ώρα για συνένωση δυνάμεων και για κοινούς αγώνες, για νέα μέτρα φροντίδας και πρόσθετες παροχές ανακούφισης για την γυναίκα - μητέρα, καθώς τα προβλήματα οξύνονται και οι διεθνείς συνθήκες επιδεινώνονται. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες μητέρες της Νιγηρίας ζουν το δράμα της απαγωγής των κοριτσιών τους, θύματα απάνθρωπων και εγκληματικών πράξεων…»
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger